24 February 2011

My dream Wedding Dress

seperti mana yg korang tahu,
wedding aku dan si dia akn di-combinekan.(eh btol ke ayat ni?haha)
means, kami buat satu majlis sahaja. seperti entry disini
bila duduk sorang2, aku terbayang2 memakai persalinan putih di hari bahagia ku.
ye putih sgt sgt suci. nmpak manis.
memang ini impian ku sejakkkk dulu lagi.
either merah or putih.
tak kesah la. mana2..haha

kalau diberi peluang untuk memakai persalinan warna putih .
aku nak macam gambar di bawah ni jugak.by syahir nurdin ni.
sgt sukee..dipadankan dengan cucuk sanggul tu.
perghhh!!~
bnyk sgt wedding dress warna putih .
senang citer semua laa aku suka, janji putih!!~


tapi biasa la kan.tak semua impian kite akan menjadi kenyataan.
He knows the best kn. so redha je la.
Bila buat wedding-share ni, perlu ade tolak ansur.
tak boleh semuanya ikut kepala aku.
biasa la kan perempuan, cerewet lebih sikit!!haha
jadinye, theme nikah aku yg pilih.
theme untuk sanding bagi die pulak yang pilih, ye tak?
fair and square.
tapi si dia cuma pilih warna baju je tak lebih dari itu...hahaaha..
part pemilihan pelamin, walkway, riben kerusi tetamu bla bl abla..
semua nya aku yg decide.tu nanti kiter cerita.ehe

so, baju aku pun aku cedok sini sikit. sana sikit. situ sikit.
mcm contoh2 di bawah ni.
nak hire designer. tapi tak mampu.
bila aku dah tempah baju semua dengan bridal butik
then tiba2 aku dpt contact sorang designer ni..member aku kasi.
boleh ikut bajet kita tau!
dah tak sempat nak upah kat dia.takde rezeki aku..
mungkin satu hari nanti. insyaAllah
as i promised before. aku akan buat entry pasal die.
tunggu k

source :qudyn


source : unaisah

source: serius lupe. my bad :(
suke jugak dengan baju ni.
as aku nye tema untuk sanding,
songket +lace [entry]
tapi kekasihati tak suke, seksi katanye.
ntah mana nye seksi..haha.
korang rasa?



source: google
suke cutting dress ni.
takde la nak pakai mcm ni.ehe


last week akak butik kata baju lelaki dah siap.
baju perempuan on the wayyyy!!
ohhh berdebarrr kotttttttttt!!~
bulan 3 ni insyaAllah boleh buat 1st fitting.....


p/s kene sorokkan lemak2 ni cepat2....phewww~



18 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

I love dress too elya, kagum sgt tgk songket dress tu.. superb!

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum elya.

morning dear.

jom ramai-ramai pakai spanx. boleh sorok kan lemak-lemak degil. hihi.

saya sedang study design dress juga. kumpul banyak-banyak untuk rujukan akan datang.

fitria said...

kan?? i pon suke dress putih.. nmpk suci je..cepat2 kite diet bersame2.. hehe.. boleh x bgtau designer yg u ckp tu?

missbutterfly said...

aku suka yg bwh skali tu blh? hehe

ardinihumaira said...

cantik!:D

cik senah said...

chek suka gambaq hat nombot 1.. :) cantikkk.. Tp, chek dah pakai putih dah utk bertunang.. Jd, utk nikah.. chek pilih kaler yellow mustard.. dan bakal suami.. kaler gold..! hehe.. chek mmg suka kaler kontra antara chek dan bakal suami.. coz masa bertunang.. chek pakai putih (veil ada biru2 cikit)..dan en. tunang pakai baju melayu biru muda.. hehe..

p.s : tak berapa minat sgt baju pengantin terlampau matching (antara lelaki dan perempuan)..pd chek..asalkan kaler yg dipilih utk bj kawen tuee blended well together dan look nice in the photo..why not, kan..? :)

hana yoriee said...

nanti mesti ada alteration berlaku bila fitting..yea lah..lemak dh tersembunyi...hehehehe =)

gud luck!

LisaLisut said...

cantikla yg syahrir nurdiin tu.wuwuwuwuw

*gmbr yg tunang u kata seksi tu,kalau tunang i dia suh pakai cmtu.dia kate baru seksi haha.dang! eeekk tak mau la.i pn rs cm seksi.maybe sbb i tak suke yg korset tu kot.hahaha*

just my opinion ye :)

rini.borhan said...

owh elya nk lace+songket eak...same la kt..hehe.tp butik kt die watkan dress songket pastu patching lace..tak seksi pon yang..tgk la kat fb..kat blog pic tumbesaran terbantut..

Renee Meow said...

suke yg 2nd last tu..! :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

K.I.N.A said...

sesi yg jarang tu kot elya..hehe..xsbr nk tgk ur dress nanti..

farahfatihah said...

merah hitam xmau ke elya ekekekek =P

~ mizzAmy ~ said...

dress cantik2, so kena sorok juga part2 yg tak best. yer tak? hehehe...

ElyaElmo said...

kasut pink : cantikk kannnn!! heee.hhmmmpp!

cik syahira:spanx tak sempat nak beli kot dear. elya pakai Premium beautiful je nanti kott..ehe

fitria:nanti i buat entry pasal designer tu k..tunggguuuu :)

puan rama2: ko boleh laa pakai dalam umah mek.ehe

ardini : kan kankannnnnn~

cik senah: for me, biar laa sedondon. baru laa nmpak raja sehari kann..ehe...

hana : harap2 laa!!haha..nk kurusss...

lisa: hahahah..yeke...seksi2 laa menarik kann!!ahakss

rini:tu laaa...elya nk view baju rini pun kene gi facebook baru leh view dgn terang..ehe

renee: elya suke sumeeeeeeee :D

kina: ntah laa kina..elya mls nk tnye lebeh2...hee

FF : haahaa...bolehh jeee!!~tapi nnt macam majlis lain pulakkk...haha

amy: kene gigihhh sorok2 ..main sorok2..haha

thezaila said...

cantik gel gambar bajoo2 tu.. kamoo tinggi lampai, insya allah pakai apa pun chantekss

Syima Syaz said...

neves gile pikir pasal baju sanding sbb badan kurus..takut tak cantik...=(

cik senah said...

elya : hurmm.. ok lah tuee.. lain org.. lain tastenya kan..? itulah keunikan setiap insan..

:P

Aznah said...

Elya,

Penat cari entry pasal designer tu. Boleh tak kasi info sikit pasal dia. Tengah cari designer ni. Helpppp