16 September 2011

Borak Kosong je

hari ke-4 balik lambat...
stayback sampai kol 8 baru balik.

Hari ke 4 keje bank dah rasa penat nye..even tak buat keje2 lagi..
masa nak beli tic monorel, bukit nenas...
tiber-tiber ade suara sergah aku...

" err twin tower..twin tower " (bunyik pelat2 sikit)

aku tak paham..aku tgk dorang pelik...
tiba2 dorang cakap sesama derang...maybe tak tahu nak cakap macam mana dgn aku kot.
dengan bingkas aku cakap..
" ni men yao qu na li? " (korang nak gi mana?)

" wahhhh..ni hui shuo hua yu ar?" ( wahh..kamu boleh ckp cina ye?)

aku senyum.

rupenye2..derang nak gi , Twin tower da..

aku tnya abg counter,
twin tower nak g dari Bukit nenas ni macam mana,
kebetulan time tu hujan, die suggest naik Putra dang wangi.
Aku pun explain la dekat segerombolan awek2 datang dr China tu.

Bila dah settle, aku call kakak aku,
"Uni, twin Tower tu kat mana yeh, nak gi macam mana?"

"laaa..KLCC laa...hang jalan straight je..dah sampai dah." kata kakak aku.

Aku berdiri kat tepi, sambil termenung, pandang luar dari monorel bukit nenas tu.
bongok gile aku kan?
Twin Tower kat mana and nk gi macam mana pun tak tau nak bg direction.
haha.

bongok ke blur time tu?hahah...layannnn

borak kosong je weh..kan dah bg tauu :p

4 comments:

Cik Puan Lara said...

mcm dkat ngn i punye opis je.heheh

anaztasias nora aira said...

rindu nak borak dengan elya live !

Rilla said...

hahaha..comel

Hazz said...

hahaha. i pun kadang-kadang blur jugak sbb ada pernah orang tanya i, "Suria kat mana?"
huh?? suria?? ooOOoo, suria klcc.. dushh!