22 March 2011

Teaser Part 3 :Kasot Sanding



hi hi peeps!!
kasot sanding dah dapattttt!!
tapi tapi..tapiiii..tapi....
aku tak happy sgt..
haha (boleh gelak2 lagi kan)

tiada yg menarik
tiada yg wow!!
tiada yg boleh dibawak hingga ke mimpi.
tiada feeling tak sabar2 nak pakai kasot sanding tu.
ntah la weh. speechless.

as i mentioned in this entry ,
kasot sanding aku nanti bukan seperti sample yg aku try tu kan.
tapi bila dah dapat kelmarin,
ianya seperti sample yg aku try hari tu!!!!!!
bile tgk nak nanges pun ade.
tapi aku tahan. gelak2 aje depan mereka.

takde tali seperti yg aku mahukan.
tumit dibelakang terbukak.
tak cantik!aku klo boleh nak tutup tumit dibelakang.
tiada platform ( di tapak) seperti yg di- suggest sewaktu aku dtg 2nd time ke situ.

sedey sgt bile fikir2 balik.
rasa macam tak berbaloi pulak dgn ape yg aku byr.

Ashraf dh suggest aku ambik yg latest design.
tapi aku tak suke. tinggi sgt, tak selesa.

aku tnye ashraf.
die kata tak dapat nk buat seperti ape yg aku nk tu.
cuz, it will turn out tak cantik, katanya.
so, die decide tak follow ape yg aku nak.

aku sedey.
napa die tak call klo tak boleh.uhu.
ntah la.
aku tak ngamuk kat situ.
aku siap gelak-gelak.
haha

Actually,
pertama kali aku gi jumpe Ashraf , die suggest aku ambik latest design and kasot tu 4 inches , siap ada platform. ( ramai b2b pakai style ni).
Memang cantik laa
Kalau korang gi Gavy,
wedding shoes disitu pattern die ala ala 4 inches yg aku sebut diatas.

aku taknak. degil. cuz takot tak terpakai nanti.uhu
Jadi, aku pilih design lain. request nk tambah itu ini.
cuz aku tahu diri aku ni, bukan jenis suke pakai heels sentiasa.
bila ada function baru aku pakai.uhu.
kalau tak, flatshoes/ snickers or sandal jadi pilihan

sekarang bila dh jadi mcm ni, tiba2 rasa nyesal tak dgr ckp, first time ke situ.
auchh!~

Ashraf kata boleh tukar.
tapi, tak sure boleh siap sebelum wedding day aku ke tak.
die siap bg aku tips2 nk bg nmpak cantik bile pakai kasot tu nnt.

AaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaaaaa...
tak tau nk ckp ape dah

mama and kakak tgk, mereka kata ok.
macam kasot kawen .
memang laa knnnnnnn!!!~



Si dia awal2 lagi dah bg tau aku.
anything happen menjelang big day kami ni.
kena belajar bersabar. kene redha.
jgn merungut.
terima je 'bahagian' kita ni dgn tenang.
Yang pasti kita dah usaha sebaik mungkin.

Ok .*senyum dlm kesedihan*
sambil mendengar lagu Senyum by malique ft najwa :p



3 inches je .
takde ape yg menarik. nampak kan,
belakang tak tertutupppp.
Aaaaa stresss!!
bye




kesimpulannye :
sila dengar ckp designer kasot tu ok!!jgn degil.haha. Ashraf tu baik sgt. Kalau korang nk buat kasot lawa2 sila gi situ. sgt2 berbaloi.


22 comments:

K.I.N.A said...

ala..sedihnye elya..xpe..u will looks great nanti..betul juga kl xbese nk pki heel tggi sgt nt mbazir jugak eh..

.::WaNiE::. said...

hehehe betul betul betul

terima dan sabar

Mia-Ina said...

yg ptg dh temui pencarian kasut....mia dulu beli kasut byk inchi..tp x pakai pun....aduhai

amy fahmi said...

takpela..benda da jadi. nak buat baru kang takut tak sempat.
thankssss for the tips. "ikut cakap designer". :D

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kasut kawen memang kena tinggi 4inci ke? abes kalau orang dah tinggi? takkan nak pakai 4inci ke 3inci?

LisaLisut said...

tp dia tutup kan.kalau i g bulan 6 utk wed bulan 9 sempat/boleh ke?huhu.u mcm i gak kdg2 elya.depan org tu tak nk ckp.sengih je.kt blkg haaaa meroyan.hahahahahatakpelah.dh jadi.terkilan tu tak dpt dibuang.kalau i pun akan terkilan skit kot sbb duit kite kan.ikut ckp tunang.senyummmmmmmmmm ;p

"cikkin" said...

x mo stress elya..still cntik kasut tu..yg penting nmpak mcm kasut kawen kn..chill ya..bape hari je lg..=)

~ NANA ~ said...

if u tinggi, it should be okey :)

xmo sedih2 okey :)

Lyana MK said...

it okey dear! chill!!!! mesti ade hikmah u dpt kasut tuh!!! so jgn sedih okey!!!!

Lala said...

takper,takper elya!! yang penting SENYUM banyak2 nanti!! kasut orang tengok last! muka dulu!hehe

Renee Meow said...

awwww u poor thingg....kecian u.. sabar eh... kasut tu mmg da chantek pun, just xmenepati ur requests an.. but i rase macamaner pun ur shoes confirm u'll look fabulous during ur wedding..cos sememangnye u mmg tinggi n baju gojes..kasut org x nmpk sgt.. cheer up kay dear.. :)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

farahfatihah said...

hmmmmm xtau nak komen pe..kang jadi lagi sedey plak heheheh sabar yer

Nadya Zahid said...

dear...xpe dear...i pon 3 inch je..i pon bape kali gi tukar..coz brooch tu punye bling2 asyik tanggal je...
dont stress urself too much beb...org xnampak sgt bab kasut tu...yg penting u cantek n happy on that day :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

ALahaiiiiiiii, sabar elya!
ini sume dugaan nak kaen. kadang2 macam terpaksa je pasrah.
Dun worry, kau tetap akan cantek & berseri nanti, bukan kasut je org nk pandang syg :)

take care n chill!

Cik Belle said...

ko dah tinggi. 3inch should be ok dah la. tinggi da tu.. tutp dengan kain, tak nampak dah hat belakang tuh. ehee

luvira said...

elya, samething going to me..ira nak kasut 2 inch je, tapi asyraf said 3 inch should be ok...n now, dah rasa nyesal plak sebab ikut gak cakap dia....kasut ira memang lawa, tapi terlalu tinggi n i feel not balance..tapi, bile pk2 balik, pakai je lar, nak tukar dah tak de masa...hope everything will going ok n just nice ;)

HanHan said...

Ala..too bad..banyak2 bersabar.design haritu pun dah lawa dah.and i bet you will look fabulous no matter what :)
Don't let this thing ruin your happiness :)

Miss Tatie said...

jangan sedih elya..... masih ada masa tuk mencari kasut.. mungkin kasut elya tu boleh dijual... dun worry k? ada hikmah disebaliknya

Reen Tart Nenas said...

herm, komen: kasut tu x tutup belakang. but since dh beli, so pakai je la. maybe bleh tambah beads kat heels tu

Anonymous said...

hai, i pun nk share ape yg jd kt i,my shoe pun tmph kt gavy..boleh tak mase i amik tu i tgk i punye tumit melebihi kasut which means kasut i nmpk mcm kasut pinjam cm tak muat gtu walhal dh ukur okeh kt gavy mase i dtg..i amik design biasa but nk terbukak belakang n ade tali, kasut tu okeh cume size la mcm pinjam kasut adik..mase dtg siap bincang bla bla but tk jd spt yg i harapkn..soi redha jek

Fariza said...

tok wedding shoe kan, x boleh ke tok flat sahaja?

Anonymous said...

kesian, anyway less is more, bila u try so hard to mix all kind of detailing in ONE PAIR of SHOE, these things happened, good luck dear!