09 February 2011

Mencari Supplier Bunga Pahar /Telur Daun Getah



credit to :Bunga telur.com

hi peeps!
cube tenung gamba kat atas tu, cantik kan?hehe...
tu bunga telur/Pahar daun getah.
rasanye diperbuat drpd daun.
elya suke jenis yg ni.
wonder where could i find this bunga telur within price of rm1.00-rm1.50
ramai org jual starting price rm2.
tu pun lokasi bukan dekat kl. ade yg dari kedah, perak, nogori.

pening gak nak cari bunga telur/pahar untuk diletakkan die atas pelamin.
nak cari yang murah2 je.
yang murah2, design pulak takde yg berkenan dihati.
yee aku tau, nk yg cantik kene la korbankan duit sket
ye tak?

tapi tula, aku percaya pasti ade org jual yg cantik2 tapi dalam harga yang murah.
siapa tau dekat mana nak cari?
tulun tulunnnn~

10 comments:

MIZZ SUE said...

alamak tak terpikir lg pasal bunga pahar..aduhh..lupa la pulak

"cikkin" said...

cantik nye cik..
tapi x penah jumpe lg yg daunnye camtu..nnti kalo terjumpe i let u know k..=)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

ckp psl bunga telur, aritu jumpe bunga telur buat dr kertas tisu (klu x silap).. mmg super duper cantik. Ade saiz S,M,L.. pastu email tanye regha, untuk saiz S saje satu rm4.20.. alahai, terjojol bijik mate jap... Huhuhu..

Mia-Ina said...

mia pun x nah jumpa psl nie..bunga pahar biasa tau le

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum elya.

oh, bunga ni pernah nampak. kat ayer hitam, Jhr. tapi tak perasan la harga dia berapa. in case saya ke sana lagi ke, saya update k.

anaztasias nora aira said...

elya.. mak nora tenaga pengajar daun gentah ni. dulu blog lama nora ada mention tentang ni.. pm me ur kawasan then nora tanya my mom mana yang terdekat untuk elya beli :).. dulu selalu ikut mak pergi ajar org buat pakai daun getah ni :)

opss ayat tak habis,, my mom pengajar org2 kampung under RISDA project.. so mmg daun getah dihasilkan kepada pelbagai craft include bunga pahar :)

Syima Syaz said...

dah tenung....
sangat cantik...
skrg tgh carik bunga pahar kristal, tapi harga masyaallah.....!!!
kaching...kaching!!!

harzharun said...

mek !!!!!!
hohoho...mengah ni seh...aku khatam baca entry ko yg aku ttinggal sejak tgh bulan 1 lg...huh huh..penat..hehe..
sory ek mek...aku mmg pemalas skang...jarang sgt buka blog...blog aku pun x ber update...komen kat blog aku pun aku mls nak balas...huhu..tunggulah kemalasan ini berakhir...

qaleesya said...

assalamualaikum elya

saye ade mngambil tempahan hantaran & bunga telur dengan harga yg berpatutan. dok kat sungai buloh. klu berminat boleh la email saye mimaqa_188@yahoo.com.

Cikgu Anuar bin Mat said...

saya ada jual pokok MALBERI/MULBERRY. brminat sila lawati blog saya. cari " malberimulberry blogspot " dalam google search... rm5-rm15 sepokok ikut kategori... sila ke blog saya utk info lanjut.