17 February 2011

Buntu : Kompang,MC dan DJ

pening memikirkan mana nak cari kompang...
rata2 dah naik hampir 50% dari harga setahun yang lalu...
kompang yang provided by catering pun dah fully booked.
haihh...
tu laa last minit lagi!!
sesiapa leh bg cadangan kat mana nak cari org yg boleh provide kompang and gendang?
dlm range rm300 la klo boleh.ehe..
email or leave comment kat bwh yeh:)

lagi satu hal ni,
pasal MC and DJ
aku tak tau la. perlu tak MC dalam sesebuah majlis.
nak hire MC, mcm rasanye tak perlu la kot. .(tapi dalam hati teringin..uhu)
Plus, member aku pun ade yang willing to help us jadi MC.
tapi, macam tak sampai hati suruh dorang jadi MC pun ade. (korang paham kot kan sebab ape)
ye la, member datang untuk meraikan kiter, tapi kene jadi MC pulakk....haihh~
lepas bincang dengan kedua belah pihak keluarga,
derang cakap, klo rasa mcm tak perlu, suruh je DJ jadi pengacara dalam majlis tu....~
boleh yeh korang?

cene yeh?
aku buntu buat keputusan skang?huhu
DJ mmg boleh jaga aturcara sesebuah majlis yeh...?



p/s DJ ke MC? DJ ke MC? DJ ke MC...poninggg~

9 comments:

Syima Syaz said...

ada kot kompang rm250 kawan2 tunang.elya duduk mana? diorg kat taman melawati

miss puteri said...

boleh! DJ boleh jadi pengacara jugak. informal lah kan. masa majlis abg put mcm 2 lah, Dj jadi pengacara (~_^)

Lyana MK said...

dear! yana rase tak perlu lah mc...dj cukup kot...carik yg reti bercakap...senang...jimat kos...!

sk said...

elya, since u buat kat dewan, i rasa lg proper klu ada emcee. korang ada cousin yg sesuai jd emcee? maybe boleh amik sorang cousin u, sorang cousin izmi. skrip boleh mintak kat xora. hehehe

yUmIe said...

elya,yumie pn rse no need MC..DJ skrg ni pn kebanyakkannye bleh jd MC.xperlu formal2 sgt.yg penting elya wt flow majlis siap2 bg kt die then remind die lagu ape nk mainkn,then waktu bile nk mainkn lagu sekian2*if ade la..tu pn dh memadai rsenye..

Cik iLLa said...

darls.. i rasa kalau ade MC tu macam formal sket.. kalau guna DJ tu informal.. which one u like? kalau i, i suke ade MC... hehehe.. risau abang DJ tu buat stail mcm DJ RADIO! T_T
Pasal i pernah tengok majlis yg guna DJ.. kalau DJ yg ok, takde masalah! :))

LisaLisut said...

u know what elya..caterer i provide PA system skali dgn DJ(anak dia) dlm pakej catering i yg satu kepala rm12 tu.ahaha.. so i tgl cr kompang je.katenye rate 250.tapi tatau la kalau dh naik jadi 300.mintak2 la jgn naik.

i mcm taknak DJ yg dia provide.tp nk suh spe lagi..mmg tak wajar gak la nk suh kawan sbb kesian lak org tu dtg nk raikan tp kene jd mc unless org tu insist nk jd mc kan.hehe

tp makcik catering i tu kate jgn risau,dia tak bg ckp merepek2.dj cum mc tu just nk pnggil org suh merenjis,ketibaan pengantin je.sbb majlis i pn xla formal mana.lol

i pun layan je la makcik.zaaaasss ;p

A.I said...

DJ cum MC :) boleh la elya..
try tnye kt DJ Epoi 013-2078787/012-3301729

ElyaElmo said...

korang thanks tauu ;)
appreciate it so much