15 March 2011

Meraung kejap tadi....


source: mr google

Biasanye aku akan letak cincin risik and tunang dalam kotak cincin.
Lately ni ,
ntah kenapa aku makin leka pulak nak letak cincin kat dalam bekas tu..
lepas balik keje, aku letak atas meja je.

dah bnyk kali gak kena sound ngn mama.

" ni cincin ni, letak la elok2, kang hilang kang........"
" ok ma...nanti letak..." ( kata je ok,tapi still degil nk simpan dalam bekas)


Nak dijadikan cerita
Pagi tadi kelam kabut aku mencari cincin risik and tunang ni.
satu rumah aku geledah.
semua orang aku call tanya, nampak tak cincin aku.
air mata dah start berlinangan.
tapi misi mencari tetap diteruskan.
cek bawah katil, bawah meja, atas katil belakang meja solek.
sume laa..
sampai kan aku tuduh mama aku saja nk sorokkan cuz nk bg aku gelabah..hahah.(tak baik tol aku ni)

Tiba2 ingat2 balik.
Pegi ke dapor cari kat atas water filter..

Alhamdulillah...Jumpaaaaa!!!hhhu

rupanye2 aku bukak masa aku nak cuci pinggan semalam.
lepas tu mama dah start membebel2...hahah

Ni Tuhan nak tunjukkan la ni....
moral of the story,
dengar cakap ibu ..dengar cakap....dengarrrr cakapppppp ibu.
mulut ibu ni masin...hhuhu




18 comments:

LisaLisut said...

kalau tak pakai rs lain je kan.huhu.i sll igt i letak mana tp i sll lupa bila nk pakai.lol

Umie a'iesya said...

adeiiii.......

~ NANA ~ said...

hihik lawak pon ade *opss tak baik betol*

ape2 pon selamat jumpe :)

iedayah said...

lain kli xmo cmtu lg tau dear..=)

"cikkin" said...

huhu..laen kali dgr ckp ye elya..=)
cikkin pon slalu ltak merata..tp bile da terkena..mmg x buat da..=)
pernah cincin cengkonon hilang..rupenye die termasuk kat lubang2 belah dlm handbag tu..2 hari gak laa mencari..da lame2 baru perasan ade mnde keras kat dlm handbag tu..and jumpe brg2 laen skali..syiling lipgloss, etc..huhu..

~ mizzAmy ~ said...

nasib lah jumpa jugak. kalo tak sure tak dek mood je nak g keje kan?

Reen Tart Nenas said...

elya, biasakan la balik rumah, terus simpan cincin dalam bekas cincin. sejak 1st day kawin, mmg saye buat macam tu. insyallah, takkan lupa bile ia dah mula jadi habit :)

lovelyadibah said...

Sabo je la..adoihai..

nYomeL said...

setuju dgn reen! biase kan terus simpan cincin dlm bekas cincin bile smpai rumah. bile dh slalu buat, akan jadi habit. InsyaAllah, cincin kite xkan hilang. :D

♥ balkidz_hunny ♥ said...

elyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
rindu kamu. mek, tak dapat dtg wedding ko sebab tak dapat balik, sebab byk keje, nak exam dah :(
T_T

jaga2 cincin tue. jgn hilang n letak sepah2 okey.. dan memang harus dengar cakap mak, lagi2 nak kawen nie. masin mulut mak tau! :)

ElyaElmo said...

lisa;: tu laa...elya ni biasa mmg letak dlm kotak...lately ntah kenapa.haha

umie : aduhhhhh:p

nana: tak baik tauuu!!!hahah

ieda:ehehe..insyaALlah dear :)

cikkin:ehehe...termasuk dlm lubng2 handbag mmg selalu dah...haha..sama la kiter kann

missamy:aah..ingat nk cuti td..disebabkan cincin tu..uhu

adibah: ituuu laaa...haha

nyomel: lepasss nii mmg kene alertt..takleh leka sgt dh..huh

eikieyn said...

adoi..trauma kejaps. :P itu la..kene dgr cakap mak :P

mafuza said...

mcm tau nak dpt cincin baruuuu! ehehehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

awat cheq ketegaq ni? naseb baik jumpe tau. hehehe.

cik nur said...

huhuhu
nasib baik tak hilang kalo tak mmg menagis tak berlagu ler eh

nizabeba said...

alahai..seb baik jmp balik..haha..simpan baik2 k..nk i simpankan pon bole..kikiki

aTy _faRed~ said...

atas water filter.???!! elya...!!! huhu... bertuah betul...huhu.. kan dah geLabah...:)

Ms and Mr Red Ribbon said...

is this your wedding ring design, dear?? 99% sama :)