10 March 2011

30 Hari lagi !!!!!!!


30 hariii lagiiiiii!!wooot woootttt!!!!
Bnyk bende tak settle lagii...terasa debaran dah.
berdebar...berdebar...berdebar.....
nak jadi isteri org dah wehhhhhhhh!!!Aaaaaaaaa~

Ok..Ok...L
uaran nampak macam semua nye dah settle. Dalaman hanya aku dan Dia saja yg tahu. *pray hard*. Semoga dipermudahkan. InsyaAllah
FYI, kami buat satu majlis je. Ye, satu majlis bersama. So kalau boleh nak buat majlis yang nampak smooth. Majlis tak se-gah mana pun. Simple saja. Impian kami,kami mahu happy,nak semua tetamu yg dtg pun happy. Nak mengabadikan kenangan bersama family,Guru,sahabat2 dan rakan2..Kita hanya merancang, Dia yang maha menentukan. Berdoa banyak2. mohon pada Dia...mohon pada Dia...mohon pada Dia...InsyaAllah~

Ni updated senarai semak . aku cilok dari whitelacetale and ditokok tambah sedikit. Lagi 30 hari ni, hopefully boleh settled sebelum bulan 4..huhu

1.
Nikah and Sanding date
Nikah : 9 April 2011
Sanding : 10 April 2011

2. Kursus Kahwin & Legal Docs
- kursus : completed
- Hiv Test: done on Dec 2010
- borang done & diluluskan on Feb 2011

3.Venue
- Nikah : Masjid Al Najihin
- Sanding : Dewan MSN Bukit Jalil (depo : done)

4. Catering & Canopy
- Nikah : booked
- Sanding : booked

5. Pelamin & Decor
- Sanding : booked

6. Bilik Pengantin
Cadar : done
Katil : March sampai
Idea of decor : belummmm ade idea lg.

7. Photographer
- pre wedding : done
- Nikah: booked. Abg ipar sy je :p
- Sanding: booked.

8. Videographer
- Nikah: booked
- Sanding : booked.
p/s belom discussed and bg list2 lagu

9. Wedding Outfit
- Nikah : Fitting mid March
- Sanding : Fitting end of March
-Tudung : belummmmm!!~

10. Make up
- Nikah: booked
- Sanding: booked
- Inai : traditional inai ,pls!! kalau boleh taknak henna.

11. Favors
- Nikah : done
- Sanding : done ( one day before akad packing dalam paper bag)
-Meja VIP :
-Meja Beradab :

12. Bunga Pahar
- sanding : booked

13. Hantaran
- for him : dulang dah beli. Design tak decide lagi
- for her : done . sireh junjung & mas kawen belum lagi.

14. Batal Air Semayang
- his : belum beli lagi
- hers : done

15. Invitation Card
- distributing

16. Cake
- Nikah: booked untuk hantaran
- Sanding: catering FOC

17. Tok kadi
- booked 11.30 a.m slot

18. Handbouquet
- Nikah : booked
- Sanding : xfinalise design

19. Guest List
- Done, seating layout xfinalise

20. Ceremony, Entertainment & Kompang
- PA System and DJ: booked.
- Cd of favourite songs : belummmmmm!!
- kompang & selawat : belum booked
- slideshow for Sanding: xsure nak buat ke tak lg.

21. Pengapit
- sanding : done. Kene cari backup jugak.

22. Dresses for family
- Nikah: done
- Sanding : done

23. Wedding Heels
- Nikah : Vincci
-Sanding : Gavy

24. Event Itinerary
- belummmmmm!!
- Sanding rehearsal : assigned to event manager (kakak&abg)

25. Wedding Props
-Corsage : belummm jugakkk
-Guestbook : dalam prosess
- bungga manggar : belummmm
- bubble gun : belummmmm jugakkk!!
-bakul : done
-centerpiece : takde ideaaaa lg..uhu
-Sign Jalan : belummmm

26. spa treatment
- tak tau nak gi spa kat mana.banyak sgt options

27. honeymoon plan
- ermmm…..tgguuu....!~


credit to whitelacetale

16 comments:

Lala said...

elya!!! ada dua perkara,

1. centerpieces kat meja ada? tak update. takot elya tertinggal.hehe kalau buat lah.

2. your CD of songs! sila buat segera!!!! kang jadi macam lala kang. lagu halimah jongang masa ptong kek!hehehehe

ElyaElmo said...

lala: dah update..TQ tau dear...ehe..
tu laa..dh mintak tlg member tlg usha2 lagu2 melayu,indo,english,arab....nevess..Aaaaaa

Xora said...

issh.. saya pulak yg takut! :P

"cikkin" said...

excited..hihi..all the best elya..=)

~ mizzAmy ~ said...

gulp... lagi sebulan... good luck elya. tapi macam semua dah settle kan?

~ NANA ~ said...

omg! i wish my wedding pon tinggal 30 hari je lagi, bkn 3 bulan lagi *tak sabar dah* kekekeke~

Mia-Ina said...

kte pulak yg x sbr menanti perkahwinan elya nie

farahfatihah said...

good luck bebeh!!!

lovelyadibah said...

gudluck!:)

Dia.Honey said...

30days and counting....beshnyerrrrrrrr
gud luck!


u dapat heels nikah kat vincci...ada blings tak???

punyala susah nak carik heel nih....haih

nizabeba said...

30 hari mencari centa babe!!!
i tinggal lg 21 hari..& yet byk lg x setel..huhuhu..pinjam list ni..haha

ainnazari said...

dear, i lagi 71 days!!!!!!!!! berdebar x??????? hehehe

~Ayu BnSyg~ said...

Idea tangan counting tu sama ngan Ayu yang. Skrg props Ayu guna scrabble kn? Nnti tggu dh dekat2 guna tangan mcm Elya wat tu la. Hehehe =)

eidA said...

30 hari lagi..gudluck...
looks like, everything done..:)

LisaLisut said...

elya nk tkr tmpt.hahaha.gatai.nak kawin cpt...huahuahua. bestnye buat 1 je.jimat segala.kalau i dgn tunang both org kl/sgor mmg buat 1 je.harapan jela kan.haha.gudluck elya ;p

semoga berjalan lancar.amin

Ms and Mr Red Ribbon said...

nanti nak pinjam check list nie, lagi systematic nampak...