06 May 2011

REVIEW : B.Tangan Kristal, B.Telur,Corsage

Impian memang nak pegang bunga tangan kristal pada hari pernikahan aku..refer entry ini [klik]
boleh simpan lama. masuk bilik je, nampak . Kenangan tu.eheh.

Mintak tolong cik belle, die bizi pulak dgn persiapan hari bahagia die. Takde rezeki aku. haha. Nak order dengan kak Shaja, mahal sgt pulak. tapi cantik!! Haihhh, nak cantik tapi kedekut.huhu. Nak buat sendiri, malas..moood takde.

so, sessi menacari, menggoogle siapa leh buat.Cari punye cari, aku jumpa blog kakak Latifah. Fikir2 banyak kali, nak tak order dengan die. Lokasi bukan dekat, tapi jauh nun di Kedah. tak fikir panjang, aku terus tempah je. Malas nak fikir negative. Dengan dia la aku order Bunga telur, dengan dia la aku order corsage dan dengan dia jugak la aku order crystal handbouquet aku. .

Tiga benda ni:

1. Bunga tangan kristal
Syukur sangat, dapat order dengan kak Latifah. Aku tak sangka dia boleh ambil tempahan bunga kristal ni. Offer murah RM60 je!!eheh. Rezeki. Aku request warna kuniing, putih, cokelat. Pandai2 kak latifah buat macam mana pun!hik hik hik. Bila dapat parcel. wow!! kagummm!!! (untuk harga rm60 macam ni, kire ok la kan!)
So korang layan je la picture yeh.


closeup

credit to OP : reza hassan

2. Bunga Telur/ Bunga pahar.
kalau korang refer disini [klik] . aku tak jadi order yang itu. Mahal.. tapi dengan kakak bunga telur ni, aku dapat order sesimple begini hanya rm1 saje.Mama kata takyah mahal2 sgt pun.nak order 100 pcs je pun. hehe.So ikut cakap mama.


bunga telur : 50 warna ungu
50 warna pink


lebihan dari bahan2 bunga telur, kakak tu buat kan corsage 25 pcs
14 untuk family aku, 14 lagi untuk family si dia.


3 barang yang aku tempah ni di datangkan khas dari Kedah.eheh. Kakak tu sent by kurier.

Total damage : tak sampai rm300 pun korang.eheh. Offer murah2. eheh.

ni blog kak Latifah [klik] . senang2 call la die untuk dpt kan quotation k!


p/s nnt update tentang hand bouquet masa sanding pulak..
anything email elya k . elyaelmo@gmail.com

15 comments:

K.I.N.A said...

tengah DIY bunga kristal..tapi xtau la jadi ke tak..haha..murah la RM60..

Ardini Humaira said...

cantiknya.. tak sabo dni nak kawen ;)

~ NANA ~ said...

elya...ur hand bouquet sgt cantekkk ok

Mrs.aisheiteru said...

elya...not late to say congrat. tgk ur wedding. teringat my wedding kat dewan yg sama. cantikla tema blue! menyerlah!

Arief Arf said...

bunga kristal tu nampak cantik!
X)

Fie said...

Canteeekkk hand bouquet and orangnye! :) You look gorgeous on that day.

Nak guna bunga kristal, tapi my parents insist on fresh flowers. Oh well.

Qaseh iLa said...

Thanks for your info dear..
Cantik!!!!

noridaramli said...

MURAH sgt dear rm60...if bunga telur kristal pn ida tgok kt kedai bga riben rm48 sebatang tau....

LisaLisut said...

i like!murah!

zimie said...

waaa hb kristal.1st time tengok ni.hihi cantik dear!! ;)

Anonymous said...

Elya,ume da call akk tu.mmg sgt murah la..bbaloi..mybe rabu ume dpt HB ume..happy sgt..thankz ya bg info...love u dear..excited sgt ni.. ;)

Rilla said...

Cantikkknya bunga kristal Elya, pinjam jap

^^mrs.deana^^ said...

cantekla elya..,loikee sgt2 bju nikah 2 especially anak tdung 2..hee~~ colour pn cantek..

Wan said...

cantik dan murahnyaa bunga kristal tu~ kt jalan tar makan ratus2 kot..

Cik Hazz said...

elya, thanks for sharing d info!! =)

http://cikhazz-is-writing.blogspot.com/