14 March 2011

Nak Cari Peluang Lain

*Off topic pasal kahwin*


dah lama aku fikir.
aku dah malas kerja...
serius...
aku pernah ckp dgn si dia.
dah kawen nanti kalau leh aku nak dok umah.

aku tak minat keje...
keje boringgg..boringg....boringg sgt
nak kejar deadeline. pening!
enough said...uhu

Yeah. Thats me.
Aku tak mcam akak aku.haha

Zaman2 University lagi..
impian aku nak gi China..
nak cari peluang kat sana..
berbekalkan ilmu and language yang aku ada..
InsyaAllah Senang aku nak deal ngn mereka kot

Atau pun gi Vietnam.
Aku tau..2 tempat ni. Kalau kiter betol2 explore 'benda2' kt situ..
InsyaAllah kite akan berjaya..

Tapi bila masa aku nak gi situ?
padahal bile promo nye ticket murah.

Taktau la...
impian aku ni boleh tercapai ke tak..huhu..

doa kan aku.
InsyaAllah.


p/s klo sesiapa yg dh ade experience business dsana boleh email aku.kiter leh chit shat pasal ni elyaelmo@gmail.com

19 comments:

~ NANA ~ said...

same la i pon malas keje...kekeke

u noe what, my fren buat bisnes online je jual handbag,cadar,etc

tapi net income dia evrymonth 3000++

dia baru stat 3 months bisnes ni

u try la :)

~LeeyanaRadhi~ said...

insyaAllah elya...dimana ada kemahuan disitu ada jalan..chaiyokk! :)

harzharun said...

hi mek...ko pndai ckp china ek?...bestnya...

aku pong bosan keje...bosan bosan bosan...tp aku nak duit byk...kalo jd surirumah, duit xde la mewah2 kan...lain la kalo hubby aku tetiba jd kaya raya..hehe..

so,ko ada la jugak impian..aku?...xtau nak keje apa selain keje aku skang nih...huhu

miss puteri said...

pernah terpk jugak. bosan keja nk kejar itu ini!huuu

Cik Belle said...

mek, aku nak join.. =) aku pun minat business ni... =)

Nazatul shima said...

oo..sis nk bkk bisnes kat luar ngera ey...bagusnye...nnti bile da bukak, time opening tu ajak cma k..hehee..:)

farahfatihah said...

hi elya...ni hao ma? ekekeke

ala kalau nak mesti dapat kan? usaha yg pastinya

Reen Tart Nenas said...

boleh buat online bisnes... bisness tudung ke kuih ke... reen jual tart nenas :) tp now nak expand utk jual muffin plak? elya nak order? hehehe

Ms and Mr Red Ribbon said...

same with me...

another reason is... i dah sangat tua (hehe), xnak lepas kawin keje dahtue nanti xbanyak masa jaga husband dan anak2... nak focus with family...

sekarang tgh cari peluang gak, lagi kan duduk kat msia nie mmg i xbole keje, so peluang just buat bisnes jer...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wah.. baguslah kak. tak teringat dengan benda-benda macam tu. gudluck sis!

aDieyZa said...

hope impian elya akn tercapai.. insyaAllah..

lovelyadibah said...

chaiyok2!!:)jd penjual cookies berjaya!:P

aTy _faRed~ said...

insyaallah.. semoge impian u akan tercapai...:) kawan2 akan doakan key dear...

~ mizzAmy ~ said...

elya, me and encik tuney plan nak migrate ke vietnam after wedding. tu pun kalo encik tuney berjaya lah dlm misi interview dia nanti. mudah-mudahan lah kan.

Nadia said...

ouh elya...i pun berhajat nk gi china bln 4 ni..but xbyr depo lg lah..nk sgt2 gi.ajak mak teman..dlm perancangan..xtau la mak ndia daya tak brjalan..nadia pun suke sgt2 berniaga...

Cik Puan Fia said...

sy pun suke kerje sendiri, lebih memberi kepuasan...buat mase nie buat businees sewa brg kawin dulu...try la..mana tau u berjaya..chayok..chayok

yaya said...

hey.. Majalah Tiga last week ada share about bisnes in China.. :D

hehehe..

berusaha tangga kejayaan..

missbutterfly said...

aku pong!

Syima Syaz said...

sama lah dengan....
tapi....
hmm.... susah jugak nak cakap...
nak tanak, maybe kena kerja sampai pencen!