13 September 2011

RESIGNED!!!!

im no longer with my so called beloved company..huhu
aku dah chow...weehOoo
dah lama nekad nak chow...
tapi rezeki baru datang sebulan lepas..
fikir2 nak ke tak nak..nak ke taknak...

think positive
peluang hanya sekali...orang lain berebut2 nak cari kerja..
bila Tuhan beri aku peluang bekerja di company Berhad..
aku berfikir2 banyak kali..
boleh ke aku buat..
boleh ke aku buat ni..
balik lambat nanti..
husbank nanti sorang2...
kacau bilau jiwa aku...
berkat sokongan husband and family..
.maka aku accept je offer tu...

detik- detik akhir bekerja di company lama..
seperti biasa apa yang aku visionkan...
bosses, especially my superior that i reported to tak bertanyakan tentang perihal aku nak resign secara detail....(suko la tu aku nak blah!!haha,mana taknya, suko sangat menjawab.haha.)
aku pun tak kesah der!
tak pandai jaga perasaan staff dan benefit staff. *emosi ni..haha*

lagi org tak kisah aku nak blah,
lagi membuak2 aku nak blah..
tapi dalam hati sedey..ye tak?? haha
bukan nak kan farewell party,
cuma harapkan kata2 /perjumpaan terakhir dari bosses,
itu je kottt, kann?

if u contributed something to company..then u will be appreciated.

InsyaAllah dengan pekerjaan baru ni.
Aku nak bekerja bersungguh-sungguh.
nk beri yang terbaik untuk career development aku.
nak cri rezeki untuk family....
kerja itu ibadah kan?hehe


p/s dah takleh update Fb/ blog secara rutin. kat ofis bru dah block semua social network..huhu.


9 comments:

Cik Hazz said...

xpa Elya. orang tak sudi, kita pun tak hingin kann. x appreciate staff, depalah rugi. huhu. Goodluck beb. Wish you all the best kat tempat baru. semangat2!! ;-)

Miss Sorbet Purple said...

good luck babe.
rezeki kahwin tu. =)

Reen Tart Nenas said...

semoga semuanya selamat nanti :)

Jan@Afzan said...

owh..patutlah dah sepi & sunyi Fb elya..hehe.

Good luck & all the best keje yang baru..

Caiyok!

Nadya Zahid said...

I'Allah ade rezki u nanti..btw comp lame dulu u wat keje ape?n comp skang ni u keje sbg apa?kan tu rezki kawen tu beb..think positive :)
pas kawen..muraj rezki kan?hehehehheheh
all the best dear :)

~LeeyanaRadhi~ said...

elya,are we in da same company? word berhad dibelakang tu membuatkan ku bertanye..hiihih

Zainur said...

congrats on ur new job...caiyok2... takperlah kalo org tak hargai pun... biasanya bila depan mata gitu lah bila dah tak ada baru terkenang kot..

UyaRayza said...

gud lak elya :)

Mia-Ina said...

semoga elya mantap keja di tempat baru t