25 February 2011

Semoga dipermudahkan oleh Nya

dapat tahu satu berita drpd si dia
rumah sewa member kene pecah masukk pada siang hari..
kesiann sgtt!!
macam2 dugaan menimpa..
cincin kawen mereka pun dah dibawak lari oleh pencuri tu..

nak kawen lagi seminggu..
benda macam ni tiba2 terjadi..
semoga segala urusan dipermudahkan oleh-Nya
aku tahu mereka kuat..
kami doakan semoga die dan bakal suami die tabah

ape perasaan pencuri tu yeh
klo benda mcm ni satu hari nanti terjadi pada diri dia dan keluarga dia?
Tuhan maha adil...
satu hari nanti ko akan dapat pembalasannye!!
jgn aniaya org nak mendirikan rumah tangga

pulangkan cincin mereka tu~



.................................................................................................................

peringatan untuk diri sendiri :

Allah SWT tidak pernah menimpakan suatu ujian,dugaan mahupun cabaran diluar batas kemampuan hamba ciptaanNYA.Allah menguji kita sebenarnya adalah utk mengukur sejauh mana tahap iman kita sebenarnya. Hadapilah ujian dan dugaan dari Allah dengan keimanan,ketakwaan dan kesabaran. Moga-moga kita sentiasa berada dibawah payung rahmat,redha dan kasih sayangNya. amin




11 comments:

farahfatihah said...

ish teruk betullah encurik tu!! memg betul2 dugaan nih!

LisaLisut said...

ok cuak gak dgr.both cincin i dgn tunang,tunang i yg pegang.huahuahua.semoga dijauhkan segala musibah.amin.

Xora said...

kwn saya pun ada kena kes camni. set barang kemas hantaran kena curi, habis putih mata. kecian sgt. tapi selalu terpiki, macam mana la nasib pengantin yg rumah terbakar, rumah kena banjir, etc2.. kita tak dapat kawal kan.

noridaramli said...

terok btol ler pencuri tuh....mmg mlampau...agak2 r....

"cikkin" said...

kesian nye..moga mereka sabar hadapi dugaan..ade hikmah disebalik kejadian..semoga kita dijauhi dari perkara tak diingini..

Lyana MK said...

jahat nyer..tunggu le tuhan balas balik

lovelyadibah said...

Erk? Mintak dijauhkan.amin.

AnEs said...

ee..jahat nye prg camtu..tade hati perut ke? titibe tpk nak simpan je brg2 yg beli berharga kat opis..huhu..tp yg penting kne doa banyak2 semoga selamat hendaknye..

Reen Tart Nenas said...

perlu sentiasa redha. mmg tak patut la pencuri tu. tp ini dugaan buat pasangan tersebut. moga mereka lebih cekal melalui hidup yg mendatang kan?

Syima Syaz said...

dugaan kan.... semoga dipermudahkan

Nadya Zahid said...

elya-nak copy ur words ni...i pon lately dilanda bermacam2 masalah...