22 February 2011

Kedai Borong Gula-Gula dan Cokelat

weekend lepas ronda2 kl dengan mama..
semua org bizi.takpe laa..leh jalan2 ngn mama kan...ehe
pagi2 gi hantar baju ke aunty ngee kuan...
last option ni. setelah meroyan hari tu[entry ni]
die ni tailor biasa je, pernah jahit baju aku dulu.
kenapa before ni aku tak try suruh die jahit?
ntah laa..aku sendiri pun tak tau nak jawab..haha
nak hantar kat designer, segan bg die ukur badan aku..haha (alasan takde duit sebenarnye..ngeh3)
nanti aku akan buat entrt pasal satu designer ni, die buat baju sgt2 murah.ikut pada bajet korang!!tunggu ya

ermm..dah settle pasal baju nikah kan.lega.
berdebar tunggu ni!!~


korang paham tak gambar ni?
ni lakaran baju aku..
ala biasa jee korang..takde design pelik2 pun.
baju kurung modern sudah!!ehe

Dan settle, gi makan tgh hari kat tempat biasa
makan ayam pop lagi. sedap sgt.[entry]
everyweekend pasti akan ke sini.ehe.
pekena jus mangga kagi skali.layan!!~

dh kenyang!kami meneruskan misi kami mencari pasang borong di Chow Kit.
yeay akhirnye jumpa!!dulu kakak aku beli gula2 semua kat sini.
kedai die depan plaza Safuan tu.
nama kedai lupe.lupe nak snap..huhu ampun.
kt sini ade cokelat macam2..
cloud9, crispy..lolipop..nips...macam2 laa



depan plaza safuan.korang jalan jee dekat deret2 kedai situ.

bnyk bendaa kat sini.
aku jumpe mini milo yg aku nak!!

jeng jeng jengg!!
tapi mahal...80sen++ sekotak..
limited edition punye..ehe
tak jadi laa nak beli..haha
(plan asal nk bg mini milo tuk tetamu..haha..cene?ok kann)

mama tgh pilih2 dorrgift tuk tetamu and budak2..ehe

lolipop ni comel kan?
rm20++ ade berapa batang ntah lupe.
tapi dah buat calculation sebatang dalam 80sen++ centu la.
elya tak beli yg besar mcm ni..akubeli bulat comel jee..
macam2 kaler ade
murah jee harga.sukee
nnt laa kiter buat teaser,klo sempat yeh..ehe


Ok so far ade 3 kedai yang elya gi terjah.
semua nye harga lebih kurang je.
yg penting murah2.
yg penting,depends on jarak korang nak ke kedai tu jee..
mula2 dulu elya gi kedai borong kat Wangsa Maju. dekat dengan Jusco.
nama kedai die Shinyang. klo nak no phone, nnt email elya yeh.

Then, gi pasar borong Selangor dekat ngn Jusco Equine kot.
(yang Petronas die ada KFC tu)
situ pun, barang2 cepat habis.
nama pun pasar borong kan.
so klo nak gi, better gi pagi2.
kt situ ade kedai borong jual gula2, ...
macam2 laa..
korang leh serveyy2...
seronok laa borong2 gula2 ni..
ade laa borong dalam 3 kotakk..huhu
tak sabar nk tgk semua tu dikeluarkan dari kotakkk!!~


p/s dekat klang pun ade tauu leh refer blog An walimahpedia..~

24 comments:

nisyA said...

nak lollipop! :D

Mia-Ina said...

mia ..klu nk terjah beli gula2x wat hadiah murid2x pun terjah borong nye..murah sikit...like elya wat

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Wah bestnye.. Tapi klu gi tmpat2 borong camtu kena bajet betol2 takot nnt giler tgk murah abes nak borong byk2..

cik senah said...

Huhu.. lollipop!! (i likee..!!) mmg dok plan utk bg sbg doorgift utk budak2 masa majlis resepsi.. (bg lagu tue saja.. tamau ikat riben..coz last2 skali.. riben penuh kat lantai dewan jaa.. (budak2 mana tau nak hargai penat lelah kita dok kelebek buat riben kat lollipop tue kan?)

p.s : masih dlm dilemma samada nak bg lollipop (pelangi) atau lollipop cookies.. hermm... (janji bentuk lollipop arr) heheh

Daleela said...

try pergi dekat jalan tun h.s. lee depan RHB bank tu.. murah jugak dear..

Dekat PJ berhampiran Taman Medan sederet dengan kedai baiki motor pun lg byk choice...

"cikkin" said...

best nye..banyk gule2..boley terjah lepas ni..=)

ElyaElmo said...

nisya: gi beli situ..haha

kak mia : btol laa tu kak.kloa de majlis kat sekoalh..best beli borong2 kat kedai kan..

kasot pink : aah...pasang niat nk beli ape dulu..jgn main beli je kann..eheh...

cik senah: lolipop pelangi comellll!!!~elya pun tgh pikir2 ni nk letak riben ke tak? klo letak sebb nak cantik..klo taknak letak..sbb membazir..haha

daleela : haaaa kt situ pun ely anak terjah gak.tapi tak sempat..tak jumpee jalann ke sana...huhu...

cikkin : sila2 dearr :) kene gi awal2...ni nk dekat cuti sekolah ni..confirm ramai org boronggg...

~ NANA ~ said...

wahhhhhhhhhhh...i nak terjah chow kit weekend ni...can't wait~

Renee Meow said...

owh ade gak tempat untuk borong gula2 eh?? ingatkan gula2 mmg dah murah.. rupanyer bleh borong lagi yg murah.. huwaaa jimat... :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

eikieyn said...

tetibe rase nk pegi borong gule2..tp bkn utk wedding la..utk mkn sorang2 kat opis. :D

MIZZ SUE said...

bestkan pi borong...su pun nnti cari kt sane jugak

nizabeba said...

weh, ade jual marshmellow tak?? hehe..cute giler milo mini tu..ni yg nk kne dtg ni..eh? HAHA

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

dear, 3ma kasih byk2 taw.. fisha mmg ngah mencarik kedai borong gula2 nie... mmg ada member ckp kt chow kit tu ada byk.. cum ax tau kt mana.. tq sgt2 taw... yu betul2 dah bantu fisha

Rilla said...

Thanks for the infor. Nanti Rilla gi wedding Elya, nak Milo tu please

ElyaElmo said...

niza : ade2 kt situu ade...ehe..gi terjah pat!

fisha : selamat membeli dear

rilla : tak belii ponn..takda bajett..ehe

nadiea said...

nk number shinyang wangsa maju please..

weekend bukak tak? kat mana ye kdai nye?

Berry Bee said...

kat mane lebey murah ea...
mencarik gak swets n snack for child niy...
nak wat doorgift...hee


=)sy BTB gak!
Da follow awak,jum follow balik~

-theodore- said...

hi,sy nk tahu no tel kedai borong gula-gula tu bole x?tq

email me:
iera@digitalvital.com

lehfopingu said...

Mmg ingt nk beli lolipop juga. pn address boleh

--lehfofarenhait.blogspot.com

Anonymous said...

salam...boleh sy nk tau kedai borong shin yang di wangsa maju 2....

email me. fieka_6367@yahoo.com.my

tq

Anonymous said...

Hi, thanks for sharing this valueable information. God bless

Anonymous said...

boleh pm saya x awak beli gula2 yang murah kat mana alianamd88@gmail.com

TQ :)

Anonymous said...

Hi, boleh email me phone number Kedai Shinyang, Wangsa Maju?

mawarnifazliana@gmail.com

oNe_nIe said...

Hai leh email sy kedai borong wangsa maju dan chow kit tu dear..mana lg murah antara 2..nk cri brang2 untuk candy buffet dear..arap2 u dpat bantu for my wedding day..
Tq
My email syazwaniazizi@gmail.com