24 February 2011

Idea: Bedroom Deco

last weekend,
selain gi pasar borong, borong lolipop [entry ni]
aku decided bawak mama gi Famista ,jalan2 tengok Bedroom set yang aku dah booking [entry ni]

Perjalan nak kesana sebenarnye boleh ambik masa selama 30 - 45 minit je kalau kami dari Cheras.
Di sebabkan aku ngn mama dari Puncak Jalil,
nak dijadikan cerita, sesat sesat jugak la kami nak ke Klang tu.
being me yang memang buta jalan, buta highway..
sampai tahap nak giv up pun ade tau!huhu
Last2 call no Famista yang 016-XXXXXXX tu (aku lupe) , ade tertera di dalam majalah.
time tu aku dah smapai kat Meru, Klang.
cepat2 aku call orang tu bg direction. totally lost time tu.
sibbaik orang tu padai guide korang sampai ke famista.
betol ni.
Alhamdulillah, sampai jugak.uhu


Dipendekkan cerita. mama ok je dengan pilihan aku.
die takde la kata wow!!
at first,die suggest design ala ala solid wood nye.
aku tak suka, maaf la!!uhu
aku belom sampai seru nak pilih old design nye.hahahah.
tunggu la umur aku 30 an ++. (aku tau ade org muda suka )
or nak pindah rumah baru ke, baru la beli katil baru lagi.
mana tau time tu hormon pun dah bertuka, selera pun dah bertukar kan.ehe.
ape aku merepek ni!!!
ok2 next~

aku tau ade yang ade bad experience dngn Famista.
aku siap bg tau kat kakak tu tau .haha.
die kata, klo ade kerosakan masa penghantaran tu,
or ape2 je laa boleh call pihak dierang untuk mintak ganti rugi.
ok, aku pegang kata-kata akak tu. muahaha~

ok ni dia.


memula plan nak beli bedroom set kaler putih. aku suka putih.
mama kata, putih cepat kotor. nanti takot cepat pudar.
ramai org sokong kata2 mama. si dia pun sokong. cet!
last2 kensel je.
mendengar kata, aku ni.
ok nextttt!~


haa...mama suke design ala ala mcm ni la.
ala ala antik gitu kan!!!~
selera org tua kan..hihihii



lawa kan?


nak beli katil mcm ni jugak. tapi bilik aku kecik.
klo beli,
mesti nampak lagi kecik bilik aku and sempit+semakk nanti.



bilik nanti
cat dengan kaler putih.
so,s
et katil aku lebih kurang warna mcam diatas ni.
black/ walnut.pilihan mereka.
redha and pasrah aje la. ecehh
tak berapa minat sgt kaler mcm ni sebenarnye.
suke putih jugakkkk~
nampak bilik luas

eh, lupe pulak.
nanti perlu ke aku taburkan rose petals atas tilam tu??




sebelum plan nak cat dinding kaler putih,
plan nak cat dinding kaler purple.
tapi tak jadi.
cuz cadar yg aku beli ala ala purple jugak..ehe.
cube korang imagine if bedsheet purple, wall pun purple.
mcm ape je kan.hahaha.
ok, aku gelak sorang sorang.
next!~

aku nak deco mcm ni jugak laa

cantikkk takk????
(buat gaya eric)hahaa


nampak romantik kan bilik ni!!!~
best nye kalau bilik aku besar mcm nii


cat dah beli. kain langsir pun dah beli kat kamdar. murah. tak sampai rm50 pun.
mama nak jahitkan. weehoOOooo!!~
semua nye mama...mama..mama..
ye laa..bile anak perempuan nak kawen,
ibunya la yg paling happy untuk buat preparations..ehe
aku kene kemas2 bilik ni secepat mungkin.
senang nanti. tak kelam kabuttt~

sumber gambar: abang google

p/s eric kloo terbaca entry ni. email i yeh!!hahah.

19 comments:

HanHan said...

elya,white furniture mmg cantik kan..tapi tu la ramai bising coz nanti susah nak jaga..
Rose petals tu agak common, tapi if you nak letak cantik and wangi.tak pun you cari bunga melur banyak2..tabur..jimat pun jimat..hehe..

Mr.F & Miss N said...

omg dear...~ putih sgt best... i pn plan nk putih.. my bilik also kecik.. still mencari idea nk deco mcm mn.. btw, good luck ok 4 ur bilik deco.. hehe

aTy _faRed~ said...

i pon aritu beli perabot kat famista tu tau... cantik dan banyak pilihan kan... :)

intan said...

hai dear, i pon suke gambar yang last tu... hihik! fyi, mmg bilik i sekarang kaler tuu..nice kan!

check my previous entry: http://intanorazam.blogspot.com/2011/02/i-want-something-plain-for-my-bedroom.html

K.I.N.A said...

hahaha..syok2 baca dengan penuh penghayatan.tiba tang eric tu terimagine kepala & kedengaran bunyi sore die..haha..lawak betul..;P

ElyaElmo said...

hanhan : taburkan bunga telur mcm mana dear??

mr F, mss N :kannn..putihh tu sucii...bilik leh nmpak luass...ehe

aty:smpai skang katil u ok tak aty?

intan: elya dh tgkkk!!eheh..sama pulak gamba kiter kann...ehe..credit to mr google kan..ehe

~Ayu BnSyg~ said...

Yang. Beli langsr kt kamdar murah eh? Less than RM 50 tu murah kot? Tp Ayu punya blk ada 3 + 1 windows and nk wat double layer. Agak2 kt kamdar murah x? Kamdar mane Elya g eh? (Byk plak haku tanyo!)

ElyaElmo said...

kina: hahaahaha. masa elya buat entry ni pun.kepala dok terbayang2 kan eric..haha

ayu : ehhe..aah kain langsir tau..bukan langsir dah siapp..kamdar murah yang..try laa gi kamdar dekat jln tar tuu

Nor Azian said...

Waaaa purple jugak ke?? Yan pun kaler purple. Katil dr Famista pun walnut or sumthing2 like that (lupa dah katil kaler apa) Hahahaha Yan amik package je ngan Famista. mmg SUPERB! Sgt suke... LALALALLALAL...

iDa said...

bilik i semua putih...dr dinding, perabot smp ke cadar...sbb xtaw nak ambik kaler pe...ambil langkah paling selamat..hehhee

LisaLisut said...

hi eric disini!!!! haha joking ;p
sama la kite..bilik kecik..huhu...4 poster bed tu kalau bilik besarrrr best la.cntik je..bilik kecik mmg nmpk sempit kan..

rose petals tu ok jugak kalau nk letak tp ade org yg suka simple n tanak semak2 dorg tak nak tabur.up to u.hehe.ganti dgn candle?eric leong suka candles hahaha

ah..mcm2 lak nk pk pasal bilik pengantin.smlm masa drive balik dlm jem2 tu i terpk pasal bilik pengantin gak.ni yg ade idea nk post blog ni hehe

rini.borhan said...

hi elya cri idea deco blik eak..bile ckp psal mak elya terbyg mak kt..same la kan taste mak2 ni..tp rini suke gak kekdg sbb mmg suke design old skull ni..retro gitu..act blik kt pun putih..sbb blik kecik..so blik rase luas n tenang je..

cik senah said...

hanhan : setuju ngan pendapat awak..

p.s : chek pun tgh mengusha perabot utk bilik pengantin berwarna putih.. meskipun bilik chek kecikk.. chek nak jugak perabot2 warna putih.. hehe.. tp, tak beli saiz katil dan almari yg besaq2 arr.. memadai dgn ruang/keluasan bilik chek saja.. :)

elya : pilihan perabot mak elya tuee..sure sama ngan pilihan perabot mak chekk.. hehe.. suka sgt warna2 perabot yg "bold" dan kayu yg solid molid gituu.. (chek tak berapa gemaq sgt..) heheh

cik senah said...

b n sayang : Saja nak mencelah dan bg tagline Kamdar...>>> Bulan Julai..bulan melawat Kamdar.. hehe :)

p.s : segera ke kamdar nohh.. :)

nizabeba said...

woww putih mmg elegant kan kan..lg2 kalo ade tiang..huhu..tp bilik niza kecik dan memanjang..hahahaha...ilang akal da cane nk deco..seakan2 gambar bwh skali tu..tp lg slim bilik i.. =p

"cikkin" said...

hye elya..suke idea yg second last tu..suke purple juge..=)
elya..nak tanye laa..
famista ok ek barang n harga die..kene tempah dulu ke? yg ready made x de ye? cikkin blom beli perabot lg..huhu..

Nur Islam said...

u bile hari bersejarah tu..anyway i tumpang happy and congrats

Lyana MK said...

huhuhu member yana pun ade prob ngan famista...lagi 2hari nak kawen...set bilik tido dia tak smp lagi....dr klang nak hantar ke melaka plak tuh..huhuh

LittleSunshine said...

en risik gila putih..dia dah mengidam nk set perabot semua putih..
putih itu suci..cantik kan