07 February 2011

Perihal Kedai Kad Kahwen

kisah ni dah lama.
before CNY lagi...
kisah kami mencari vendor untuk wedding card kami.

First, plan mahu design Wedding card sendiri.
Last2 tak jadi. Kami decide ke LH Creative. Ramai orang kata disana murah.
Lokasi senang nak cari. Dari Jusco Maluri, kamu terus je.
Then nampak LH Creative di kanan kamu.


Kedai ni banyak pilihan. aku suka.
Paling aku suka kad becorak songket seperti dibawah.
Tempah lebih dr 500pcs, dikira rm0.90.
Aamak,not within our budget.
Nextttt~


SA disana. terlalu sibuk.
Apa yang kami tnya secara detail. Endah tak endah.
malas nak lepak lama.
Kami cuba servey2 kedai lain.





Dua kedai diatas pun sama. SA bz sangat.
sehingga kami diabaikan.haha.
takpela. tak kisah pun.

si dia ni cerewet jugak.
seboleh2nya nak cari vendor Melayu untuk wedding card ni.
ketiga2 kedai ni, vendor cina.
haihhh~ racist pulak?
eh bukan..jgn salah faham.
nak tolong usahawan melayu katanya:)

Then kami gi Sekapur Sireh.
owner melayu. kedai tak besar macam kedai yg lain.
design2 disitu quite ok. V box pun mruah. leh dapat rm0.50/pc if tempah kad kawen sebanyak 1000 pcs.
ade faham?

Dekat Pertama Kompleks pun ok.
Tapi tak banyak choice jugak.
Yang minat pun mahal. haha
kami bakal pengantin kedekut!!kad nak yg murah2.
eh silap tu, bukan kedekut, jimaaaaat :)

insyaAllah, kad kami takde la teruk sgt :p




p/s Konklusi: belum ade yg berkenan dihati lagii...denggg...toingggg!~

22 comments:

safura zahari said...

jimat tu penting.hehehhe

Anonymous said...

samalah elya, ct nnt pon xde tempah kad mahal2.. mcm elya ckp bkn kedekut tp jimat.. kalau kayo rayo mmg kad mahal xde hal..huhu

yUmIe said...

Elya,yumie dlu pn cm2.asal berkenan kt hati over budget.sudahnye design sendiri and antor print jek.xkesah dh,buruk2 pn,tp puas ht sbb sndri yg design.haha

Two Souls With A Single Thought said...

kalau nak cari kad kahwin yg cantik, ownernya melayu & harga berpatutan.. try tgk kat www.kadkahwinku.com

kedai ni kat kajang.. jauh sikit la dr kl :)

Rilla said...

Ayat "kad kami takde la teruk sgt :p" tak tahan, hahah. Takpela, tak payah grand-grand, asal tetamu sampai kenduri, sudah.

U know who I am said...

salam..
sis elya.
saya cdgkn try google grazine.com..
saya tempah kat sana. 42 sen untuk glossy laminate tempahan 1000pcs.
servis sana bagus. janji 3mgu siap, tp 2 mggu dah call suh ktorang collect kad.
design diorang pon not bad..

try tgk kat link ni. contoh design dorang yang saya amek buh kat blog..
http://countingdaystobethebride.blogspot.com/search/label/invitation%20card

apa yg bleh sy katakan, servis dorang adalah bagus..
owner dia melayu. kedai kat Klang..

K.I.N.A said...

haha..rajin btul elya ni..
betul..kina pun amek kad murah je..
nanti org buang gak..;P

Cik iLLa said...

darls... try tgk kt www.rajasehari2u.com ... kedai dia kt ampang.. my fren tempah kad just rm0.30 je... nice la... :))

gorgeous ♥ said...

dear..i buat kad grazine klang..memula i kata nak wat sendiri kan? but end up i g survey kt diorg...sekali je survey, i terus booked leh x? hahhaa..they are really good..murah sgt..siesly..kad i siap seminggu..maybe sbb i tempah 400 je kot? 0173429655 ni numbernye yaaang...kedainye dekat bustand lama klang...

Q said...

dekat kad kawen lah nak jimat kan??:) u go girl!!

Lyana MK said...

heheh btul tu elya..yana pun kad murah jee.....buat sendirik anto printing...setel! hehehe..jimatttttttt ;p

Mr.F & Miss N said...

dear,, ms u survey2 ade x jmpe laser cut kad? rili heart this kind of kad.. tp, ms i survey kdai kt ikea tu mcm mahal je.. huhu

hana yoriee said...

haha..tagline bukan kedekut tapi jimat tu mmg dh sinonim ngan hana..smpi FIL pon asyik ngusik guna ayat tu je ngan hana..huhu

Anonymous said...

cik elya...nasihat saya kad kawen kene tempah awal2....nk tunggu siap printing satu hal...nnt xcukup masa nk distribute, masa tu la start tension sbb xcukup masa...nnt ada plak yg tertinggal

Syima Syaz said...

hari tu pegi jugak LH Creative sbb nak survey harga kad idaman...
hmm...layan diri sendiri je sebab SA busy sgt.last2 pergi kat kedai yang berdepan dgn LH Creative, dia punya SA (sorang je) baik sangat...mcm2 info dia bagi...

en.kayrul dn cik nadua said...

sama la kita cik elya. saya pun tempah murah2 je.600 card 4 RM215. buatpe mahal2,end up org buang gak. yang penting, niat nak hebahkan tarikh majlis :)

MIZZ SUE said...

hari tu ade survey kt c2..kt LH murah sikit

myatiqah said...

hai salam kenalan..
sy blogwalking nak cri pasal kad kawen n jumpe u pnye blog..
try survey ni; design pn lawa harga pn blh tahan murah =)

http://artchetak.blogspot.com/

ANET said...

hi elya..
cuba try Seri Sireh..kedai pun kat Pudu gak..diorang xde website, cuma ada fotopages yg dah lama xupdate :)
tp layanan ok la..owner & desinger melayu

farahdura said...

salam.
get your budget kah kahwin postcard style here
http://ceketfavor.blogspot.com/search/label/POSKAD%20KAHWIN%20GREENSERIES
u can even save your stamp cost :)

Daleela said...

dear... melayu lambat...

cheQmOomOo said...

btol2..nk crik y ok tp nk y rege murah..same a..so xmo share ke y mn da dipilih ;)