23 February 2011

Crystal Hand Bouquet for Solemnization

nampak crystal hand bouquet by kak shaja.
terus jatuh cinta!!
jatuh cinta nak mampussss bile tgk.
colorful lagi!!woooOOooo~
aduhh..
rasa nak tuka tema kaler baju nikah je..
nak pakai kaler putih. semuaa putihh senang cite...
baru la naik warna bunga tangan kristal ni, ye tak?
tapi takleh la nk tuka2 last2 min mcm ni..
kene tetapkan pendirian.
harus ngamuk dia nnt!!uhu



so, skang misi nak mencari idea untuk bunga tangan kristal aku.
untuk nikah ke sanding yeh?
ok la .rasanye utnuk nikah nampak cantik kot?~
nampak lain dr yg lain.ewahhh~
pikir2 nak DIY
pikir2 balik, tangan aku ni tak berseni langsung..uhu..
nak upah ngn member b2b, die pun bizi dgn wedding die..ehe..
lambat bg tau die...nyesall..uhu
dia siap offer hand bouquet nikah die lagi!!hahah
gilo apo, die tak gune lagi,
aku pulak rasmikan dulu!! no no nooooo

aku minat dgn yg ni. sgt lawaa!!
just tuka kat kaler pink tu dgn warna tema aku kan?
source :flowerspic

yang ni pun lawa. simple and kemas je kakak ni buat
source :syirazlilcotage
source :antiquetrip


ni pun ok.just tukakan kaler tu dgn warna tema aku..ehe
source : budget bride


rasanye ni swarovski
source: here

suke yg ni jugak. agak2 mahal tk nak upah kat orang?
source :flowerspic


macam ni pun ok.
cume taknak laa riben2 bnyk2 mcm ni..serabut pulak aku tgk nnt

source :idyllart



kalau tak jadi DIY or ta k jadi tempah dgn org...
kiter pakai fresh flower mcm kat bawah ni pun jadi laa...ehe
kuningggggggggg~

source : google


source : amy
bile tgk bride pegang crystal handbouquet..lawa kan?
berkobar2 nak cari org yang leh ambik upah buat crystal hanbouquet ni..uhu
siapa ade contact area KL yang boleh ambik upah buat simple crystal hand bouquet?
takmo laa mahal sgt yeh...ehe..




p/s berangan wehh berangannnn....
mintak2 jadi kenyataan..amin

13 comments:

sk said...

try tanya hana, klu dia @ mak dia nak buatkan tak. hehe

i penah tanya one of the above vendor yg u link kt atas, dlm rm150 camtulah hb crystal yg letak pearl sekali. aduhai.. mahalnye.. huhu

nisyA said...

first time tgk yg crystal punye. Mmg cntik2 la :)

aNis LeMoN aBu said...

ok. sedikit menyesal membaca post ini kerana I PUN NAK JUGAK, BOLEH X? hee~

oh, elya, kalau u jumpa dalam masa 2minggu terdekat ni, prompt i, blh?

*big grin + batting eyelashes*

Elyn said...

chantek...nmpak cm crystal candy pon ade...:)

Cik iLLa said...

dear, i rasa fresh flower tu sesuai masa sanding.. yg kristal tu masa nikah... ape2 pun mmg shantek n terbaekk laa!!!

farahfatihah said...

caiyok2 elya!!!!! semua yg kristal tu cantik n unik!

aini said...

waaa....chantek2..elya try la buat sendiri..mesti boleh punye..sy pon tangan bukan tahap keras tak beseni..tp da tahap kejung tak beseni da..haha

~sy memula memang ingat nak wat dip + kristal..tp pastu member yg buat pelamin tu bg cadangan utk wat dip+fresh flower..aha...tak penah org buat kan..so tggu la hasil camne..hope chantek la.. =P

zatil hulwan said...

dulu sy ada buat kat kak shaja..cantik n kemas kak shaja buat..puas hati laa ^_^

Rilla said...

Suka giler ngan yang second pic tu, cantik. Kalau Rilla tau camne nak buat, dah lama offer diri nak buatkan untuk Elya

Yuna Heri said...

Sama la kita!! Tadi menjelajah Jalan TAR mencari bouquet kristal... tapi... nak cari apa kalau tempatnya pun tak tau, ye ke ada... haha.

BuNGaKRiSTaL said...

Hi dear,

saya ada buat jgak untuk my nikah hari tu.. actually, perlukan masa dan minat jgak untuk m'buatnya..

insyaallah saya akan buat review pasal cara nak buat handbouquet ni tak lama lagi.. mana ler tau kalo you minat nk buat.. ;)

ape2 pn good luck with ur preparation k.. muah!

http://someonebungakristal.blogspot.com/2011/01/review-majlis-nikah.html

HanHan said...

Hehe..I boleh buatkan... :)

Rabia Sensei said...

Cantiknya! Suka sangat~~
Permission nak share kat blog~~