23 June 2011

REVIEW: Pelamin and Walkway

Bak kata si kecil, aku review terkedek kedek!!haha.. nak buek cano, gambar dari OP junior tak dapat lagi, sedey sungguh!

Ok.meh nak citer,kalau korang refer kat entry ni aku dah bagi gambaran pelamin aku tu nanti macam mana.
Resultnye,pelamin aku and walkway aku simple je. Takde ape nak di bangga kan. Tapi aku bangga la jugak sikit, cuz ramai2 b2b nye wedding, aku rasa aku nye pelamin yg paling simple dah tak berapa nak WOW .haha. Nak buat macam mana.Lain yg diminta, lain yg diberi.haha. Tak pe la, bersyukur je la. Ini rezeki aku barangkali :)

Aku memang tak request fresh flower, artificial je tunang kata. Jimat. So dgr cakap je la. Aku tak kesah pun, cuz aku tahu, aku tak akan spend masa yg lama di atas pelamin tu nanti. Tapi yang pasti, paper lantern di tepi pelamin wajib ada. eheh

yang lain, aku request base color nak putih. Bunga untuk walkway nak kaler merah. Tapi di baginya putih lebih, waduh waduhhhhh!!! ~

Korang layan je la yeh 2 keping gamba ni. Gambar arch tak jumpa plak.eheh




ni dia pelamin simple aku. biasa2 saje nok!





p/s bila aku tengok pelamin org lain, aku rasa sedih dgn pelamin aku sendiri.uhu





25 comments:

fitria said...

elya.. lame tau tgu elya review pelamin ni.. puas google gambar pelamin full tapi tak jumpe. sebab nk wat yg mcm ni.. simple.. but nice.. :)

Hunny Kitty said...

setuju ngan fitria...simple but nice...hehehehhe yg penting kerusi kita sama! :P

Lyana MK said...

apepunnn baju tetappp meletopsssssss!!!!!!!!!!!!!!!!

~Ayu BnSyg~ said...

Ok la tu Elya. Yg penting dah selamat. Cey pandai je haku cakap! Ayu pun ada je yg x puas hati sana sini tp nk buek cam mano? Dh lopeh dh pun.

e.t.t.y said...

nokkkkk....baju ekau dah cantik, mekap dah gojes...pelamin ni dah cukup dah nk serlahkan semua tu....

Renee Meow said...

simple is ok wat.. the less,the better kan.... cuma tu la sedey ape yg u request lain jadinye kan.. xpe pelamin grand2 pun kang nanti tenggelam plak bride yg gojes tu kan.. hehe ;p


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Wani said...

Elya..sbg peminat tegar baju penantin anda...sile review baju cepat >.<
n hey..ur pelamin is soo much better than mine:) so takhta pelamin plg biase maseh dipegang oleh saye:p ehe

LisaLisut said...

elya...jgn la ckp cmtu..i pn terase sedihnye..sbb pelamin i nt lebih kurg u jgk.simple gile..artificial je.sbb tak sanggup nk add duit.hahaha...

walkaway pn takde.huhu..takpelah.elya dh abis majlis dh pun.tu yg penting.dlm hati i ni sll ade bygn yg vendor i pn nnt mcm lebih kurg elya je.mcm mntk lain dpt lain.hmmm.tp mls nk pk bukan2 dlu.wait n see jelah...huhuhu

Hidayati Farhan said...

cantiklah elya. nmpk suci je ur pelamin. simple itu menawan.

aDieyZa said...

simple but nice.. yg penting majlis berjalan lancar kan dear..

♥ Kasut Pink ♥ said...

Ok what elamin elya. Simple tak serabut..

~ NANA ~ said...

less is more dear :)

cantek :)

Ms and Mr Red Ribbon said...

dear... simple dan suci la pelamin tue... for me pelamin penting untuk tangkap gambar je, kalau dalam gambar nampak ok ngan pengantin yang berseri2, then settled dah xpayah pelamin gempak2 :)

choclairissa @ intan said...

elya..i rase walaupun pelamin u simple je..tapi kaler baju u pilih (biru) tu outstanding..i personally say..lagi kurang menarik kalau pelamin u putih n baju u putih jugak..okla tu dear.. :)

Fariza said...

elya.
pelamin elya simple dan cantik.
jgn cko mcmtu,
nj meletup gitu. :)

UyaRayza said...

cntk la pelamin elyaaa...simple is gorgeous dear hehehe...

cik senah said...

Oklah tu Elya.. chek nnt.. jgn kata pelamin mcm elya.. mmg pelamin pun chek tak buat.. hehe.. saja tamau buat.. :) [nak jimat sebenaqnya ] hehe.. Coz kebykannya decoration majlis chek nnt adalah DIY..

Berangan tak hengat dunia utk menjadi Wedding Planner sendiri since nk hire Kerjakahwin dan Ann Magnifique Planner (AMP) tidak kesampaian.. (sob..sob) tgk lah cemana "outcome"nya bila pengantin sendiri jd wedding planner utk majlis kahwin sendiri.... (sure jd the ultimate bridezilla.. haha)

p.s : Yg pasti.. baju kawen Elya yg kaler biru tua tue..betoi2 menikam kalbu chekk (my fav colour).. TWO thumbs up kerana Elya dan suami benaq2 menyerlah dalam persalinan itu.. ! Good choice of colour! :)

Cik Hazz said...

yg penting baju you superb okayyy.. terserlah dengan pelamin yang simple ni. i rs itu yg penting kan kann.. hehe. i nyer pelamin nanti pun lebih kurang jgk --> 1 panel + artificial flower. arch pe benda pun takda. huhu~

http://cikhazz-is-writing.blogspot.com/

intan said...

cute la elya. i heart your dais. hehehe. i lagi suka pelamin yang simple camtu..hehehe

Nadya Zahid said...

Elya..heheeheh :) nadya pon same tau...mase nadya sampai..tgk pelamin tu color lain..dah geram!!!
call org pelamin tu xnak angkat!!!
WTFishhhhhhhhhhhh..
call berpuluh2 kali sampai lebam ok!!!
last minute..nad + hubby, tambah deko sendri kat pelamin tuh..kiteorg tmbh paper lantern + lilin skit2...
bile pk2..malas nak stress dah coz mase tu..byk bende yg nak distresskan..dgn penat xhbs..MUA dah panggil nak make up..pasrah je...
heheeheheh :)
bile tgk balik gbr sanding..seb baik muke xnampak tgh geram sbnarnye....huhuhuh :)

Nadya Zahid said...

Cik Senah-hehehe :) same la kite..nadya pon mase kawen aritu..jadi wedding planner sendri... :) tp mmg BRIDEZILLA last minute hokay..ahahahahah :)

lara said...

elya,ok je pelamin u...sbb pelamin ni simple,baru la pengantin x ditelan pelamin...

Btw,mmg suka baju n gincu merah u.hehe.

Rilla said...

Ok ape pelamin Elya tu. Cantik je mata Rilla ni nengoknye. Lagi pun pengantin dah gojess dan menyerlah. Tak payah pelamin gerand-merand pun takpe

Rai said...

i agree with other bloggers.
bagi i ok jer. less is more. hehe yg penting pengantinnyerh gorjes. :p

Syima Syaz said...

jgn lah cakap camtu elya...
yang penting kehidupan lepas kahwin tu n happy ever after..kan....
lagipun, simple lagi ok.kita peminat setia benda2 simple ni....

elya dah selamat...alhamdulillah...