27 February 2011

PENGSAN!!!!


sila baca entryy ni dulu
akuu pengggggggggsann wehh!!~
tak laratttttttt...
non stopp mingguuu nii!!!
banyak sangat nk update
tak tahu nak update yg mana....
seriusss ni!!!
huhu..
berdebarrr....
apekahhh...
haha
.............




p/s nak ambikk cuti ....

25 February 2011

End Of February


minggu ni closing untuk February...
tension aku

minggu ni member baik bertunang...
happy gile aku...

minggu ni pre-wedding aku...
tak sabar aku...

minggu ni kad kawen siap...
nervous aku...

minggu ni jugak bakal PIL aku turun KL
aku tak sabar nak jumpa mereka :)

Semoga dipermudahkan oleh Nya

dapat tahu satu berita drpd si dia
rumah sewa member kene pecah masukk pada siang hari..
kesiann sgtt!!
macam2 dugaan menimpa..
cincin kawen mereka pun dah dibawak lari oleh pencuri tu..

nak kawen lagi seminggu..
benda macam ni tiba2 terjadi..
semoga segala urusan dipermudahkan oleh-Nya
aku tahu mereka kuat..
kami doakan semoga die dan bakal suami die tabah

ape perasaan pencuri tu yeh
klo benda mcm ni satu hari nanti terjadi pada diri dia dan keluarga dia?
Tuhan maha adil...
satu hari nanti ko akan dapat pembalasannye!!
jgn aniaya org nak mendirikan rumah tangga

pulangkan cincin mereka tu~



.................................................................................................................

peringatan untuk diri sendiri :

Allah SWT tidak pernah menimpakan suatu ujian,dugaan mahupun cabaran diluar batas kemampuan hamba ciptaanNYA.Allah menguji kita sebenarnya adalah utk mengukur sejauh mana tahap iman kita sebenarnya. Hadapilah ujian dan dugaan dari Allah dengan keimanan,ketakwaan dan kesabaran. Moga-moga kita sentiasa berada dibawah payung rahmat,redha dan kasih sayangNya. amin




24 February 2011

Idea: Bedroom Deco

last weekend,
selain gi pasar borong, borong lolipop [entry ni]
aku decided bawak mama gi Famista ,jalan2 tengok Bedroom set yang aku dah booking [entry ni]

Perjalan nak kesana sebenarnye boleh ambik masa selama 30 - 45 minit je kalau kami dari Cheras.
Di sebabkan aku ngn mama dari Puncak Jalil,
nak dijadikan cerita, sesat sesat jugak la kami nak ke Klang tu.
being me yang memang buta jalan, buta highway..
sampai tahap nak giv up pun ade tau!huhu
Last2 call no Famista yang 016-XXXXXXX tu (aku lupe) , ade tertera di dalam majalah.
time tu aku dah smapai kat Meru, Klang.
cepat2 aku call orang tu bg direction. totally lost time tu.
sibbaik orang tu padai guide korang sampai ke famista.
betol ni.
Alhamdulillah, sampai jugak.uhu


Dipendekkan cerita. mama ok je dengan pilihan aku.
die takde la kata wow!!
at first,die suggest design ala ala solid wood nye.
aku tak suka, maaf la!!uhu
aku belom sampai seru nak pilih old design nye.hahahah.
tunggu la umur aku 30 an ++. (aku tau ade org muda suka )
or nak pindah rumah baru ke, baru la beli katil baru lagi.
mana tau time tu hormon pun dah bertuka, selera pun dah bertukar kan.ehe.
ape aku merepek ni!!!
ok2 next~

aku tau ade yang ade bad experience dngn Famista.
aku siap bg tau kat kakak tu tau .haha.
die kata, klo ade kerosakan masa penghantaran tu,
or ape2 je laa boleh call pihak dierang untuk mintak ganti rugi.
ok, aku pegang kata-kata akak tu. muahaha~

ok ni dia.


memula plan nak beli bedroom set kaler putih. aku suka putih.
mama kata, putih cepat kotor. nanti takot cepat pudar.
ramai org sokong kata2 mama. si dia pun sokong. cet!
last2 kensel je.
mendengar kata, aku ni.
ok nextttt!~


haa...mama suke design ala ala mcm ni la.
ala ala antik gitu kan!!!~
selera org tua kan..hihihii



lawa kan?


nak beli katil mcm ni jugak. tapi bilik aku kecik.
klo beli,
mesti nampak lagi kecik bilik aku and sempit+semakk nanti.



bilik nanti
cat dengan kaler putih.
so,s
et katil aku lebih kurang warna mcam diatas ni.
black/ walnut.pilihan mereka.
redha and pasrah aje la. ecehh
tak berapa minat sgt kaler mcm ni sebenarnye.
suke putih jugakkkk~
nampak bilik luas

eh, lupe pulak.
nanti perlu ke aku taburkan rose petals atas tilam tu??




sebelum plan nak cat dinding kaler putih,
plan nak cat dinding kaler purple.
tapi tak jadi.
cuz cadar yg aku beli ala ala purple jugak..ehe.
cube korang imagine if bedsheet purple, wall pun purple.
mcm ape je kan.hahaha.
ok, aku gelak sorang sorang.
next!~

aku nak deco mcm ni jugak laa

cantikkk takk????
(buat gaya eric)hahaa


nampak romantik kan bilik ni!!!~
best nye kalau bilik aku besar mcm nii


cat dah beli. kain langsir pun dah beli kat kamdar. murah. tak sampai rm50 pun.
mama nak jahitkan. weehoOOooo!!~
semua nye mama...mama..mama..
ye laa..bile anak perempuan nak kawen,
ibunya la yg paling happy untuk buat preparations..ehe
aku kene kemas2 bilik ni secepat mungkin.
senang nanti. tak kelam kabuttt~

sumber gambar: abang google

p/s eric kloo terbaca entry ni. email i yeh!!hahah.

Bahulu dah biasa makan, Bahulu Inti pernah makan tak?

korang pernah makan bahulu kan?
selalu org bg bahulu as wedding gift betol tak?
ehe


source: bahulu

bahulu inti pernah dgr tak?
mungkin korang boleh try bahulu inti ni.
macam menarik pulak aku tgk
inti dalam ada cokelat, blueberry , nenas and stawberry..
nyum nyummm
boleh dijadikan wedding gift jugak.
tapi untuk wedding aku tak order ni pun.ehe.

eh,aku tak pernah try..
just nk share ngn korang je.
sila klik link ni
based dekat gombak tak silap. tak silap aku la yeh.ehe


source: bahulu inti


p/s aku tak dapat ape2 komisen pun ye ..ehe

My dream Wedding Dress

seperti mana yg korang tahu,
wedding aku dan si dia akn di-combinekan.(eh btol ke ayat ni?haha)
means, kami buat satu majlis sahaja. seperti entry disini
bila duduk sorang2, aku terbayang2 memakai persalinan putih di hari bahagia ku.
ye putih sgt sgt suci. nmpak manis.
memang ini impian ku sejakkkk dulu lagi.
either merah or putih.
tak kesah la. mana2..haha

kalau diberi peluang untuk memakai persalinan warna putih .
aku nak macam gambar di bawah ni jugak.by syahir nurdin ni.
sgt sukee..dipadankan dengan cucuk sanggul tu.
perghhh!!~
bnyk sgt wedding dress warna putih .
senang citer semua laa aku suka, janji putih!!~


tapi biasa la kan.tak semua impian kite akan menjadi kenyataan.
He knows the best kn. so redha je la.
Bila buat wedding-share ni, perlu ade tolak ansur.
tak boleh semuanya ikut kepala aku.
biasa la kan perempuan, cerewet lebih sikit!!haha
jadinye, theme nikah aku yg pilih.
theme untuk sanding bagi die pulak yang pilih, ye tak?
fair and square.
tapi si dia cuma pilih warna baju je tak lebih dari itu...hahaaha..
part pemilihan pelamin, walkway, riben kerusi tetamu bla bl abla..
semua nya aku yg decide.tu nanti kiter cerita.ehe

so, baju aku pun aku cedok sini sikit. sana sikit. situ sikit.
mcm contoh2 di bawah ni.
nak hire designer. tapi tak mampu.
bila aku dah tempah baju semua dengan bridal butik
then tiba2 aku dpt contact sorang designer ni..member aku kasi.
boleh ikut bajet kita tau!
dah tak sempat nak upah kat dia.takde rezeki aku..
mungkin satu hari nanti. insyaAllah
as i promised before. aku akan buat entry pasal die.
tunggu k

source :qudyn


source : unaisah

source: serius lupe. my bad :(
suke jugak dengan baju ni.
as aku nye tema untuk sanding,
songket +lace [entry]
tapi kekasihati tak suke, seksi katanye.
ntah mana nye seksi..haha.
korang rasa?



source: google
suke cutting dress ni.
takde la nak pakai mcm ni.ehe


last week akak butik kata baju lelaki dah siap.
baju perempuan on the wayyyy!!
ohhh berdebarrr kotttttttttt!!~
bulan 3 ni insyaAllah boleh buat 1st fitting.....


p/s kene sorokkan lemak2 ni cepat2....phewww~



23 February 2011

Crystal Hand Bouquet for Solemnization

nampak crystal hand bouquet by kak shaja.
terus jatuh cinta!!
jatuh cinta nak mampussss bile tgk.
colorful lagi!!woooOOooo~
aduhh..
rasa nak tuka tema kaler baju nikah je..
nak pakai kaler putih. semuaa putihh senang cite...
baru la naik warna bunga tangan kristal ni, ye tak?
tapi takleh la nk tuka2 last2 min mcm ni..
kene tetapkan pendirian.
harus ngamuk dia nnt!!uhu



so, skang misi nak mencari idea untuk bunga tangan kristal aku.
untuk nikah ke sanding yeh?
ok la .rasanye utnuk nikah nampak cantik kot?~
nampak lain dr yg lain.ewahhh~
pikir2 nak DIY
pikir2 balik, tangan aku ni tak berseni langsung..uhu..
nak upah ngn member b2b, die pun bizi dgn wedding die..ehe..
lambat bg tau die...nyesall..uhu
dia siap offer hand bouquet nikah die lagi!!hahah
gilo apo, die tak gune lagi,
aku pulak rasmikan dulu!! no no nooooo

aku minat dgn yg ni. sgt lawaa!!
just tuka kat kaler pink tu dgn warna tema aku kan?
source :flowerspic

yang ni pun lawa. simple and kemas je kakak ni buat
source :syirazlilcotage
source :antiquetrip


ni pun ok.just tukakan kaler tu dgn warna tema aku..ehe
source : budget bride


rasanye ni swarovski
source: here

suke yg ni jugak. agak2 mahal tk nak upah kat orang?
source :flowerspic


macam ni pun ok.
cume taknak laa riben2 bnyk2 mcm ni..serabut pulak aku tgk nnt

source :idyllart



kalau tak jadi DIY or ta k jadi tempah dgn org...
kiter pakai fresh flower mcm kat bawah ni pun jadi laa...ehe
kuningggggggggg~

source : google


source : amy
bile tgk bride pegang crystal handbouquet..lawa kan?
berkobar2 nak cari org yang leh ambik upah buat crystal hanbouquet ni..uhu
siapa ade contact area KL yang boleh ambik upah buat simple crystal hand bouquet?
takmo laa mahal sgt yeh...ehe..




p/s berangan wehh berangannnn....
mintak2 jadi kenyataan..amin

22 February 2011

Dah lama aku tunggu......~

lupe nak update tentang ni..
last 2 weeks kot..
tiber2 aku dipanggil...
ramai yg dipanggi masuk ke dalam bilik director...

serius ..
dah lama aku tunggu..
setahun lebih jugak laa..
mintak2 tak dapat2...
dah pernah nangis pasal ni.nangis dalam hati..eceh
tiba2 dapat2..
rezeki nak kawen mungkin?
Alhamdulillah..
tapii amount tak bnykkkk!!~erghh
merungut kejapp bilee bukak surat ni.


" ok laa tuuu..daripada tak dapat kan..."



harap2 aku leh bekerja dgn kuat lagi..
or dapat keje lain secepat mungkinnn..
ye secepat mungkinnnnn!!!~
aku nak kerja ngn government..
ade lubang tak? ngeeee:D

Semput aku settlekan Kebenaran berkahwin~

paham tak tajuk aku kat atas tu?
tak tau nk letak tajuk ape..haha
ni citer pasal semlm..dalam MC2 pun sempat settle...

Alhamdulillahh!!~

dah settle pasal borang..
dipermudahakan..walaupun semput2 aku nak kejar masa..
tak sehat nye pasal..tapi gagahkan diri jugakk..
aku haritu gelabah ayam kejap.klo korang baca entry ni
semalam punn kelam kabut tak pasal.
dalam kereta pucat tak hengat.risau tak sempat..
ok2....
Alkisahnyee..
aku MC hari ni..tak sehat.lepas ambik MC. dok umah jap..baring2..
tiba2 tgh hari tu, rasanye ade somthing kene settle kan!
oohh borang nikahhh!!~ tengggggg
cepat2 ready kan borang lelaki and perempuan (with docs)
ajak papa gi jumpe tok imam/tok kadi tuk dapatkan pengesahan.


ni borang permohonan untuk Perempuan.
boleh print dari wbsite Jawi .
borang ni tok imam kat Masjid kami nak nikah nanti tu kasi.



kiri: borang permohonan lelaki (selangor).
pasti kan borang lelaki dah settle. baru leh settle kan borang perempuan
kanan: borang permohonan perempuan (KL)
jumpa imam dekat masjid kiter nak nikah tu. mintak die cek kan and dpt kan cop pengesahan


tok imam dah tgk, die bg cop pengesahan.

dah settle semua.
call kekasihati ajak die teman kejap g Jawi.
bukan ape, takot takde parking.susah nk cari parking.haha.
perjalanan ke situ..mmg sgt mencuakkan akuu...
tiba2 dah start jem .dalam kol 3 lebih tu...
serius tak tau mcm mana nk gambarkan perasaan masa tu.
cuakk yg amattt!!malas nak ambik cuti pulak nnt.
klo leh nk simpan cuti tuk nak prepare last2 min nnt
or tuk honeymoon.haha



Dipendekkan cerita..
kol 3.55pm aku baru sampai Jawi ..oh demmm!!~
cepat2 aku lari-lari anak..sampai kat mak guard.."makcik2 sy nk gi buat permohonan untuk bernikah,sempat lagi takk?"
sib baikkkkk makcik guard tu kata....sempatttt jeeee.ramai lagi kat atass tu...
fuhhhh legaaaaaaaaaaaaaa kott!!~tapikloleh korang jgn dtg lambat la k.
jgn tiru macam saya~
dah laa...kene naik tangga beribu-ribu tingginye tauu...hahah over plakk!!
tangga tinggi sgt.. wat aku semputt...haha.tercungap2 pucat.
sampai2, ambik nombor..
dah smpai giliran, bg die semua borang and docs yg dah dapat pengesahan dari tok imam kiter..
then tggu kejap. sambil tu gi bayar rm25 di kaunter 2



45 min kemudian,dh settle semua,
pegawai tu akan bg borang hijau ni.
kene bg balik kat tok imam yg bg kiter cop pengesahan tu secepat mungkin
ok ke?pham?


ade paparazi ambik gambo..ehe


simple je. ape yg elya buat...simple2 pun kelam kabut jugak laa..dok tnye2 orang..haha

Nikah Procedure- KL

1. print borang di website Jawi(masa elya jumpa tok kadi tu dia kasi)
2. isi siap2

3. then attachkan

(a) kursus kahwin yg original and photocopy,

(b) borang HIV(kertas kuning)
(c) surat nikah or surat cerai ibu bapa.ori and photocopy

(d) ic kiter and ic wali
(e) borang lelaki yg dah settle
4. pastikan borang lelaki lengkap disii.
5. bawak wali jumpe tok kadi tu. kene sign depan kadi tu.

6. gamba tak diperlukan

7. surat akuan bujang pun tak perlu

8. bayaran rm25
9. jgn lupe pakai tudung/ selendang. bende simple kot yg ni kan


itu jee kott ..klo salah...or ade penambahan.leh komen disini ye:)
oh yaa!! lupe..pastikann sebelum ke Jawi tuk buat permohonan tu,
photostat semuaa borang2 and docs tuk kegunaan nanti.
mana tahu, tok kadi lupe bawak file kiter ke kn!!~


tak sabar nak wat STD..hahaha..gedik!~



p/s perasan tak aku dok ubah2 watermark....haha..abaikan yeh

Kedai Borong Gula-Gula dan Cokelat

weekend lepas ronda2 kl dengan mama..
semua org bizi.takpe laa..leh jalan2 ngn mama kan...ehe
pagi2 gi hantar baju ke aunty ngee kuan...
last option ni. setelah meroyan hari tu[entry ni]
die ni tailor biasa je, pernah jahit baju aku dulu.
kenapa before ni aku tak try suruh die jahit?
ntah laa..aku sendiri pun tak tau nak jawab..haha
nak hantar kat designer, segan bg die ukur badan aku..haha (alasan takde duit sebenarnye..ngeh3)
nanti aku akan buat entrt pasal satu designer ni, die buat baju sgt2 murah.ikut pada bajet korang!!tunggu ya

ermm..dah settle pasal baju nikah kan.lega.
berdebar tunggu ni!!~


korang paham tak gambar ni?
ni lakaran baju aku..
ala biasa jee korang..takde design pelik2 pun.
baju kurung modern sudah!!ehe

Dan settle, gi makan tgh hari kat tempat biasa
makan ayam pop lagi. sedap sgt.[entry]
everyweekend pasti akan ke sini.ehe.
pekena jus mangga kagi skali.layan!!~

dh kenyang!kami meneruskan misi kami mencari pasang borong di Chow Kit.
yeay akhirnye jumpa!!dulu kakak aku beli gula2 semua kat sini.
kedai die depan plaza Safuan tu.
nama kedai lupe.lupe nak snap..huhu ampun.
kt sini ade cokelat macam2..
cloud9, crispy..lolipop..nips...macam2 laa



depan plaza safuan.korang jalan jee dekat deret2 kedai situ.

bnyk bendaa kat sini.
aku jumpe mini milo yg aku nak!!

jeng jeng jengg!!
tapi mahal...80sen++ sekotak..
limited edition punye..ehe
tak jadi laa nak beli..haha
(plan asal nk bg mini milo tuk tetamu..haha..cene?ok kann)

mama tgh pilih2 dorrgift tuk tetamu and budak2..ehe

lolipop ni comel kan?
rm20++ ade berapa batang ntah lupe.
tapi dah buat calculation sebatang dalam 80sen++ centu la.
elya tak beli yg besar mcm ni..akubeli bulat comel jee..
macam2 kaler ade
murah jee harga.sukee
nnt laa kiter buat teaser,klo sempat yeh..ehe


Ok so far ade 3 kedai yang elya gi terjah.
semua nye harga lebih kurang je.
yg penting murah2.
yg penting,depends on jarak korang nak ke kedai tu jee..
mula2 dulu elya gi kedai borong kat Wangsa Maju. dekat dengan Jusco.
nama kedai die Shinyang. klo nak no phone, nnt email elya yeh.

Then, gi pasar borong Selangor dekat ngn Jusco Equine kot.
(yang Petronas die ada KFC tu)
situ pun, barang2 cepat habis.
nama pun pasar borong kan.
so klo nak gi, better gi pagi2.
kt situ ade kedai borong jual gula2, ...
macam2 laa..
korang leh serveyy2...
seronok laa borong2 gula2 ni..
ade laa borong dalam 3 kotakk..huhu
tak sabar nk tgk semua tu dikeluarkan dari kotakkk!!~


p/s dekat klang pun ade tauu leh refer blog An walimahpedia..~

21 February 2011

Teaser: Part 1


orang lain nak wat teaser...
aku pun nak buat jugak r..
hahaha..copy cat!
siapa cepat die dapat la kot nnt....ehe...~

teka jgn tak tekaa..hik hik hik~

20 February 2011

Hati Panas

skang dlm mood nk marah je dengan semuaaaaa org..
tak tau la..
padahal bender2 kecik je pun aku nk melenting...
dah tinggikan suara
cepat-cepat sedar..
mintak maaf bnyk2 kali
astaghfirullahalazim..

tiba2 bile dgr cerita2 yang tidak enak didgr,
aku rasa sedey....
hati tersentuh...
kadang2 mudah terasa..
haihhh syaitan nye kerja laa ni!!

maken lama maken serabuttt...
maken berdebarr..
maken tak bleh nak berfikir...
nak ngadu tak tau nk ngadu ke siapa..
tak mahu bebankan masalah aku dengan sahabat2
ermm

badan rasa tak sedapp...
emosi mcm tak stabil je..huhu
esok MC laaa kottt yeh






18 February 2011

Kadang2 Rasa macam Nak Private je....~


tadi lagi sekali kene terjah ngn member.
die terjumpa blog akuh!!haiyohhh~
before this ramai yang sms aku..
kata dierang dh baca blog aku.
ohh dengg!!malu kot
rasa macam tak sedap hati laa pulak...
rasa macam ramai yang dikenali dah tau blog ni...
rasa segan pun adee...
perlu ke private kan skang?
kalau private, nanti tak pat kenal member2 baruu.....
huhuhu

17 February 2011

Buntu : Kompang,MC dan DJ

pening memikirkan mana nak cari kompang...
rata2 dah naik hampir 50% dari harga setahun yang lalu...
kompang yang provided by catering pun dah fully booked.
haihh...
tu laa last minit lagi!!
sesiapa leh bg cadangan kat mana nak cari org yg boleh provide kompang and gendang?
dlm range rm300 la klo boleh.ehe..
email or leave comment kat bwh yeh:)

lagi satu hal ni,
pasal MC and DJ
aku tak tau la. perlu tak MC dalam sesebuah majlis.
nak hire MC, mcm rasanye tak perlu la kot. .(tapi dalam hati teringin..uhu)
Plus, member aku pun ade yang willing to help us jadi MC.
tapi, macam tak sampai hati suruh dorang jadi MC pun ade. (korang paham kot kan sebab ape)
ye la, member datang untuk meraikan kiter, tapi kene jadi MC pulakk....haihh~
lepas bincang dengan kedua belah pihak keluarga,
derang cakap, klo rasa mcm tak perlu, suruh je DJ jadi pengacara dalam majlis tu....~
boleh yeh korang?

cene yeh?
aku buntu buat keputusan skang?huhu
DJ mmg boleh jaga aturcara sesebuah majlis yeh...?



p/s DJ ke MC? DJ ke MC? DJ ke MC...poninggg~

15 February 2011

Wedding Lala and Fati

Hari ahad lepas, gi wedding lala and Fati.
set time dengan Puan Hana Yorie jumpa dekat wedding lala.
bila sampai Dewan LLM, pengantin sedang bersanding di atas pelamin.
aku tak nampak batang hidung sorang2 BBF.
haiihh pasrah. gi ambik makanan dulu.
then, tiba2 ada member datang dekat aku.

" Elya kan?" "aah.siapa yeh?" "Lyana...Lyana MK"
"ooooowh haaaaa!!~"

sib baik jumpa member.
Then, dok sama2 satu meja.
burak2 hana yorie pun tiba.
makan2 then gi ambik gambo ngn pengantin.
rushing sikit cuz ade 3 wedding wajib hadir.


hana yorie,aku, lyana mk

lala and husband

us


Then, dah ambik gamba, rushing gi wedding Fati pulak.
Al kisahnye, kami tak tau jalan. pusing2 nye pusing.
jumpa jugak.alhamdulillah
jum layan jee gamba k!!!
takde idea nak buat ayat ayat cantik!!ahaks

centerpiece

doorgift guna paper brown.
lyana mk!!sile tgk..menarikk kannn!!ehe

pelamin utnuk ambik2 gambo. sweeet jee!!
seiuss..
by renda belleza

kami bersama pengantin ehe

guestbook corner pun cantikk!!~
tu diaa puan hana coret coret sepatah dua kata.ehe


then, gegas gi UPM pulak. attend wedding member si dia.



p/s feel free to comment ..ecehh~

14 February 2011

Empat Benda Penting ni dah booked, tapi.....~


Pelamin dah booked...
Baju sanding tgh jahit...
caterer dah booked jugak..
kad pun dah tempah...
kebenaran nikah belum settle lagi...
huahuahuaa~
cano tu?
ok nnt sambung ..
bnyk bende nak update...:)



p/s siapa nak order cookies? hujung bulan ni dapat...hehe...leh tgk dekat banner sebelah tu. Cookies sedap

11 February 2011

Nak Bawak Baby ke Tak?

* sy memerlukan khidmat nasihat dan pandangan kawan2 ye *

kawan2...
i got a fren. company die buat company trip somewhere di Thailand .
so skang ni, member aku tu dalam dilemma nak bawak baby die ke tak.
situationnya begini,
baby die baru 10/11 bulan macam tu la.
The trip, fully sponsored by the company.
boleh bawak husband and baby.
so die sgt excited la kan.
niat dihati dapatla bawak baby jalan2 ke negara orang.
Di pendekkan cerita, company dah byr semua cost ke situ.


Tiba-tiba pulak. bila die bg tau MIL and mak die pasal trip ni.
dierang tak bg member aku ni bawak baby ke situ.
cuz tempat tu kurang sesuai kalau bawak baby jalan2.
* aku tak faham la ape maksud tak sesuai disini *
tapi menurut die, org tua die kata tempat tu kan tempat maksiat.
sana sini berbikini/berpakaian seksi tanpa segan silu.heheh
takot baby culture shock kot.haha
ntah la labu.

Skang ni,
kalau nak kenselkan ticket untuk baby ni,
she has to pay the penalty, cost about rm500.
kalau bawak baby pegi.
hati tak sedap, cuz mak amd MIL die ckp tak yah pegi.haha.

Bila die tanya aku. aku cakap, bawak aje la.haha
baby bukan paham ape pun.(kan?ke aku salah?huhu)
kuar siang udah la. malam2 dok lepak dalam bilik tido je.
hehehe.

so die mintak tlg aku post kat sini..
mintak tolong kawan2 bg opinion.
kalau kamu dalam situasi begini?
macam mana?

tolong yeh.tolong yeh :D
TQ

White-All Time Favourite

suka nyeeeeeeeeeeeeeee dengan persalinan dibawah ni!!
pakai sunting dikepala.
Kaler Favourite aku. design baju pun cantik.
Ya ampunnn!! mmg impian aku nak pakai macam ni.
serius jatuh cinta wehhhhh!!!
haihh..dah rambang mata nk pilih design baju.

eh, aku dah tuka tema.
aku tak pakai baju warna putih.
nenanti kiter citer part tu k.

source :Rizalman



source :Rizalman


nampak tak bridesmaid pakai baju warna silver/grey.
macam ni la aku nak!!huahuahua~
enrty sebelum ni
cantikkkan!
the bride pakai putih and bridesmaid pakai grey.
nampak kemas je bile baju semua sedondon.
tapi, aku tak dapat sponsorkan kain tuk derang.
ok, takpe dok diam2.
daaaa~








p/s gi terjah blog rizalman tu k. bnyk gamba kt situ :)

10 February 2011

2011 Wedding Promotion by Hatta Dolmat


i just read this [klik]
sharing is caring kan....
heheh

source :
hatta dolmat



09 February 2011

Blog Saya Sudah Bebas Dari Virus

as per subject :)

dapat tahu dari seorang kenalan
blog saya tak boleh bukak, ada virus.
OH EM GIH!

at last,delete blog yang distribute malware tu.
sorry terpaksa delete.huhu
harap2 blog dah ok dr sebarang virus.

if korang bukak blog member2 korang,
tiber2 detect malware,
sile bg tau die ok!

gieya if you read this,
pls email me ya.
elyaelmo@gmail.com

p/s
kalau senanag2 cube ni k.
http://misztrex.blogspot.com/2011/02/tips-detect-malware-dalam-blog.html
dari athirah

Mencari Supplier Bunga Pahar /Telur Daun Getah



credit to :Bunga telur.com

hi peeps!
cube tenung gamba kat atas tu, cantik kan?hehe...
tu bunga telur/Pahar daun getah.
rasanye diperbuat drpd daun.
elya suke jenis yg ni.
wonder where could i find this bunga telur within price of rm1.00-rm1.50
ramai org jual starting price rm2.
tu pun lokasi bukan dekat kl. ade yg dari kedah, perak, nogori.

pening gak nak cari bunga telur/pahar untuk diletakkan die atas pelamin.
nak cari yang murah2 je.
yang murah2, design pulak takde yg berkenan dihati.
yee aku tau, nk yg cantik kene la korbankan duit sket
ye tak?

tapi tula, aku percaya pasti ade org jual yg cantik2 tapi dalam harga yang murah.
siapa tau dekat mana nak cari?
tulun tulunnnn~