01 August 2011

Hari pertama Bersahur bersama Suami

zaman anak dara aku..
sahur punye la liat nak bangun.
sebelum tido makan siap2..niat..then tido..
kalau mama bangun sahur,
mintak tolong beliau kejutkan aku untuk minum air.
then tido balik..haha..

pagi tadi
husband kejotkan aku...
" awak bgn sahur...."
husband tgk aku takde respon...
then die cakap..
"sy gi minum air jap yeh...."

Tiba2 aku tersedar....mata terbeliak besar...(over.haha)
dlm hati....
"eh, suami aku nak sahur kot!! boleh aku buat dek jeee..."
dengan bingkassssss aku bangun,
tanya dia nak makan and minum ape...
Then,aku buat kan air milo..
and kiterang minum milo and makan sebijik kurma je
seronokk....

pengalaman yang baru...
takleh malas2 lagi dah aku ni...haha
itu je laa. dulu....

Selamat berpuasa korang !!!! Semoga lebih diberkati pada bulan yang mulia ini:)

siapa nk order cookies..leh email elyaelmo@gmail.com or kukiskuskus@gmail.com


p/s untuk entry terdahulu...terima kasih kepada yg concern...especially BBF..
itu semua kerja DIA...redha je la..walaupun pahit sedikit nak terima. ape2 pun...InsyAllah rezeki itu pasti ada :)

10 comments:

choclairissa @ intan said...

yes elya..kite dh xbleh malas2 :)

hazlynda kushairi said...

BAHAHAHAHAHA ko ni mmg kelakor. sempoi je sahur. samalah babe, sahur aku pagi ni pun sesimple mungkin, tiada masak memasak ;)

Fariza said...

elya.

salam ramadhan.
hik3. berbeza kan sahur dgn keluarga dan husb. ehehehehe.
cookies itu mmg confirm fariza nk beli, geram, gaji x dpt lg, no worries. hik3.
jaga diri ok. :)

harzharun said...

wan pulak, balik keje smlm,dia beli byk lauk mentah...then, dia suh aku masak sup ayam..aku pong masak la..aku masak jugak kubis goreng..then tetiba dia masuk dapur request telor dadar letak mayonis cam iklan shila rosli tu...then dia jugak beli gulai kaki ayam..apa jadah ntah dia bli gulai tu..bukan kami mkn sgt pun kaki ayam...dia ckp tliur...so, siap masak around pukul 7pm...sambil sendukkan nasi, wan konon2 azan..hahaha!!...hampeh kan...makan sehari sebelum puasa dah mcm mkn tuk x mkn sebulan...

so, sahur td aku panaskan sup je la...gulai kaki ayam tu awal2 dah buang...haishh, lom pape dah mbazir...huuu...

aku ms anak dara dulu pun liat bgn sahur..lebih rela tido...last year lak, 1st time puasa sbgai isteri, kdg2 je bgn sahur mkn berat...selalunya kami bawa air masak siap2 dlm bilik...kul 5am bgn minum air tu atas katil..romantik x?..then sambung tidor...thn ni xble wat g2...aku x thn rasanya...dah sarat sgt neh...ni pun xlarat..sbb tu aku distract diri aku dgn komen kat ko pnjg2...hahahaha!!..nasib ko la kne baca...hahahaha!!!

~ NANA ~ said...

i pulak mmg jenis sahur yg minum air masak je...ni dh ada suami kna la jugak gagahkn diri bgn pagi...hihi

Mia-Ina said...

ble ada suami dpn mata, sahur amat ptg..+ jenis suami yg mkn berat..nasi. xpe..xpe,sesuatu yg seronok dpt bersahur dgn suami..+ pahala lg

Cik Una said...

bestnye..hehe..sy ni insyaallah last puasa bujang..thn depan dh puasa bersama bakal suami...cmna la gamak nya..bujang2 ni mmg malas skit nk bangun sahur..huhu

Cik Hazz said...

haha. gamble. Selamat Berpuasa! ;-)

Adawiyah A.Halim said...

hahahah...sempoii la...

aTy _faRed~ said...

awal2 asben dah ingatkan.nak atau tak nak kene bangun sahur..so..selalu dah siapkan makanan sahur dari malam siap2..kalau tak masak pon..beli bungkus jer..huhu... selalu asben yang kejut ai.. bukan ai yang bangun dulu...;p dah bertahun2 kot tak bangun sahur...tetibe dah kawen ni kene bangun sahur....huhu