11 July 2011

3 bulan bersamaan Bersih


9 july yg lalu..
genap 3 bulan perkongsian hidup kami...
inai ditangan baru habis..ade tinggal lagi sikit di ibu jari..ehe
doakan kami ,moga berkekalan selamanye2..insyaAllah..

Pada hari tersebut juga "bersih" diadakan..
aku buta pasal politik..
aku tak suka bebankan otak aku dengan masalah negara..
but i still did my own reading what happened recently...

aku tak tau nak cakap siapa salah..siapa benar...
itu bukan bidang aku untuk mengatakannya
aku hanya bersikap lihat dan dengar..
tapi aku agak kesal dgn sikap2 polis di Malaysia ni..
pada aku sangat melampaui batas..

dimanakah nilai kemanusian mereka?
dimanakan belas kasihan mereka?
hanya Allah dapat membalas

sedih gile tgk video ni .
kenapa polis2 dinegara kita mcm ni...
besar sgt ke kesalahan mereka sampai diperlakukan bergini..
serius aku menangis bila nampak 'pakcik' tu meninggal dunia ,tangan diikiat dibelakang..
Tapi pihak polis...hanya berpeluk tubuh.......

semoga rohnya dicucri rahmat dan ditempatkan ditempat org2 yang beriman...insyaAllah


entry ni bukan nak sokong sapa2..
tapi anda semua boleh fikir
Setiap orang ada fahaman masing-masing kn....

11 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

Kejap je dah 3 bulankan? Moga hubungan kalian suami isteri akan trs diberikan cahaya kebahagiaan.. wah, komen gitu... hehehe

aNis LeMoN aBu said...

hmm. i berani tengok separuh je elya buat masa ni. seram tengok kaki mamat tu patah camtu.

mungkiebn lagu tu pun buat jadi lebih sayu.

hmm..

ANYWAY, u da 3 bulan means, i dah nak 4 bulan kawen! ahaha. cepatnya masa berlalu, kan?? :)

LisaLisut said...

kan? i rs mcm tgk drama tamil lak.igtkan kat negara India je polis cmtu or polis negara lain.huhu.sobsob.

3 bulan dh elya? wah..so fast la..

Hunny Kitty said...

selamat menyambut 3 bulan pertama!! hehehehe

UyaRayza said...

uya tak kawen lg tp elya dh 3 bulan dh hehehe..bestnyeeeeeeeeeeeeeeee

sk said...

elya.. inai i pon dh nak habis.. sedih... huhuuhu

Syima Syaz said...

mintak maaf ye elya
saya bagi jawapan untuk persoalan elya sbb ramai dah salah sangka ni...

the truth is:
http://www.papagomo.com/2011/07/ekslusif-konspirasi-pembunuhan-mangsa.html

missbutterfly said...

aku pun pening dah dgn politic msia. dua2 tak betul. blh? anyway happy 3mths monniversary..hehe

Mia-Ina said...

mcm2x ek terjd akibat bersih ni..x tau gak mia nk ckp pe..pepun semoga bahgia..dh 3bulan usia kahwin ni..

Zainur said...

Baru-baru ni kat Wollongong penduduk dia ada buat bantahan di jalanan. Yang bagusnya polis hanya mengawal traffic bukan menutup dan menyekat jalan. Semuanya aman tanpa gangguan. Rakyat dapat suarakan ketidakpuasan hati mereka. Polis pula badan bebas yang tidak menyebelahi mana-mana. Kan bagus begitu?

Anonymous said...

i xsokong mane2 pihak gk. i tak suke sgt org wat demo ni.tp maybe tu je medium dorg utk suarakan ketidakpuasan ati. xkn nk kua kat dlm tv kut.bankrap stesen tv klu kua statement sokong pembangkang kn ;p
i just sakit ati semua jalan kena sekat time phimpunan tu.jammed gile!! polis salahkn demo tu padahal dorg yg wat sekatan smpai jammed. aduhai.. psl kes meninggal tu pakcik tu pengsan je. blog yg cik syima syaz link tu i dh view pun. blogger tu pun wat statement salah gk..sila nilai semula.huhu..
i dun like politic.suck! semua men kotor.. baik i blog walking b2b lg best.huhu..