20 April 2011

Ber-Spa bersama Kalena Mobila Spa

Al Kisah..
Seminggu sebelum nikah aku masih belum buat facial and gi ke spa.
tapi malangnya takde masa. Bz jee...balik lambat, banyak sangat kerja nk settle kan.
Then, kebetulan satu hari tu nasrah(si kecil) promote website kalena Mobile Spa di group BBF..
ermm..aku belek2,nampak menarik, siap dtg ke rumah lagi. murah2 pun murah.senang aku, takyah kuar2 rumah buat spa lg.ye tak?

Then, aku sms kak Hanna, tanya dia package2 yg sesuai untuk b2b. Kak Hanna sgt baik. layan je soalan2 yg aku tnye kan.Nak dipendekkan cerita , aku decide ambik package Aromatherapy lulur 150min .Sebenarnya mmg lebih dr 150min tau!!kak hana tak berkira sgttt. Yg penting costomer puas hati.

Sampai je rumah aku, kak hana ambik masa 20 minit untuk set up di dalam bilik. FYI, kalena mobile spa ni sgt2 unik kak hana siap bawak katil tau. Nak tahu katil ape, nnt korang tahu sndiri .ehe. Then, aku masuk2 je, mood di dalam spa tu dah ada. Wangiiii and tenang sgt!! kak hana siap pasang lagu2 yg ada unsur bali, siap letak aroma yg wangi2...senang cerita, mood dlm bilik tu persis seperti korang dalam salon2 spa.

Korang paham tak ape yg aku cuba sampai kan ni?hahahha. dah lama tak update, ayat2 pun ntah ape2 je. huhu

First, buat Sea Salt Crystal Foot Bath . rasanye dalam 10 minit kot. Best,rendam kaki dalam air. then, kak hana tlg scrub kan tumit kaki kita. eheh.


pic credit to kalena mobile spa

Lepas tu, Aromatherapy Massage pulak. 1jam lebih jugak la. sgt besttt tau. tertido2 aku. Lengkap dengan face massage lagi. Lepas dah setel massage, Lulur time! Kak hana scrub badan guna kunyit atau green tea.Aku pilih green tea cuz nak wangi2 kan. ehe. Sgt besttttt,Wangi and lembut satu badan aku.Lepas dah sental satu badan aku ni, kita mandi bunga pulak.-Floral Bath . bnyk kelopak rose dan bunga matahari.Since kat umah aku takde bath tub, so kita mandi ala ala kampung je, pakai baldi.ehe.

lastly, lepas je mandi, kak hana sapukan Yogurt pada badan kita.Tujuan untuk memutih dan melembutkan kulit kita.eheh.besttt...maken lambut badan aku. haha. FYI, jarang kita jumpa spa yg sapu2 yogurt pada badan kita kan?eheh. Kalena mobila spa ada :D

lepas yogurt kering dibadan, sapu Lotion pula. Wangiiii jugak. bau mint.ehe.klo korang segan2 korang leh sapu sendiri k.ehe.
Overal, sgt besttttt, sangat berbaloi and sgt sgtt recomended!!

Sesiapapemalas mcm aku ni, malas nak kuar umah berspa, bolah la cuba service kalena mobile ni, Sgt2 selesa buat dirumah sndiri :)

Kalau korang nk tgk package kalena mobile spa leh tgk kat sini

FYI, kos duit minyak and toll luar dari PJ dan damansara ialah RM40. Siapa yg dok Area PJ and damansara tu FOC laa jawabnye :p

so apelagi, sila lah roger2 kak hanna ye 019 2848 600 ye :)


p/s gamba tak sempat nk transfer lagi.

12 comments:

K.I.N.A said...

bestnye!!!

LisaLisut said...

bestttttttttttnyeeeee.i nk tryyyy jugeeeeee.dh la dtg rumah.best best!

lind said...

memudahkan bakal pengantin yg yg malas nak kuar umah haha. tp dalm kl selangor je kah? luar kawasan tak bleh? heee

Sumayyah Nadhirah said...

mcm bestttttttt je..dpt tenangkn fikiran..huhu..

jom join contest maya :
http://maya-dhira.blogspot.com/2011/04/contest-aku-dan-baju-kurung-by-maya.html

Lyana MK said...

wah!! best tuh...tapi seminggu nak kawen..kt johor sudah ;(

cheQmOomOo said...

behnyeee~

Kalena Mobile Spa said...

Terima Kasih ya Elya! hope to see u again soon!

Mia-Ina said...

really best dgr psl spa ni

Kalena Mobile Spa said...

http://www.kalenaspa.blogspot.com

For more information and inquiries, pls don't hesitate to email me ok..

ardinihumaira said...

ngeee beshnye!

efri said...

mcm bestttttttt je..dpt tenangkn fikiran..huhu..

jom join contest maya :
http://refinance-rate-today.co.cc

my note said...

wow best nyer... lum pernah dgr lagi spa ader servis kat luar...