01 June 2011

Nak kasi tips sikit..hee

nak kasi tips untuk b2b sikit.
wah gituuuu!!
elya ni takde la pandai sgt.
tapi tips ni dapat dari mua elya hari tu
since ade yg email
tak sempat nk jwb2 lagi.eheh

here we go..
ingat lagi tak dalam entry [ni]?
elya did mention tentang MUA elya, anna cherrie( [blog1] [blog2])
bg tips untuk kulit nampak glowing and make up tahan lama?

ok. senang je.
korang perlu rajin and tahan sejuk k.hehe
ambik ais batu
cair kan or rendam kan dalam air
pastikan ianya benar benar sejukkkkkk lepas direndam/cairkan tu

credit to mr google

then,for 1st timer,
korang cuci la muka dgn air ais ni sebanyak 30 kali.
mesti korang pelik, napa 30 kali btol tak?haha
aku pun tnya soalan yg sama jugak hari tu.
ni tips yg dibaca dr majalah, katanya.
folo je la.haha.
klo tak larat korang buat je la mana yang termampu.eheh.


tips for B2B,
a night before or a week before cuba la tips ni.
muka anda akan terasa tegang, kasi kecut mana yg boleh kecut
and jerawat2 halus
akan berkurangan.
tak banyak, sikit la.

aku buat a night before my reception.
result, alhamdulillah, nampak kulit ok sket.
cuz hari nk nikah tu,
my Mua noticed my skin nmpak kusam masa nk mekap......

itu je la.selamat mencuba ;D


p/s aku masih prektikkan tips ni. seminggu sekali...eheh.jadiiii la kan.eheh

24 comments:

Hunny Kitty said...

nice tips...skang pun leh amalkan nih

rara pinkmafia said...

erk?30 kali dlm masa yg same ke?fuhhh naye.

~ NANA ~ said...

definitely i'll try! :)

LisaLisut said...

malam ni jugak i buat.hahaha

actually masa mekap tunang i thn lepas tukang mekap tu pn ade suh g amik ais batu.i tye nk buat apa?dia ckp nk tekap kat muka.dia kata utk liang2 muka tu tutup(ke bukak?) tak sure haha.so mekap sng tahan lama and more nicer :)

"cikkin" said...

nice puan elya!!
memang nak tau petua2 camni..hehe..=)

ElyaElmo said...

rara: aah....dalam masa yg sama. klo tak larat takpe la. sejukkkk kan.huhu...

.:shura shushi:. said...

30 kali??mak ai!!
nak cantik ai snggup wat..hihihi

hana yoriee said...

ok..nak try! walaupun dah kawen..haha

Daleela said...

Tapi kalau MUA yang professional.. die ade satu alat penyembur yang menyegarkan tu.. Sebb dalee pernah tanya die, betul ke nak guna tips yg awak bagi tu.. Dia kata boleh kalo nak amal, tp dia ada alat untuk make up tahan lama tu..So.. muka ku di sembur2 dgn air tu...memanglah tahan.. xde pecah2 make up nya sampai ke malam...

Renee Meow said...

waa kalau 30kali wif ice water confirm sumer bende kecut.. thanks dearie for the tips :)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

ElyaElmo said...

daleela: mu mua pun ade pakai spray yg u ckp tu. spray tu mmg buat mekap tahan lama and tak pecah ;)
my intention ialah untuk kulit kiter jadi tegang, jerawat2 halus hilang and liang2 roma tu tutup..eheh...
actually ni jes petua je. klo rajin buat la.eheh

♥ Kasut Pink ♥ said...

harus buat jgk nnt ni..

Ms and Mr Red Ribbon said...

nak buat... tapi saya allergic something cold... pegang air ais pon hidung terus susah bernafas :D

amy fahmi said...

mlm ni gak rase nak buat :p

tqahmisdar said...

wah! best2..nak buatlah nnti..hehe

tiramisu said...

tira pon pnah dgr gak psl tips ni. biasenye mak andam or make up artist akan cuci muke kite dgn air ais/sejuk sbb air sejuk ni akan tutop liang roma kite. so kite akan kurang b'peluh. maka dgn itu, make up akan tahan dgn lebih lame. cewah. mcm terer je ckp.

Cik Hazz said...

boleh start cuba this tips. thanks for sharing dear! ;-)

http://corat-corets.blogspot.com/

Hidayati Farhan said...

okeh2. klau x larat 30 kali, 2 kali pun kira ok kan elya? hahaha

anaztasias nora aira said...

naseb saya suka air batu hahahha

A 'n' M said...

owhhhh...nak try la..tq 4 the tips! =)

K.I.N.A said...

patut la jessica alba malaysia ni berseri2..ini rahsianya..haha..nak cuba gak..lariiiikk..

UyaRayza said...

nice tips elya hehehe..kena amek tau nie hehehe

wafa azman said...

nice tips!! tQ~ ;D

nk try buat jg.. ;)

Nadya Zahid said...

wahhhhhhh..30 kali mek?banyaknye...