18 March 2011

facebook tempat luahkan perasaan ke?



status tu..
aku nk tujukan untuk org2 tertentu..
tapi ade pulak yg salah tafsirkan

aku tau,
stgh b2b pun ade mengalami keadaan mcm ni.
bila kiter nak kawen.
'mereka-mereka'
takde yg endahkan.
ni nak kenduri ni,
sorang pun takde yang nak tnya kabar.
haa..bila anak die kawen...
seboleh2nye die nak jugak kiter datang.
nak jugak suruh kiter ponteng kelas bagai suruh attend,

takpe la...
rezeki masing2

Tapi yg tak best nya
'mereka-mereka' ni buat cerita bukan2 nombor satu..
hebahkan kesana kesini yg bukan2.
Bila dengar dek org, kan boleh jadi satu fitnah?

kawan2..
bila nampak status aku bukan2 di fb tu..
jgn pulak nak tambah2 yg bukan2.
cuba fikir bila kamu ditempat aku?
adekah kamu akan buat benda yg sama untuk lepaskan geram?
ye,aku tau..
bukan semua org akan buat.
tapi majority akan buat.
sebb FB tempat luahkan perasaan ye tak...hahahahahaha

harap jgn ada yg salah faham dgn entry ni...ermm.



p/s aku dh delete status ni kat fb. kang tak pasal2 jadi kontroversi.

11 comments:

~ mizzAmy ~ said...

kadang2 memang ter'update luahan perasaan. tapi still cover lah kan. sabar ekh elya. mmg amy pun ada masalah yg sama. org yg buat dekkkk je dgn my wedding adalah org yg sepatutnya amik tau. lagi kesian kan? tapi thanks god my parents tak buat dekk. kalo tak, lagi sedih. hehehe...

"cikkin" said...

betul elya..diorang kadang2 wat tak tau..alasannye..sbb da hire Wp..tapi ape salahnye tanye kabar jugak kan..=( kadang2 kite pon terupdate status luahan perasaan..but selalu kene tego ngn en tunang..=p

Girls Like Me said...

saba eh elya..biasala,kdg2 time kita nk kahwin la ramai yg buat kital demotivated, stressed and pressure, terutamanya sedara mara (time i dulu la), lucky siblings i supportive...
takyah pening2 eh elya..gud luck n happy preparinf dear :)

LisaLisut said...

takpe elya.sabar.di zaman canggih ni,everyone channe out their anger,frustrations,excited,sad etc almost everywhere. haha.

bagus jugak u delete.nt kontroversi tak pasal pening kepala lagi.u dont need that di saat date kawin dah nk dkt ni.huhu

nYomeL said...

sabar ek elya.. mmg ramai org camtu.. abaikan mereka.. just focus on ur wedding prep!

All the best dear! :D

Nadya Zahid said...

Elya...sabar eh dear, my wedding pon sume org buat dek..sedih tau..dari sdare mara..makcik pakcik n family sendiri sume wat xtau..sedih kan?
hanye nadya dgn my mom je yg bertungkus lumus wat sume bende...
sabar dear..kdgkala lg bgs u wat sendri drp org lain buat skadar name je buat..tp buat cincai...lagi u sakit hati mek...
sabar..skang ni mmg emosi kite tgh xbape stabil...bykkan sabar..I'Allah everything goes as per planned :)

~ NANA ~ said...

sabar k elya....benda camtu mmg slalu terjadi....yg penting kite positifkan minda kita n jgn hiraukan benda bukan2 yg org lain cakap

*peace*

lovelyadibah said...

patutnyer luahkan kt BBF..:P

xpela elya!lumrah kot orang saja wt kita yang nk kawin nie sakit hati..

dba doakan semuanyer berjalan lancar dan baik2 ajer..:)

xoxo

:)

Adawiyah A.Halim said...

ermm...entah la elya..kdg2 org mcm ni minta tlg kita mcm2..tp time kite perlukan diorg..hilang entah kemana..dgn seribu alasan..sabar jela..jd pengajaran buat kite2 ni kan..

Ms and Mr Red Ribbon said...

sama dear, skrg tgh down sebetolnyer, kawan rapat kat KL xada satu pun yang nak tahu pasal kawin. me dah cakap nak siapkan seragam untuk semua kawan rapat nak belikan kain untuk diorang, me tanya sapa je yang bole dtg... xada orang reply email, ada reply pon bukan cakap pasal my wedding, tp cakap pasal lain... nak wat gathering la ape la... sampai2 hari nie, dah 3 minggu, xada satupun yg cakap nak datang (sedih, kawan2 bloggers pon ada je ckp nak datang). Masa diorang kawin ke tunang ke, me selalu datang. Ke melaka, ke kelantan, ke kedah, Sampai yg kat Sabah pon me dah siap2 nak datang, tgk2 date kahwin beza 1 minggu je, so me terpaksa cancel sebab mesti me tengah busy kan... kalau x, me pasti dtg...

Huff me pula luahkan perasaan hati nie kat sini... minta maaf yer... but im feeling the same thing too now :(

hana yoriee said...

huhu..mmg begitu ler elya..sabar je lah..sape yg mkn cili, dia yg terasa pedas..huhu