31 March 2011

Satu Digit dah!!!

Lihat wedding ticker di sebelah kanan tu.
pasti ada yang tak perasan cuz kecik sgt kan.

Satu digit dah!!!!
huhuhu
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
semlm 10..
hari ni 9..
esok 8..7...6...
dan seterusnye..........

banyak benda lagi settle
Kompang baru call semlm,
member recommend kan.
PR bagus.
Harga ok la,
within budget kami.
tapi tak tau la performance macam mana.
Kalau mereka jadi,
nnt kiter lihat pada hari kejadian k.


Wedding card dah poss.
esok ni ,last batch akan diposskan.
yg mana tak dpt card tu dtg je yeh,
nnt aku bg e-card.
hardcopy dah abeh.huhu.

bercakap tentang card.
aku pos 2 version nye sampul.
ada yg dapat sampul warna putih with hot stamping di depan.
ada yg dpt warna light yellow,
plain saja.

kenapa?
nnt kita cerita part tu yeh.
gamba tak transfer lagi.

eh semlm,
dh pass kan card untuk BBF yg g gathering tau.
aku pass kan ke Shakina yg selalu menang contest tu.hahahah.
nnt die akan bg kat korang k.


ok sambung nnt. nk siap kt keje yg tertunggak




30 March 2011

10 hari lagi rupanye!


10 hari lagi rupanya..
progress? progresss? progress??
ntah laa..
tggu je laa next week

tak larat nak fikir ape dah..
bermain dgn emosi...
normal org kata


bnyk benda berlaku serentak.
takleh focus.

yg pasti bukan antara aku dgn si dia.
jgn mandai2 buat andaian
haha




"pejamkan mata,
tarik nafas pelahan2
hembusss"

astaghfirullahalazim

permudahkanlah urusan ku ini ya Allah


pray for me frens

29 March 2011

Last Call!!! Sila Tengok Entry ni :D

wuhhhhhhhhhhh..sapu2 habukk...dah lama tak update kan..huhuhu....
tak dan nk buat scheduled entry pun...tgk laa dlm sehari dua ni..nk update bnyk..

ok ok.. dipendekkan cerita.
Since mggu nii ada gathering BBF
aku nak tnya,

Kawan2 dan silent readers yang pernah bg alamat di entry sebelum ni [klik],
atau pun yg pernah email elya..


Korang akan ke BBF Gathering pada minggu ni tak?

Siapa yang gi gathering,boleh tak tinggalkan komen di bawah.
cuz nak arrange something.
nak mintak tolong member bbf yg gi gath tlg pass kan pada yu'oll ..

senanggg.....
dah alang2 kan....

elya tak pat gi...
banyk benda pending.
kene settle kan..

so bg tau yah!!
yg tak sempat bg nama pada entry terdahulu, tapi die nk kad pun boleh..bg nama...bg nama..eheh...

siapa yg nak dtg..tak dpt kad lagi..
di jemputtt...dijemputtt...
kadang2 tak perasan, kad siapa yg aku dh poss..
kad siapa yg aku ter-poss 2 kali..
kad siapa yg aku lupa nak bubuh stem...
ya ampunnn!!!maaf sgt2 klo ade...
tak perasan...
gelabah ayam sket aku ni...

dekat jee dewan nye nnt....area bukit jalil...

sy sgt happy dpt berjumpa korang nanti!!
InsyaAllah, jika diizinkan...


24 March 2011

Takde Tajuk lah!

dah lama gila tak jumpa..
lama gilaaaaaaa...
padahal 2-2 kat KL jugak...
bukan sorang kat UK sorang kat Indo..
hahah..
rinduuu kott!!!!

org tua2 kata.
tak elok jumpa selalu nak dekat2 kahwin ni.
tpi klo tak jumpa,
macam mana nk settle kan perihal kahwin yg lain..
hahahaha..

YM, MSN, FB dekat ofis die
pulak kene blocked.
haihh..kejam betol.
ekekek
phone pulak kene barred..
haihhh maxis niiiii!!!

nampaknya lepas 26 March ni baru jumpa kot...
huhuhu.

thanks kerana membaca .
takde pe pun :p

22 March 2011

Duit Habis di MyDeal and MilkADeal



skang aku addicted shopping di 2 tempat ni.
best jugak rupanye.
rambang mata.

asal ade new deal..
aku cepat2 usha..
check availability deal tersebut.
kalau best.
terus byr..
so far baru beli 2 deal dari myDeal
baru 2,
itu pun nak kecoh kan!haha



skang tgh usha2 deal di MilkAdeal.
ade package spa yg sgt2 menarik.
tapi redemption period starting 1st april.
aiyokk....nak beli ke tak yeh?
mcm last2 minit sgt tak?
alaa beli je dulu la kot..
nenanti leh guna :D



jum Like page My deal and MilkAdeal

Teaser Part 3 :Kasot Sanding



hi hi peeps!!
kasot sanding dah dapattttt!!
tapi tapi..tapiiii..tapi....
aku tak happy sgt..
haha (boleh gelak2 lagi kan)

tiada yg menarik
tiada yg wow!!
tiada yg boleh dibawak hingga ke mimpi.
tiada feeling tak sabar2 nak pakai kasot sanding tu.
ntah la weh. speechless.

as i mentioned in this entry ,
kasot sanding aku nanti bukan seperti sample yg aku try tu kan.
tapi bila dah dapat kelmarin,
ianya seperti sample yg aku try hari tu!!!!!!
bile tgk nak nanges pun ade.
tapi aku tahan. gelak2 aje depan mereka.

takde tali seperti yg aku mahukan.
tumit dibelakang terbukak.
tak cantik!aku klo boleh nak tutup tumit dibelakang.
tiada platform ( di tapak) seperti yg di- suggest sewaktu aku dtg 2nd time ke situ.

sedey sgt bile fikir2 balik.
rasa macam tak berbaloi pulak dgn ape yg aku byr.

Ashraf dh suggest aku ambik yg latest design.
tapi aku tak suke. tinggi sgt, tak selesa.

aku tnye ashraf.
die kata tak dapat nk buat seperti ape yg aku nk tu.
cuz, it will turn out tak cantik, katanya.
so, die decide tak follow ape yg aku nak.

aku sedey.
napa die tak call klo tak boleh.uhu.
ntah la.
aku tak ngamuk kat situ.
aku siap gelak-gelak.
haha

Actually,
pertama kali aku gi jumpe Ashraf , die suggest aku ambik latest design and kasot tu 4 inches , siap ada platform. ( ramai b2b pakai style ni).
Memang cantik laa
Kalau korang gi Gavy,
wedding shoes disitu pattern die ala ala 4 inches yg aku sebut diatas.

aku taknak. degil. cuz takot tak terpakai nanti.uhu
Jadi, aku pilih design lain. request nk tambah itu ini.
cuz aku tahu diri aku ni, bukan jenis suke pakai heels sentiasa.
bila ada function baru aku pakai.uhu.
kalau tak, flatshoes/ snickers or sandal jadi pilihan

sekarang bila dh jadi mcm ni, tiba2 rasa nyesal tak dgr ckp, first time ke situ.
auchh!~

Ashraf kata boleh tukar.
tapi, tak sure boleh siap sebelum wedding day aku ke tak.
die siap bg aku tips2 nk bg nmpak cantik bile pakai kasot tu nnt.

AaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaaaaa...
tak tau nk ckp ape dah

mama and kakak tgk, mereka kata ok.
macam kasot kawen .
memang laa knnnnnnn!!!~



Si dia awal2 lagi dah bg tau aku.
anything happen menjelang big day kami ni.
kena belajar bersabar. kene redha.
jgn merungut.
terima je 'bahagian' kita ni dgn tenang.
Yang pasti kita dah usaha sebaik mungkin.

Ok .*senyum dlm kesedihan*
sambil mendengar lagu Senyum by malique ft najwa :p



3 inches je .
takde ape yg menarik. nampak kan,
belakang tak tertutupppp.
Aaaaa stresss!!
bye




kesimpulannye :
sila dengar ckp designer kasot tu ok!!jgn degil.haha. Ashraf tu baik sgt. Kalau korang nk buat kasot lawa2 sila gi situ. sgt2 berbaloi.


21 March 2011

Khas Buat B2B Johor



B2b Johor pernah dengar
Sutera Canopy & Wedding Planner ?
hari tu follow parents ke Johor.
attended wedding sedara.

Lauk Boleh Tahan
bapak aku suka.
ada kambing panggang.
sedapp sgt!
Dessert pun sedap.nyum3.
penanggah hensem2.haha.

try laa test food derang :D

aku tau aku tak membantu sgt.ekekek


for ur reference
selamat mencuba :)

Selendang Chiffon Beaded For Sale

As per Subject.
one of our BBF member.
Sasha,
nak jual Selendang seperti gamba diatas.
never been used.
color :
white cream
price : bought
...at rm128 (gulati's euro moda)
Her price : rm110 (nego)

Please contact her : love_kazaa@yahoo.com

Our Nikah Outfit


Yeay! baju nikah dah siap.hehe.
happy happy..
baju kekasihati dah siap awal bulan march hari tu.
puas hati sgt sgt.
harga affordable.
jahitan kemas.service cepat
recommended!!

design biasa2 je. buat kerawang-kerawang .
itu yg die suke!ehe

Lokasi :
Kedai jahit Mun Men's Wear.
(Kampung Pandan Luar)




aku nye pulak baru siap sabtu hari tu.
try try, kene alter sikit.
uhu.
bukan sebab kurus.
sebab mcm ade tak kene dgn cutting yg dibuat.haha

nk dijadikan cerita, kain yg aku beli tak cukop.
but die managed untuk jahit bg cukop2 kain tu.
ape ntah aku ckp.
layan je gamba k.haha



maaf ya!
gamba terpaksa di yellow-orange kan.ekekee.
tak seprise nanti.eceh
tapi ramai yg boleh agak nye kan!hehe

Price within my budget.
service pantas.
jahitan kemas..
lokasi : Tailor house Ngee Kuan
(pasar cheras)

recommended. aunty ni baik!





20 March 2011

20 Hari lagi. Cuak.



20 hari lagi!!!dup dap dup dap.
mcm bnyk benda lagi tak setle. tak tau la.
kadang2 rasa mcm nk marah2 pun ade.
mengamuk sendirian.haha

OK
kiter refer kat list terdahulu. ada yang tak settle lagi kan.[klik]
skang dah settle. alhamdulillah.
tapi ade yg tak settle lagi.haha.
aku dah jadi bridezilla!!

ni die progress dalam 10 hari lepas:

Bilik Pengantin
Cadar : done
Katil : done. [entry ni]
Idea of decor : belummmm ade idea lg.


Wedding Outfit
- Nikah : kene alter sikit.*wink wink *
- Sanding : Fitting end of March
-Tudung : fitting before April 5


Favors
- Nikah : done
- Sanding : done ( one day before akad packing dalam paper bag)
-Meja VIP : DIY
-Meja Beradab : DIY


Hantaran
- for him : dulang dah beli. Design dah decide.
before bulan 4 nak gi floristika tgk bunga

- for her : done . sireh junjung & mas kawen belum lagi.

Batal Air Semayang
- his : scheduled before bulan 4 gibeli
- hers : done

Invitation Card
- distributing
(scheduled before bulan 4 settle suma nya)

Handbouquet
- Nikah : booked . before march 26 dapat.
- Sanding : xfinalise design

Guest List
- Done,
- seating layout xfinalise

Ceremony, Entertainment & Kompang
- PA System and DJ: booked.
- Cd of favourite songs : belummmmmm!!
- kompang & selawat : assign to abg ipar
- slideshow for Sanding: xsure nak buat ke tak lg.


Event Itinerary
dah draft.
- Sanding rehearsal :
assigned to event manager (kakak&abg)


Wedding Props
-Corsage : belummm jugakkk
-Guestbook : printing
- bungga manggar : belummmm
- bubble gun : belummmmm jugakkk!!
-bakul : done
-centerpiece : takde ideaaaa lg..uhu
-Sign Jalan : dah ade idea

spa treatment
- dapat voucher .tapi tak sure nk guna ke tak.
ke nk gune voucher dari mydeal ?


honeymoon plan
- nak gi pantai. tapi macam takot.uhuu

18 March 2011

Perkahwinan Irwansyah & Zaskia Sungkar

*banyak pulak idea nak update hari ni!!hahahaha*

ok.Siapa tak kenal irwansyah kan?eheh...
pernah hot seketika di Malaysia.
ape tajuk lagu duet yg femes tu?
selalu gak nyanyi karoke.
lupe pulak!

Kini dah pun jadi laki org.eheh..
Cantik Isteri dia. Artis juga.

dah lama nampak kat FB mom..baru skang nk update.hihi.
Oficial Photografer di majlis resepsi mereka,
Ministry of Moment.
Wahhh!!hebat jugak op dari Malaysia ni.

Lepas ni, dapat portfolio best2,
jgn mark up harga tinggi tinggi yeh..eheh
jgn marah MOM :D

layan je pic :D



cantik sunting die.



all pictures credit to MOM
Facebook : MOM

facebook tempat luahkan perasaan ke?



status tu..
aku nk tujukan untuk org2 tertentu..
tapi ade pulak yg salah tafsirkan

aku tau,
stgh b2b pun ade mengalami keadaan mcm ni.
bila kiter nak kawen.
'mereka-mereka'
takde yg endahkan.
ni nak kenduri ni,
sorang pun takde yang nak tnya kabar.
haa..bila anak die kawen...
seboleh2nye die nak jugak kiter datang.
nak jugak suruh kiter ponteng kelas bagai suruh attend,

takpe la...
rezeki masing2

Tapi yg tak best nya
'mereka-mereka' ni buat cerita bukan2 nombor satu..
hebahkan kesana kesini yg bukan2.
Bila dengar dek org, kan boleh jadi satu fitnah?

kawan2..
bila nampak status aku bukan2 di fb tu..
jgn pulak nak tambah2 yg bukan2.
cuba fikir bila kamu ditempat aku?
adekah kamu akan buat benda yg sama untuk lepaskan geram?
ye,aku tau..
bukan semua org akan buat.
tapi majority akan buat.
sebb FB tempat luahkan perasaan ye tak...hahahahahaha

harap jgn ada yg salah faham dgn entry ni...ermm.



p/s aku dh delete status ni kat fb. kang tak pasal2 jadi kontroversi.

Tudung Nikah Impian

hi hi...lama tak update.
takde gamba nak update sebenarnye.

ok la. nk citer perihal tudung nikah.
mcm2 terlintas dlm pala otak aku.
Tapi yang pasti kalau boleh aku taknak ade awning.
tak sesuai ngn muka aku ni.
mcm muke indo nnt.
baca dek sedara2 mesti ckp tak sedar diri nye budak.hahah

aku happy,
akhirnya dapat jugak gune khidmat XXX untuk buat tudung.
Nervous tunggu result.
Yang pasti aku tau, XXX boleh buat macam ape yang aku impikan.
Aku bg tau
aku nak simple tapi nampak cantikkkk.

Oh ya,veil pun aku upah dengan XXX.
aku guna material kain net.
harap2 ok la nanti.
nnt kiter buat teaser klo cantik yeh.hik hik hik.

Aku malas fikir dah.
Ape nak jadi jadi la..
yang pasti dah usaha sebaik mungkin.
Cantik ke buruk ke. tu perkara nombor 10.
perkara no 1-9 ni yg perlu aku fikirkan sekarang!!!haha
ape die??
nnt la aku update.hahah

SOrry geng. takde gambaaa nak share!!!heheh


p/s catering dh mintak duit. aiyokkk!!


15 March 2011

Meraung kejap tadi....


source: mr google

Biasanye aku akan letak cincin risik and tunang dalam kotak cincin.
Lately ni ,
ntah kenapa aku makin leka pulak nak letak cincin kat dalam bekas tu..
lepas balik keje, aku letak atas meja je.

dah bnyk kali gak kena sound ngn mama.

" ni cincin ni, letak la elok2, kang hilang kang........"
" ok ma...nanti letak..." ( kata je ok,tapi still degil nk simpan dalam bekas)


Nak dijadikan cerita
Pagi tadi kelam kabut aku mencari cincin risik and tunang ni.
satu rumah aku geledah.
semua orang aku call tanya, nampak tak cincin aku.
air mata dah start berlinangan.
tapi misi mencari tetap diteruskan.
cek bawah katil, bawah meja, atas katil belakang meja solek.
sume laa..
sampai kan aku tuduh mama aku saja nk sorokkan cuz nk bg aku gelabah..hahah.(tak baik tol aku ni)

Tiba2 ingat2 balik.
Pegi ke dapor cari kat atas water filter..

Alhamdulillah...Jumpaaaaa!!!hhhu

rupanye2 aku bukak masa aku nak cuci pinggan semalam.
lepas tu mama dah start membebel2...hahah

Ni Tuhan nak tunjukkan la ni....
moral of the story,
dengar cakap ibu ..dengar cakap....dengarrrr cakapppppp ibu.
mulut ibu ni masin...hhuhu




14 March 2011

Nak Cari Peluang Lain

*Off topic pasal kahwin*


dah lama aku fikir.
aku dah malas kerja...
serius...
aku pernah ckp dgn si dia.
dah kawen nanti kalau leh aku nak dok umah.

aku tak minat keje...
keje boringgg..boringg....boringg sgt
nak kejar deadeline. pening!
enough said...uhu

Yeah. Thats me.
Aku tak mcam akak aku.haha

Zaman2 University lagi..
impian aku nak gi China..
nak cari peluang kat sana..
berbekalkan ilmu and language yang aku ada..
InsyaAllah Senang aku nak deal ngn mereka kot

Atau pun gi Vietnam.
Aku tau..2 tempat ni. Kalau kiter betol2 explore 'benda2' kt situ..
InsyaAllah kite akan berjaya..

Tapi bila masa aku nak gi situ?
padahal bile promo nye ticket murah.

Taktau la...
impian aku ni boleh tercapai ke tak..huhu..

doa kan aku.
InsyaAllah.


p/s klo sesiapa yg dh ade experience business dsana boleh email aku.kiter leh chit shat pasal ni elyaelmo@gmail.com

12 March 2011

Set Katil Dah Sampai

Set katil dah sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...dah boleh tido..eh??haha
chop chop chopp!!! jgn salah paham yeh :p

As u all know, aku order set katil dgn Famista. seperti entry ini [klik]
Khamis hari tu, aku try call pihak Famista. tnye boleh tak dapat set katil awal sebelum dijadual kan pada 2/4/2011. Dia kata boleh. Mggu ni before 12 tgh hari jugak die akan hantar cuz die nak hantar ke area cheras jugak.

Time tu aku agak kelam kabut jugak la nak kemas2 ape yang patut. balik2 keje, keluar kan baju2 dalam almari lama punggah kan letak atas tilam, lipat2 dengan mama. Tapi mama yang banyak buat nye..hahah.


sebelum

Hari yang ditunggu suah tiba. Dari jendela sudah kelihtan lori dari famista. yeay yeay dah sampai. memang betol before pukol 12 tgh hari merka sampai.ehe.


suka sangatt...dah ade katil. tapi lepas ni kene tido luar or tumpang tido di bilik adik aku.

cermin meja solek tinggi!!puas belek belek badan nanti.haha

ni set katil
biasa2 aje.
bukan solid wood pun....eheh
gamba terpaksa di-black and white kan.ehe

Alkisahnye, disebabkan plan last2 min macam ni. aku tak dapat nak gi wedding SK Adam . terkilan jugak sebenarnye. memang teringin nak gi. dah plan nagn si dia. tapi apekan daya, die pn kurang sihat. set katil pun last2 min nk dihantar hari sabtu.
Maaf yeh khadijah!!! Selamat Pengantin Baru. Semoga berkekalan selamanya. Amin

11 March 2011

Jom gi Gathering Blogger Bride Forever


sila klik untuk baca!!!!:D


Jommmmmmmmmm join BBF gathering
pada 2 April 2011
(1 week b4 my big day)

bertempat di
Amphitheater Pusat, Taman Botani Shah Alam.
Waktu :
2pm-5pm,
dengan bertemakan
Kesultanan Melayu Melaka.
Bayaran hanya
RM25 shj!!!

bermacam2 Acara,Makanan, gift akan disediakan.
Semua dijemput joinnnnnnnn!!
b2b, ex-b2b...semua lah!
boleh kenal antara satu sama lain.
boleh share2 tips..idea...ape saja...
nak bawak bf/tunang/suami pun boleh!

ade persoalan,
sila emailkan kepada
bbfgathering@yahoo.com

Tarikh tutup pernyertaan:
20 Mac 2011



p/s tak sure lagi dpt join ke tak? klo aku dtg tuk pass kad je boleh tak..uhuu

10 March 2011

30 Hari lagi !!!!!!!


30 hariii lagiiiiii!!wooot woootttt!!!!
Bnyk bende tak settle lagii...terasa debaran dah.
berdebar...berdebar...berdebar.....
nak jadi isteri org dah wehhhhhhhh!!!Aaaaaaaaa~

Ok..Ok...L
uaran nampak macam semua nye dah settle. Dalaman hanya aku dan Dia saja yg tahu. *pray hard*. Semoga dipermudahkan. InsyaAllah
FYI, kami buat satu majlis je. Ye, satu majlis bersama. So kalau boleh nak buat majlis yang nampak smooth. Majlis tak se-gah mana pun. Simple saja. Impian kami,kami mahu happy,nak semua tetamu yg dtg pun happy. Nak mengabadikan kenangan bersama family,Guru,sahabat2 dan rakan2..Kita hanya merancang, Dia yang maha menentukan. Berdoa banyak2. mohon pada Dia...mohon pada Dia...mohon pada Dia...InsyaAllah~

Ni updated senarai semak . aku cilok dari whitelacetale and ditokok tambah sedikit. Lagi 30 hari ni, hopefully boleh settled sebelum bulan 4..huhu

1.
Nikah and Sanding date
Nikah : 9 April 2011
Sanding : 10 April 2011

2. Kursus Kahwin & Legal Docs
- kursus : completed
- Hiv Test: done on Dec 2010
- borang done & diluluskan on Feb 2011

3.Venue
- Nikah : Masjid Al Najihin
- Sanding : Dewan MSN Bukit Jalil (depo : done)

4. Catering & Canopy
- Nikah : booked
- Sanding : booked

5. Pelamin & Decor
- Sanding : booked

6. Bilik Pengantin
Cadar : done
Katil : March sampai
Idea of decor : belummmm ade idea lg.

7. Photographer
- pre wedding : done
- Nikah: booked. Abg ipar sy je :p
- Sanding: booked.

8. Videographer
- Nikah: booked
- Sanding : booked.
p/s belom discussed and bg list2 lagu

9. Wedding Outfit
- Nikah : Fitting mid March
- Sanding : Fitting end of March
-Tudung : belummmmm!!~

10. Make up
- Nikah: booked
- Sanding: booked
- Inai : traditional inai ,pls!! kalau boleh taknak henna.

11. Favors
- Nikah : done
- Sanding : done ( one day before akad packing dalam paper bag)
-Meja VIP :
-Meja Beradab :

12. Bunga Pahar
- sanding : booked

13. Hantaran
- for him : dulang dah beli. Design tak decide lagi
- for her : done . sireh junjung & mas kawen belum lagi.

14. Batal Air Semayang
- his : belum beli lagi
- hers : done

15. Invitation Card
- distributing

16. Cake
- Nikah: booked untuk hantaran
- Sanding: catering FOC

17. Tok kadi
- booked 11.30 a.m slot

18. Handbouquet
- Nikah : booked
- Sanding : xfinalise design

19. Guest List
- Done, seating layout xfinalise

20. Ceremony, Entertainment & Kompang
- PA System and DJ: booked.
- Cd of favourite songs : belummmmmm!!
- kompang & selawat : belum booked
- slideshow for Sanding: xsure nak buat ke tak lg.

21. Pengapit
- sanding : done. Kene cari backup jugak.

22. Dresses for family
- Nikah: done
- Sanding : done

23. Wedding Heels
- Nikah : Vincci
-Sanding : Gavy

24. Event Itinerary
- belummmmmm!!
- Sanding rehearsal : assigned to event manager (kakak&abg)

25. Wedding Props
-Corsage : belummm jugakkk
-Guestbook : dalam prosess
- bungga manggar : belummmm
- bubble gun : belummmmm jugakkk!!
-bakul : done
-centerpiece : takde ideaaaa lg..uhu
-Sign Jalan : belummmm

26. spa treatment
- tak tau nak gi spa kat mana.banyak sgt options

27. honeymoon plan
- ermmm…..tgguuu....!~


credit to whitelacetale

09 March 2011

Sedikit Update Sebelum Angka 30

Ok ni update last month. tak ter-update lagi aku..hoho..my bad. sorry ya

catering dah confirm. nak lauk ape, nak riben kerusi warna ape. nak setting kerusi meja macam mana. nak kek macam mana. sume dah settle. Hujung bulan 3 ni kene bg 80% payment. hoho.

kusyuk2

invoice. tak payah la korang cuber2 nak klik untuk zoom :p

pastu jumpa dengan kakak bridal butik. confirm kan dengan dia nak pelamin, walkway, and baju macam mana. Semua dah finanlise. Deposit 40% pun dah settle. Hujung bulan 3 ni pun nak gi fitting. Aaaaaaa!!berdebarrrrrrr~

dah finalise!!weehhooo~

baju saya nnt :D
mula2 dulu asyik tuka2 design je. taktau la mcm mana jadinye nnt.huu


walkway ..lantak la tak seprise dah :D


suka dengan bekas hantaran dibawah ni. tapi, bekas hantaran aku dah beli awal2 dulu. siapa nak?? meh meh aku nak jual...huhu.tak heran laa..takde seprise der!!haha [klik sini]
nk beli. email aku elyaelmo@gmail.com
kalau takde orang nak beli takpe...terpaksa la aku gune...ekekek.

cantik kannnn!!!!


p/s nmpak tak banner aku kat atas? burukkkkkk gile kan. aku taktau nak ubah mcm mana dh.hoo

06 March 2011

Red doily Paper

.

yeay!!...dah dptt doily paper dr nad!!!weeehooo...korang leh cek kat sini yeh...[klik] .
credit to her.
skang misi nk jadikan doily ni mcm gamba kat bwh nii..


source: nyomel

tapi tak jadii...tensenn...hahaha...
nk tdo byee!

03 March 2011

Lagu -Video Nikah

video nikah korang pilih lagu macam mana?
aku nak mood yg lentok2 nye..
mendayu2..
yang boleh meleleh bile tgh video tu balik..uhu

Dulu dgr lagu Ungu..
jatuh cinta dgn lagu tercipta untuk ku.
time tu lagu ni mmg terbaik.
bile dgr pasti tangkap leleh..
decide nak jadikan untuk video nikah
ehe..

Then bile dengar OST Im not single/Adamaya
terus jatuh hati lagu Yang terindah pulak
terus decide nak jadikan lagu untuk
lagu tema video nikah jugak

Then, tahun ni
abg anuar kuar lagu baru..(abg anuar, tak tahan!!haha)
perghhh!!~jiwang tak hengatt laaa...
setiap baris kata kata lagu sedetik lebih tu
betol2 menyentuh perasaan..
so...rasanye decide lagu ni pulak la yeh..
sesuai dgn suasana tu nanti....
ehe..






suke tgk gamba fafau ngn anuar zain
source: oh bulan



p/s lagu ape lagi yg best yeh? ade cadangan?

01 March 2011

Teaser : Part 2


ehe ehe..
sikit-sikit cukop laa yeh....
ehe