31 January 2011

Updated Checklist : 5-6 Bulan Sebelum Majlis

Seperti yang dijadualkan....Alhamdulillah kami telah dapat mengejar deadline untuk survey, booking and bayar deposit kepada potential vendor kami. Tapi masih ada yang tak sempat booking lagi due to kekangan masa.Hopefully by end january ni, kami dapat settle pasal booking dan deposit. InsyaAllah.

*Edited Version
*

5- 6 Bulan Sebelum Majlis

-HIV Test [done at KK Cheras] entry [ini]
-Ambik borang Nikah [done]
-Jumpa Tok kadi Booking Tarikh dan waktu [done]
-Kursus Kahwin
[done]
-Permohonan untuk Nikah
-Tempat,tarikh dan waktu bernikah [ done]
-Beli kain nikah and kain2 untuk family [done]
-Theme color for Nikah [done]
-Mengaturkan budget untuk makanan(Solemnisation)
-Mengaturkan budget untuk makanan (Reception)[done: RM500 deposit]
-Pilih and confirm dengan bridal boutique [ done : deposit RM1000]
-Pilih Lokasi untuk majlis sanding
[ done, belum bayar deposit]
-List tetamu

-Tema majlis persandingan
[done]
-Warna Tema Pengantin [done]
-WranaTema Keluarga [done]
-Warna Tema Dayang2 (Bridesmaid) [done]
-Warna tema Pengapit (Maid of Honoured)
[done]
-Hantar kain ke Tailor (Bj nikah)
-Hantar kain ke Tailor(Tudung/veil ) [ done]
-MUA for solemnisation & reception [ done : 50% deposit]
-OP [done: deposit belum]
-OV
[done : 30% deposit]
-lagu (reception)
-Kompang & gendang

-kad jemputan [booked]
-doorgift (solemnization)
[done]
-
paper bag [done]
-Doorgift for guests (reception) [halfway done]
-Hantaran (YES)
[ done except manisan]
-bekas hantaran
(bride) [done]
-
bekas hantaran(groom)
-idea of hantaran [fresh flower]
-Gelang (for her) [done during YES]
-Bunga pahar
-Inai
-handbouquet
[ Fresh Flower or Kristal ?]
-Guestbook
-bedsheet [done]
-Idea of Guestbook Corner
-Idea of Centerpiece
-Idea of Bedroom [done for bedsheet]
-Idea of Corsages
-Idea of Flower boy/Girl (Maybe nak cari bubble gun)


#For Him
1.Cincin + Bunga Rampai
2.Sireh Junjung
3.Perfume
[done]
4.Wallet + Belt
[done]
5.Kasut
[done]
6.Jam
[done]
7.Tafsir Al Quran + Sejadah
8 Kek [done]
9. Macaroons


#For Her
1.Mas Kahwin+ Wang hantaran+ Gelang
[ done for gelang]
2 Bunga Rampai + Perfume
[done]
3.Sireh Junjung
4.telekung+ Sejadah
[done for telekung]
5.wallet+ Handbag
[done]
6.Kasot
[done]
7.Kek [done]


[klik] enty ini untuk mengetahui deadline and schdule plan kami~
(yg dah baca...diam2 jee yeee..takmo kecoh2 lu...hihi)



p/s : duit banyak habis...huhuuuuu~

28 January 2011

Masih mencari Tailor Baju Nikah

Last week...
aku gi hantar kain biasa untuk try jahitan di tailor house area umah aku ni.
due to kes tailor aku taknak ambik tempahan dr aku dah. uhukk . [entry]

ok.
semalam gi ambik baju tu.
excited.balik2 keje terus vroooom gi situ.
malangnya owner kedai tu takde.pekerja die je yg ade time tu.
takpe la ambik je dulu.
dalam kedai tu, aku belek baju aku tu.
dalam hati ' macam besarrr je baju ni'
aku tak try fitting kat sana. malas and leceh.
kene salin baju bagai.
so aku decide try kat umah je la.

tiba-tiba....
#%$^*(&%@@^&*@%&*(
aku frust weh. frust sgt sgt.
size yg dijahit nampak besar, tak suit cutting aku.
bahu macam salah jahit je.
lupe nak snap gamba.
aku tak marah. cume sedey je.
kat mana aku nak jahit baju aku.:(

ok. maybe aku first time buat dengan die kan.
so standard la mesti ade something wrong somewhere, ye tak?
kena alter sana sini....

tapi tu la, kalau nak jahit baju nikah...
aku tak berani nk bg die lo.

ada member suggest jahit dgn tailor cina or tailor area Klang(kt klang upah sgt murah)
aku rasa takot semacam je nak jahit dgn tailor yg 1st time kite cuba jahit baju dgn dia.
aku takottt kene alter bnyk kali2.

Ni 1st time aku beli kain mahal untuk baju nikah (pada aku mahal eventhough org lain nampak ianya murah)
before ni aku beli kain murah aje untuk baju kurung.
so, sy sgt mengaharapkan yg terbaik untuk baju sy.

sy cuba call tailor lama
cuba pujuk2.tak berhasil
takde rezekii ~

kejap aku kejap saya...haha..
layann kan aje la

p/s org kata tailor cina bagus2.tpi sy takot nak mencuba lagi.huhu.
ada sesiapa yg ada bad experience dgn meraka?


27 January 2011

Unique Pre-Wedding Ideas



Al-kisahnya...
seseorang nk sponsor Pre-Wedding Photoshoot
Takleh reveal siapa lagi.hehe

jadi, dgn tidak menghampakan beliau..
aku kene study lebih sikit ni.
aku kene buat research lebih sikit..
tak nak hampakan org kan...haha,,

ermm...
tapi aku tak tau nak posing ala ala macam mana......
nak pakai baju ape..
lokasi di mana...
nak bawak props apa...
nak bawak siapa mungkin?

aku taknak idea yang bwk belon2..then berlari lari...
aku taknak idea peluk2
aku taknak idea dukung2
aku taknak idea dalam white studio.

aku nak something yg rare....
tapi tu laa...otak ni tak berfungsi pulak buat masa skang nii....
tapi idea aku just pegang tangan sikit2 je la...
takmo over2.
orang nampak. den segan.hehe
lagipun,pre-wedding takleh over kan..hehe...
klo post-wedd ko nak over lantak ko lah.haha


idea pls come ...
idea pls comeee to me~

siapa yg ada idea yg unik untuk dikongsikan?
share2 laa...jgn kedekut ilmu :p



cth idea unik mcm ni la.hehe.
bg aku ianye unik dn pelik.huahua





p/s tibe2 teringin nak naik moto harley untuk pre-wedding la..haha. berangan mat jenin wehhh!!~

26 January 2011

Terima Kasih Cinta


ececeehh..subject jiwang habes la kan!hheeee
al-kisah,
Dulu-dulu cita-cita aku nk jadi pelakon.ecewahh!
tak kesah la pelakon ape.
pelakon tambahan ke pelakon utama ke.haha.berangan mat jenin!
kata pun berangan mat jenin kan, haruslah tak tercapai.(tapi ade angan2 kite yg tercapai)haha.
tapi, kalau jadi kenyataan kan best.
mesti aku dah berpeleseran dgn nasha aziz, nora danish,fazura,maya karin.
wah!yg hot2 je aku pilih.haha.

abaikan intro di atas .haha

last month kot, ke early this month aku tgk Nasi Lemak Kopi O di TV9.
tetamu undangan: norish karman, tony yusuf ....
Mereka mempromosi kan teater Terima Kasih Cinta.
InsyaAllah akan dipentaskan di Istana Budaya pada 17 Feb - 6 Mac

dengar sinopsis pun mcm best. mcm cerita CINTA, klo tak silap.
Pelakon yg membintangi teater ni pun bukan calang2. semuanya hebat2.
ada norish karman ,Tony Yusuf, Latiff Ibrahim,Safura,
Deja Moss, Faradhiya, Shajiry, Nadia Aqilah, Vince AF1 .
ok cukup 9 org.
Pelakon tambahan pun ramai.(harus la ramai kan.haha.ape ntah aku repek)

rasa2 nak pergi la.
last teater yg aku tgk pun, P Ramlee The Muzikal.
gila lamaaaakan??!
tapi mcm bizi je nanti. bnyk benda kene settle ni.
plus,masa itu emas. and wang itu belian.
eh mcm tak kene pulakk...
korang yg free, sila la gi.
bg tiket teater ni as a birthday gift untuk yg tersayang ke kan?
moh kiter cepat2 beli ticket. kabarnye cepat sold out.
beli kat sini.
yg ade student card, sila issue kan.




p/s ermmm siapa nak sponsor aku ticket? dapat pahala tau klo tlg org nk kawen ni....hahahaha.....




Bermacam Idea untuk Centerpiece


sambil buat kerja dekat ofis, aku gatal tangan nak jugak cari idea untuk centerpiece.
Eventhough aku tau, aku tak gagah and rajin untuk meng-DIY nye.huhu
tapi takpe. saja2 nak cuci mata.
sambil-sambil tu wat keje amal,
mana tau ade b2b yang nak guna pakai idea ni ye tak?
heeeee :D

ok jom kiter tengok idea2 yg ade satu persatu:


ni tak silap aku bunga daisy kan?
correct me if im wrong ya?
idea ni sgt practical. serius aku suka.
senang je nak buat sebenarnya.
tapi malas punye pasal. Lupe kan aje hasrat ni.haha
yg best nye idea ni, die siap letak lime dalam tu.
perasan tak?hehe
lepas ni leh la minum limau suam kan. eh?haha



yg ni pun aku suka. sgt cantik ok!
kalau sesiapa ada koleksi gelang tangan yg banyak,
aku suggest korang buat centerpiece mcm ni.
rasanya senang kot kan?



haa!! dua gambar diatas best!
paper lantern dijadikan sebagai centerpiece.
rasanya tak pernah nampak org buat lgi.rasanya la.
biasa org gantung kat canopy, gantung kat pokok kan..
best kan idea ni?
klo nak borong bnyk2 korang leh gi kat pertaling street, sana murah.
tapi taktau la, dah nak dekat CNY ni,
kot jadi mahal seringit dua tiga ringgit :p



normally lolipop kiter jadikan as dorgift kan,
ni kiter leh letak lolipop sebagai centerpiece gak.
kang tgk2 kejap je dah habis!haha


tadi paper lantern kan.
yang ni lantern pun kiter leh jadikan centerpiece jugak.
tapi, maybe cost agak mahal la kot kan?
nak sewa and beli lantern2 ni....
ntah aku tak tau



aku suka idea ni!!
habis makan nasi,
ambik buah tu as pencuci mulut.hhih.
and org caterer akan re-fill buah2 di dalam balang tu:p
tapi epal hijau mahal kan?
kensel la. lari bajet..hohoho~




gamba yg belah kiri tu,
macam tempat letak tisu kat restaurant kan?
perasan tak.
ade sesiapa pernah terfikir nk wat centerpiece mcm tu?
aku tak terfikir pun.haha.
pakai artificial flower pun boleh ni..emmm
tapi mmg cantik and save bajet




idea di atas ni.
rasanya ramai dh berjaya meng DIY nye.
jimat pun jimat




yg ni pun simple kan?
jes cari ranting2 kayu lepas tu wat bunga2 kertas.
very practical.
cubela :P

aku mmg takde seni. aku tak tau wat :p
aku rasa klo aku nk wat pun, aku mintak bantuan mmber2 yg pndai hias2 ni kot.
eh ha! since aku ari tu dh berjinak2 dengan innershine [klik]
aku rasa nak guna botol2 tu wat centerpiece la.
Tapi takde idea nk wat mcm mana lagi....
takot last2 min, aku buang je botol2 tu...
hahaaaa~
ok daa~


25 January 2011

Songket Bunga Tabur vs Songket Bunga Penuh

Hi peeps,

ni nak cerita perihal baju.
Aku insyaAllah sanding nnt pakai songket+ lace. Orang kata panas, tapi biaq pi la. Pengapit kan ade. die la tolong kipas2 kan aku nanti.haha.
lagi satu,teringin nak pakai gown/ dress masa acara potong kek or masa post wedding photoshoot ,tapi macam tak sempat je. terpaksa lupekan aje impian tu :(

Kaler baju pun dah decide. bukan kaler fav aku.
FYI ianya bukan kaler PUTIH yg pernah di war war kn sebelum ni !(dh bnyk kali kami tuka2 kaler ni..naik pening semua org..hoho)
kenapa tak jadi?nanti nanti baru leh cerita :p

kaler yg dipilih, pilihan sidia. layannkan aje laa~
yg pasti tema untuk nikah aku yg decide.hoho.

Seperti biasa takleh reveal dulu kalernye untill kain tu dh ready untuk dijahit oleh kakak butik.

petang tadi kakak butik call aku..
nk finalise ngn aku nak corak songket bunga tabur ke bunga penuh?
yg pasti, aku nak padankan dengan lace..
dari ape yg aku pernah wat research..
2-2 pun cantik.
2-2 sesuai dipadankan dengan lace.
ade keistiemewaan masing-masing....
kebuntuan aku untuk memilih.argh!~




source : kak khay
cube korang imagine cntik tak songket diatas dipadankan dgn lace?
Royal blue sgt klasik!tak jemu untuk dipandang kan?


source : MOM
one word: WOW!
songket bunga penuh bahagian bawahnya
top : lace.



menurut rakan2 di Blogger Brider Forever(bbf), rata2 suggest bunga penuh nmpak lagi Wow.
bunga tabur nampak ala ala klassik tapi cantik jugak....


aku dah discuss ngn kakak butik. die suggest songket XXX...
tapi masih dalam perbincangan. Harap2 ok laa...
malas nak pikir lagi dah.yg pling penting aku muat bj tu nnt..huhu...(taknak letakkan harapan yg tinggi...kang kiciwa huu)


klo korang nk tgk design2 songket+ lace ni,tak salah aku Syomir and Unaisah pun pernah buat.(korang google sndiri la yeh :p)


p/s korang2 klo nak bg pendapat sila kan yee:)

KARMA??


terbaca di metro...
Jejai dan Fasha sundal eh Fasha Sandha sudah putus...~
tu laa...buat lagi kat org...
skang kene batang hidung sendiri....
mungkin dah takdir kan...~

sama2 la kiter ambil ikhtibar dari cerita mereka
mintak dijauhkan dr segala hal macam ni kan...~


source : myMetro

sambungan : klik sini

24 January 2011

Semuanya Sebab Ayu Raudhah and Zaquan

agak dramatic tajuk kali ni...hehe..
Takde..
saja nk share...
Traffic aku mencanak canak dua hari ni..
semuanya sebab Persandingan Ayu Raudhah dan Zaquan..
Tak sia sia aku buat entry khas tuk dorang....huhu
dapat tumpang glemer kejap..hihih

and korang nampak tak, yg aku hilightkan kaler merah tu?

" Kahwin?No way!!! ayu mai "

ntah siapa la yang type keyword macam tu yeh?hahah

ok laa itu jee...
esok update lagi..daaaaa~

Gavy dah tak terima tempahan Kasot...................!~

seperti title diatas...jgn sentap k...haha
Gavy dah tak terima tempahan Kasot untuk wedding sampai bulan 6 ni..wuuuu :(

Al -kisahnya...~
semalam borak2 ngn member aku, eey tentang wedding preps masing2..

borak punya borak..
tiba2 die mention tentang wedding shoes die
Aku tanya , die tempah dengan siapa, dimana..
ok,
dengan gavy rupanya.

Aku pun cakap ..
' Best nya.. I tak sempat lagi nak gi sana..."

Tiba-tiba dia kata..
"You!! Gavy tak ambik tempahan sampai bulan 6...............!!"

#%^&***%#@^#$&(()%$@

ape perasan korang bila di tempat aku?huhuhu
so,kasot aku macam mana?
kat mana kaki gajah ni nk tempah kasot yg murah....
di ulang ye, yang murah...~
perlu ke aku meroyan sekarangggg?
dah meroyan dah pun......
hahahaha
agak nyesal tak gi usha awal ke situ...

then, aku call kakak butik tu, minta pendapat die.
katanya,
aku leh standby cari kasot kaler silver.
cuz baju aku nnt ade mix dengan silver sikit.
so, silver selamat la sikit.
tapi, still la kan..ermm ermmmm~
redha je la...


tiber2 aku terfikir...
banyak sgt heels aku kene beli..
yang dalam almari kasot tu, ntah nye kan.. nak buatpe la..
membazir!!

kalau aku ni artis, mesti ade org nak beli kan pre-loved shoes aku..haha..
aku dah start merepek.
phewww~
......... .......

so sesiapa nak kawen lepas bulan 6 tu..cecepat la gi servey2 harga and booking dgn Gavy k!
klo nak kawen dalam masa terdekat ni,nak jugak tempah kasot ngn Gavy,
korang leh cuba nasib gi sana terus merayu2untuk booking
mana tahu rezeki kan..
goodluck korang ~


p/s
seperti title diatas...
Kat mana nak tempah Kasot Selain Gavy & Whitelabel shoes?
share share untuk kegunaan bersama..... :D

23 January 2011

Nak Pakai Crown ke Bunga ?






dulu masa nak bertunang..
aku dalam dilemma jugak.[entry]
last2 aku pakai veil comel2 mcm ni...hahah [enrty]

time nak kawen ni pulak..
aku plan nak pakai crown bile sanding.
cuz nikah planning nak pakai veil lagi..
Semalam bila tgk gambar ayu raudhah pakai veil + bunga...
'eh...cntik pulak!!"
cano nii??
hati dalam dilemma sekarang!!!hahahah
Si dia suggest pakai crown je.
Nampak seperti permaisuri /ratu katanya..

ape2 pun decision, rambut tetap disanggul kemas...
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
ermm ermm ermmmm~

p/s
what say u people.
korang pakai crown or bunga+veil?

22 January 2011

Kera Comel di Majlis Persandingan Ayu Raudhah & Zaquan Adha

Hi peeps,
memang takde keje aku asyik buat entry pasal ayu raudhah sampai 2 kali .entry terdahulu.hahaahahah
perlu diingat sharing itu bagus. Menyampaikan sesuatu info itu bagus, tak gitu? haha
ok cukup.merepek merepek.
Difahamkan, photografer untuk majlis di Kedah ni ialah Piccalasso . Maaf aku tak berapa kenal.
Tapi kalau kita tgk pada Fan page dierang agak ramai jugak fans mereka kan.
Ok ok, itu tak penting untuk kita persoalkan

Just nak share ngn korang, ade beberapa menarik gambar masa majlis Ayu Raudhah ni yg diambil dari blog Oh Bulan dan Beautifulnara credit untuk meraka. Mohon share di blog sy ya :)



intro yang sgt comel......
idea yang sungguh menarik.
jarang org guna kera sebagai props untuk memegang cincin.hehe
oh ya!kera ni difahamkan haiwan kesayangan zaquan.comel kottt!!~
lepasni mungkin org akan gune kucing?

burung merpati?hamster?tikus? ape lagi ermm ermmm....~


best nyee..sgt cjinak...
mmg betol2 tido kot yeh?hahaha



suka laa mekap ayu ni..
nampak seksi



arch cantik.konsep garden mungkin?
sy suka veil macam ni.
tapi...hand bouquet awat besar sgt..haha








cantiknyaaaa~
skang terpkir nak pakai crown ke nak pakai bunga...ermmm


last sekali



gambar rozita che wan mesti ada..hehe

itu je kot.daaa..tunggu persandingan belah laki laki pulak

Cendawan Goreng Yang paling Senang Nak Buat

Anda bosan makan pisang goreng or
keropok lekor
di petang hari?
mahu mencuba menu baru?haha
jeng jeng jenggggg

Pernah makan cendawan goreng kan?
Kali ni version malas nya ....
Nak cuba?haha

Beli cendawan yang dah siap bungkus tu..
Potongkan kecik2...
sepereti dibawah ni


lepas tu, celup dengan tepung kentucky or tepung adabi (dekat kedai ade jual)
then goreng didalam minyak yang panas

agak agak dah garing dan rangup...
kita angkat dan hidangkan!
as simple as that..haha

cendawan goreng siap sedia dimakan begitu sahaja..
hehe
senang nak mamps kan?haha

selamat mencuba!!!!

21 January 2011

Gambar Majlis Pernikahan Ayu Raudhah Dan Zaquan Adha




Saya bukan peminat Ayu Raudhah mahupun Zaquan Adha..
saja nak tepek gamba mereka berdua disini....haha
Cantik dan kacak pasangan ni kan...
Mekap Ayu Raudhah cantik. Lipstic merah... Nampak seksi...ngeh ngeh negh
Zaquan pula, berbaju melayu, kalau tak silap aku material tu drpada Shantung kan?



pose manja~




Semoga mereka berbahagia selamanya~
Pic credit to : Oh Bulan


siapa tahu siapa designer untuk baju nikah meraka?

p/s maaf iklan jap..siapa mahu order cookies sedap kami [klik]? sy sedang kumpul order untuk diberkan kpd supplier ni.....kalau nak sila email sy ya elyalemo@gmail.com~jgn risau..insyaAllah confirm sedapp!!!

20 January 2011

"Akak nak sponsor korang.."

Perbualan di bawah ini, perbualan di ym ~

Last week :

Kak XX : elya, nanti jgn order kek ye. Akak ada niat..... (time ni aku tak faham ape maksud ayat beliau ni)
Aku : kek ape kak? masa potong kek or hantaran?
Kak XX : masa potong kek la..
Aku : oooooh..catering bg FOC kak...heheeeeee.....
Kak XX : ooooo yekee....ingat nk buatkan..takpe laaa...~

This week :

Aku : Kak, boleh tak akak bg range harga kek kalau nak tempah untuk buat hantaran.
Kak XX : depends on design and jenis kek elya. Starting from RM150....
Aku : ooo yeke kak... nanti kami nak order kek untuk hantaran tau kak... akak bg la harga
best2 yehh...
Kak XX : eh,akak nak sponsor korang nanti.. design akak yg pilih.korang bg tau je tema kaler
ape...hehe
Aku : Akak betol ke? takpe la kak.susah2 je. Lagi pun, mahal kot....~
Kak XX : takpe..korang pun dah banyak tolong akak.........
Aku : kita saling tolong menolong kan...hehe

............................. .......................... ..................................(perbualan panjang)

Aku : lepas ni kalau elya jumpa akak, elya bg akak tgk bekas hantaran/dulang kami yeh!

............................ ...................................... ....................................................
.(perbualan panjang)


Ya Allah, terima kasih...terima kasih kerana rezeki yg kau berikan ini....syukur sgt sgtttttttt..walaupun ianya hanya 'kek'. tapi pemberian ini sgt bermakna buat kami......~



"Kak, buatkan design macam ni boleh??
" dlm hati ckp sorang2..haha


ok. aku over. org bg peha nak betis...hohoho~






p/s
bila kita sedih, bukan selamanye kita akan sedih........~

18 January 2011

Pelamin Impian Yang Simple

Last month booking Pelamin dengan vendor pilihan si dia.
Aku takde kuasa veto untuk buat pilihan aku sendiri..wuuuu~
pilihan aku semua nya yg mahal mahal katanya...haha
Tapi takpe la, wat pe nk booking vendor yg glamor2, majlis satu hari je pun kan.
bukan nye 10 hari...huhu....
Since majlis ni majlis bersama, aku akur je la.
btol gak kata dia mahal2 pun bertahan 5 jam je buat ape.
baik spend duit gi honeymoon , jalan2...
ok dah melalut....

bila smpai butik akak tu,aku bagi contoh2 pelamin yang aku nak.
Hopefully kakak tu boleh melaksanakan pelamin impian kami ni.
Kami nak simple2 je. Cukop ianya within budget kami.
Yang pasti aku mahukan Paper
Lantern ade di situ....
nmpak mcm sweet sweet comel comel gitu kan...haha.....

Akhirnye,kami bersepakat pelamin tu nanti ada element2 seperti gambar dibawah.





Cth 1 : sorry lupe sumber ni dr mana.


cth 2 : credit to wedding by sher



cth 3 : credit to Kerja Kahwin


nampak tak paper lantern di atas pelamin tuuu...syhhh syhhhh syhhhh ..haha...
ermm...cedok sini sikit....cedok sana sikit....nk hire wedding planner tak mampu..

tak tau laa macam mana rupe pelamin kiterang nnt...






p/s Kami book sekali dengan baju sanding. Tu nanti akan ku update.

17 January 2011

Super Midnight Sale by Rins Suzana


Hi peeps!!
Kepada yang masih mencari busana pengantin di hari berbahagia,
Butik Rins Suzana ade buat
Super Midnight Sale
this coming Wednesday.
Tarikh : 19/1/2011 Waktu : 8pm-12 am.
Lokasi:
No 8B, Persiaran Permata, Taman Permata Kuala Lumpur, Malaysia, 53300
(Tak silap elya dekat dengan Giant Taman melawati.)

Kalau takot sesat, call je derang tau
03-4147 1980

Facebook :[ klik]
website : [klik]

Sila pergi k..
banyak baju2 menarik disitu...
mana tau, dapat sewa baju idaman

Murah rezeki disitu....InsyaAllah :)



16 January 2011

Satay Padang dan Chili's

Ok. lupakan kisah2 lepas.Kali ni kita ubah topic pasal wedd preps yeh. Kita burak pasal makan.

Last week, aku dan si dia g jalan2 ke Kampung Baru
(lupa agenda hari tu buatpe disana), then before balik tu ingat nak bawak die gi makan di gerai nasi kapau seperti entry disini. Malangnya, kedai dah tutup. So, end up aku bawak die gi makan Satay Padang, area Jalan Raja Alang . Satay padang berbeza dengan Satay Kajang Hj Samuri yang berkuah kacang.



Kuah Satay padang warna cokelat. aku order kan untuk dia. 10 cucuk satay daging and nasi impit. aku punye, 5 cucuk satay daging and perut.5 cucuk cukup la. Sekadar ingin merasa, kerana dah lama tak makan.Dan bawang goreng extra. Wajib ni. Kalau takde bawang goreng kurang enak deh :p




ni orang minang panggil karupuk jangek. Sedap kalau makan dengn Satay tadi tu.Atau pun makan dengan keropok maninjau(emping).


begini rupanya..hehehee

Tercapai jugak impian nak bawak dia makan satay padang...heheheeh. Korang pun perlu cuba k~


Then, semalam gi Chili's KLCC . Celebration birthday abg ipar aku. Saja makan2 kat sana. Dah lama tak makan kan. Tunggu que punya lama. 40 minit kene tunggu. Sib baik kedai Harley baru bukak kat sebelah Chili's ,leh la cuci mata kejap.


Bila dah dapat tempat.kiterang order starter ni. Sedap tau.Boleh re-fill bnyk kali.hehe. Tak salah aku ni namanya Bottomless Tostada Chips and skillet Queso.Sorry kalau salah. Aku jarang ambik tahu pasal menu makanan.hahaa. korang leh tgk link disini



Then, adik aku and abg ipar order Lamb Shoulder. Sedap la. Tapi aku kurang suka makan western food ni. Sekadar merasa sikit sikit ok la.huhu.




ni aku punya. Chicken Crispy. hehe.
ive told u. Aku suka order yang simple2 je kalau gi makan tempat2 mcm ni.hehe.

Kiterang tak order banyk main course pun. Order 3 je. Boleh share. Lagi pun, portion dia banyak, and kami nye perut pun kecik2 je so share2 je la :p

Eh lupe , air pun order 3 gelas je. Jimat, leh re-fill banyak2 kali.

and lagi satu,ni aku baru tahu semlm.Kalau bawak baby, kite leh order menu untuk baby jugak. And it's FREE.hehe.ala, bukan baby yg makan pun. Kami yg makan:p

berbaloi makan dekat Chili's ni rupenye....~





14 January 2011

Dugaan barangkali.......

12.1.2011

Kekasihati : Awak, mama masuk hospital........muntah2...................~
Aku : Ya Allah yeke......ok2 saya call jap lagi...........

dalam hati sedih sgt, lepas ayah aku sakit masuk hospital. Kini, mak si dia pulak....
bila aku call, sayu jee suara ibunda si dia, tak tahan aku dgr...semoga si dia sabarrr dan tabah....~


13.1.2011

Aku: awakkk napa takde mood je ni...
Kekasihati :Kunci motor saya hilang nii..tak tauuu kat mana......
Aku : dah cari elok2 ke....
Kekasihati : merata cari.... tak jumpa jugak..Ada orang ambik kottt....~
Aku : Esok cari laaaa..kot2 misplace kt ofis....

dulu moto selalu rosak...sekarang kunci pulak hilang. terpaksa naik bas pergi ke ofis. Banyak appoinment terpaksa ditunda.....mak pulak sakit. terpaksa gegas pulang ke kampung malam ni....semoga tabah wahai sayangku...


14.1.2011

" Salam Elya makcik minta maaf, baju tak dapat buat . Pekerja x ada. Nanti Datang ambil balik ya"

" Alaa acik..akan acik tak leh jahitkan...huhuhu "

" Kak XX dah berenti. Balik kampung. Staff baru tak pandai jahit. Acik pula dapat kontrak buat cadar sekolah "

Ya Allah, mana aku nak cari tailor untuk baju nikah ni.....Aku selesa dengan makcik ni. Dia la yang boleh layan karenah aku yang cerewet ni...kalau aku paksa pun, takot tak menjadi pulak nnt kan....sabar elya....:(


ada lagi nak cerita...tapi biarlahhhh......seriously down gile mggu niii....


p/s bila aku terdengar suara beliau...aku teringat papa...~

12 January 2011

Good News: Please check this out!

2011 Promotion: Wedding Potrait With RezaHassan

Salam and Hi peeps!
still looking for official photographer for your
solemnization and reception?
Please look through below....
my OP during engagement is doing a promo....
He's very good..
dah lebih 2 thn experience dalm industry ni.
Editing tak over and Layout album cantik.

Tak serabut, tu yg penting.
so cuba laa discuss quotation dgn beliau ya....
and jgn lupe mention nama saya...
mana tahu dapat murah ke kannn.heheeh



facebook : Reza Hassan
No phone : 017-6508737
email : mdrezahassan@gmail.com

11 January 2011

Majlis Persandingan Hazlynda Kushairi ( Entry yg dah basi kot)

Aku rasa aku yang paling lambat update tentang wedding Lynda nanuwil...eh silap. Lynda Kushairi :p. Maaf ye, bizi sangattt...

1.1.2011 tarikh yg sangat HOT.berlari lari anak jugak la aku nak attend semua wedding pada tarikh tersebut.
Nak dijadikan cerita,aku sampai KGPA
(fyi, ni tempah anne hot fm kahwen) dalam pukol 8 lebih. Sampai2 je, terus gi meja guestbook . Di situ, Harz tegur aku. "Elya yeh?"Maaf harz,aku ni blur tau,lambat sikit nak cam org ni.haha....~Ntah macam mana, bergambo pulak dengan Harz dekat photophooth tu.







aku suke ngn walkway ni



fountain decor yang menarik

peace~
baru je bertegur sapa, terus ambik gamba bersama.haha


table seat 35
aku semeja dengan harz+ suami , azira, atia + tunang


doorgift

lauk sedap. Rendang tok sgttttt sedap

pelamin yg simple. Aku suke simple2 ni mek!

hiasan meja beradap. simple yet nice



kol 9 , pasangan mempelai pun tiba.
bridesmaid lynda, sorang je..

lynda, ko nampak je dimana kamera berada!hehe

feeling artist gitu kan mek!!haaaaha

setelah pengantin duduk di atas pelamin. Kami pun buat hal kami.semua pakat bergamba sama2. Nak tunggu balik, takot x sempat ,ade yg nak cepat balikk.
Dari kiri: harz, zaila, aku, niza, sk adam, azira,cik belle,si kecil, and acik.
Ada lagi , tapi takde dalam gamba. Nawal, mawar, moose,ayu. Siapa yang tertinggal lagi yeh?


Malam tu, aku tak boleh lama, ade program bbq di KL. dengan pantasya, lepas je makan, salam2 kawan2, kami terus shoot ke Kl.Aku sempat bergambar dgn

atia a.k.a belle

with azira

nasrah a.k.a si kecil.
Tunang member sy.

kek 5 tingkat

kan dah kata, lynda alert jee kat mana kamera..hehe

Itu jee..tak banyk yg ingin diperkatakan....One word,sweet!! tema perkahwinan lynda. sgt suci dan sgt menarik.Aku harap semoga ko berkekalan selamanya. Thanks jemput aku untuk sama sama meraikan majlis ko ni yah!


p/s suka transparent canopies ni. Cantik sungguh~