29 April 2011

PENGUMUMAN untuk B2B

QUOTED FROM FB SRI PAYUNG :

kepada para pelanggan sri payung djemput hadir pada majlis perasmian Product Baru Kami "Laman Sri Payung" Dan "Restoran Asam Pedas" Iaitu pada hari isnin 02/05/2011 jam 8pm-10pm semoga kehadiran tuan/puan /en/cik akan memeriahkan lagi majlis kami. Pakej Lengkap Sri Payung Ini akan Bermula Bulan Mei dan Seterusnyaaaa Tma ksh ( Kad Jemputan Diatas Dan Map Ada Tertera Sekali ).


P/S kak ros sms elya and asked me to invite my family and kwn2 . Mama pun dah excited ni. awal2 dah book kiterang, suruh bawak die gi. huhu.

Jum koranggg makan free! heee.leh kiter try rasa masakan Sri Payung. Sambil2 tu leh tgk2 environment Restoran Asam pedas tu sesuai tak korang buat majlis disana.


Oh ya!Menurut Kak Ros, Restoran tu boleh kita sewa untuk buat Majlis Perkahwinan.eheh....

28 April 2011

REVIEW - Make Up by Anna Cherrie

Mekap yang cantik tak semestinye kiter kene hire MUA yg charge beribu2. MUA yang charge murah tak semestinya mereka make up tak cantik. eheh. betol ke ayat aku ni yeh?haha

Dulu,ramai yg tahu aku sgt2 frust dengan make up e-day. Korang leh tgk sendiri dekat archive k. Sampaikan ada yang kata muka aku tak nampak original.huhu. Nak buek cano, mekap tebal sangat, shading tebal, eyelash nak terjatuh2.huhu. malas nak kenang kisah lama. huhu.

Then, last year aku kenal dengan Anna Cherrie secara tak sengaja, awek member aku. Chatting punya chatting rupanya die ni make up artist. Tengok2 portfolio die. menarik tertarik, memang debomm jugak. tapi tak banyak portfolio make up untuk wedding masa tu. So, aku tak ambik port sangat.

Then, kebetulan beberapa bulan kemudian adik ipar mencari make up artis untuk assignment dia.Aku recommend Anna Cherrie pada dia.Time tu pun, Anna Cherrie charge tak mahal,siap bg Student Price lagi.eheh. Komen dr adik ipar aku, cantik and sangat2 puas hati katanya.

Lepas insiden tu,adik ipar aku tu recommend Anna Cherrie untuk Make Up masa wedding aku nanti. Memang lain dari yang lain katanya. Time tu pun, suami aku (tunang time tu) tgk hasil kerja anna, dia suka sebab mekap anna tak ubah wajah seseorang tu secara drastic. More to nude make up katanya. Simple and natural. So, aku ikut je laa cakap mereka.Malas nak fikir dah. Taknak jadi degil buat seketika.huhu.

Lepas put some deposit, berserah and tawakal je la.haha.
At the same time, aku keep in touch dengan Anna.Saja nak rapatkan silaturahim.eheh. From there, kita boleh tahu dia nya org macam mana, cara die kerja mcm mana ye tak.eheh.And nasib baik aku book dia awal, so dapat la harga tahun lepas. FYI, aku tak buat trial make up pn. Cause selama aku kenal die ni, sedikit sebanyak boleh tahu profesionalism dia and Aku memang berserah je. Confident dengan MUA kita ya!

NIKAH
Untuk make up aku masa nikah. Aku requested aku nak pakai lipstic pink tu je. Yang lain, aku memang serah kepada kepakaran beliau. Hari tu,Anna sampai on time. Pukol 8.30 a.m janji, kol 8.30 dah tercegat depan pintu. huhu. Sampai2 je, aku suruh dia breakfast dulu while tunggu aku mandi manda.huhu.kelam kabut akuh
Kol 9 sharp, mula make up. Anna sangat teliti, barang2 make up dia pun sangat2 berkualiti, brand yang digunakan pun ada yang lain daripada MUA yang aku kenal.

Result selepas 2 jam 15 min, jeng jeng jenggggg ~



SANDING

ini pun ada kesahnye. Anna janji datang kol 8a.m. Aku bangun kol 7.45.a.m .Lintang pukang aku bersiap. Penat sangat sampai bangun lambat lagi.haha. start make up kol 8.15 a.m. Kali ni aku request anna aku nak pakai lipstic merah. Aku memang teringin nak pakai lipstic merah dari dulu lagi.cause nampak artis2 bila pakai lipstic merah, sangat seksiiii!!Wah gitu, feeling artisss!!!

Dalam 2 jam tu, Nervous jugak nak tunggu result. Ye la, risau takot nampak over. takot nampak bibir lagi tebal.haha. Rambut pulak, aku request nak buat bun kecik kat atas.eheh.Alhamdulillah, menjadi ape yg aku impikan.


itu dia MUA sy . kecik je orgnye:D


Overall, aku sgt puas hati.Sgt natural. walaupun mekap wedding memang kene heavy kan sket. Muka tak berubah kalau korang tgk. Family pun suka dengan make up aku!! Ramai jugak yg kata aku nmpak berseri-seri, looks glowing. Seri pengantin tu ade kot?haha. Ntah la.Alhamdulillah.Tak de rasa riak dlm hati ni pun ye. Cuba bayangkan, pergi outdoor photoshoot,peluh sakan pun, mekap tetap maintain,tak bercapuk. syukurrrr!!!! Lipstic tetap merah menyala.haha. Mekap tahan sampai malam. 10 jam you all!!

Sehari sebelum majlis pun, Anna siap bg aku tips untuk mekap kekal lama dan kulit kurang berminyak.eheh. Alhamdulillah, sampai skang aku still prektikkan tips yg die bg.Tapi kadang2 tu malas jugak.haha.

Itu je la kot. Sgt sgt sgt rekemen Anna ni. No worries , dia sgt berpengalaman and profesional.

So,Kalau korang inginkan mekap yg tahan lama , tak bercapuk cuba2 la usha Anna Cherrie k. Harga sgt affordable dengan hasil yg korang dapat. InsyaAllah :)




Saya dan suami semasa berarak. Impian pakai lipstic merah tercapai.haha.
gambar dari kamera abg ipar saya,
merangkap OP masa nikah :D




Nak tengok portfolio Anna, sila layari Facebook : Anna Cherrie or Tumblr OK :D


p/s tunggu entry MUA untuk M.O.H pulak k :D


email : elyaelmo @gmail.com untuk sebarang pertanyaan

26 April 2011

Link - Review Tentang Majlis Ku

Hi peeps..
boleh tolong tak?

siapa yg buat review tentang majlis elya ari tu?
bleh tak tepek kat sini link korang tu...
ehehe...

TQ yeh :D

REVIEW: Catering- Sri Payung


lama dh nyepi....dapat mood nak update pasal katering ...ehe

ramai yg email and inbox bertanyakan tentang Sri Payung. so, aku rasa better aku buat satu entry tentang mereka ya? takot aku lambat nak reply email kamu semua :)

Actually, takde -ve komen tentang Sri Payung. Parents aku and Parents si dia semuanya berpuas hati dengan servis yang disediakan oleh mreka. Lauk pauk semua,ya ampun
..mavelesss!!pada hari kejadian tiada insiden kekurangan makanan. semuanya terkawal.Bukan nak bodek ke ape, mmg aku bg review ni secara ikhlas. kami suka PR Kak Ross. Dari awal aku berjumpa Kak Ros, suka dengan cara die tackle potential clientnya.

First time aku gi food testing, sedappp, mama sgt suka. Then, beberapa bulan kemudian pabila kami decide untuk buat majlis bersama, jadi kami call kak ross untuk food testing lagi sekali. Kak Ross, tak berkira. Layan je karenah kami. Then, bila dapat kata sepakat kedua belah keluarga, kami
let Sri Payung decide /suggest lauk ape yang sesuai untuk majlis kami. yang pasti ade unsur2 pedas di dalam makanan. eheh.


package diatas telah diubahsuai mengikut citarasa dan jumlah tetamu yang dtg.
Cth: kami request nak ayam percik instead of ayam goreng berempah. kami request rendang minang instead od daging masak kurma.etc

Elya pun taknak la nak berceloteh panjang lebar sgt. Just nak bg tahu point2 yang penting je. Makanan yang dihidangkan kepada tetamu pada hari kejadian, sgt2 puas hati. Ramai tetamu sampai ke hari ni, bila terjumpa kami,pasti akan bertanya siapa katering..katering mana ..bla bla bla.


set up pada hari kejadian.
suke dgn pemilihan kaler riben kerusi oleh Sri Payung

Bila ditnya brapa satu kepala Sri Payung charge untuk event kami, kami jawab tak sampai rm10 pun. semua org terkejut, and cakap murahhh!!! tapi memang murah, just imagine , tak sampai rm10 untuk satu kepala, kami dapat kerusi semua bersarung siap beriben, pelayan lebih dari 15 orang cuz jemputan kami lebih dari 1000 orang. Dapat kek FOC 4 tingkat. aku request semua putih, alhamdulillah sedap pun sedappp kek tu.
Alhamdulillah, bersyukur sgt2 dengan ape yang Allah berikan kepada kami.

Kami sangat sangat sangat recommend Sri Payung. Boleh dibawak berunding. and akan pastikan servis yg ditawarkan terbaikk and harga yang ditawarkan sgt2 berbaloiiiiiii

Korang leh cek kat FB Sri Payung k :)


20 April 2011

Ber-Spa bersama Kalena Mobila Spa

Al Kisah..
Seminggu sebelum nikah aku masih belum buat facial and gi ke spa.
tapi malangnya takde masa. Bz jee...balik lambat, banyak sangat kerja nk settle kan.
Then, kebetulan satu hari tu nasrah(si kecil) promote website kalena Mobile Spa di group BBF..
ermm..aku belek2,nampak menarik, siap dtg ke rumah lagi. murah2 pun murah.senang aku, takyah kuar2 rumah buat spa lg.ye tak?

Then, aku sms kak Hanna, tanya dia package2 yg sesuai untuk b2b. Kak Hanna sgt baik. layan je soalan2 yg aku tnye kan.Nak dipendekkan cerita , aku decide ambik package Aromatherapy lulur 150min .Sebenarnya mmg lebih dr 150min tau!!kak hana tak berkira sgttt. Yg penting costomer puas hati.

Sampai je rumah aku, kak hana ambik masa 20 minit untuk set up di dalam bilik. FYI, kalena mobile spa ni sgt2 unik kak hana siap bawak katil tau. Nak tahu katil ape, nnt korang tahu sndiri .ehe. Then, aku masuk2 je, mood di dalam spa tu dah ada. Wangiiii and tenang sgt!! kak hana siap pasang lagu2 yg ada unsur bali, siap letak aroma yg wangi2...senang cerita, mood dlm bilik tu persis seperti korang dalam salon2 spa.

Korang paham tak ape yg aku cuba sampai kan ni?hahahha. dah lama tak update, ayat2 pun ntah ape2 je. huhu

First, buat Sea Salt Crystal Foot Bath . rasanye dalam 10 minit kot. Best,rendam kaki dalam air. then, kak hana tlg scrub kan tumit kaki kita. eheh.


pic credit to kalena mobile spa

Lepas tu, Aromatherapy Massage pulak. 1jam lebih jugak la. sgt besttt tau. tertido2 aku. Lengkap dengan face massage lagi. Lepas dah setel massage, Lulur time! Kak hana scrub badan guna kunyit atau green tea.Aku pilih green tea cuz nak wangi2 kan. ehe. Sgt besttttt,Wangi and lembut satu badan aku.Lepas dah sental satu badan aku ni, kita mandi bunga pulak.-Floral Bath . bnyk kelopak rose dan bunga matahari.Since kat umah aku takde bath tub, so kita mandi ala ala kampung je, pakai baldi.ehe.

lastly, lepas je mandi, kak hana sapukan Yogurt pada badan kita.Tujuan untuk memutih dan melembutkan kulit kita.eheh.besttt...maken lambut badan aku. haha. FYI, jarang kita jumpa spa yg sapu2 yogurt pada badan kita kan?eheh. Kalena mobila spa ada :D

lepas yogurt kering dibadan, sapu Lotion pula. Wangiiii jugak. bau mint.ehe.klo korang segan2 korang leh sapu sendiri k.ehe.
Overal, sgt besttttt, sangat berbaloi and sgt sgtt recomended!!

Sesiapapemalas mcm aku ni, malas nak kuar umah berspa, bolah la cuba service kalena mobile ni, Sgt2 selesa buat dirumah sndiri :)

Kalau korang nk tgk package kalena mobile spa leh tgk kat sini

FYI, kos duit minyak and toll luar dari PJ dan damansara ialah RM40. Siapa yg dok Area PJ and damansara tu FOC laa jawabnye :p

so apelagi, sila lah roger2 kak hanna ye 019 2848 600 ye :)


p/s gamba tak sempat nk transfer lagi.

19 April 2011

Wedding Highlight Izmi & Elya

Hi semua...tak sempat nak update ape2 lagi..
so layan la wedding highlight ni dulu by Crome Art Production.
sgt rekemen abg Ah Meng nye hasil kerja.
Sgt cepattt..and harga sgt berbaloi dgn hasil yg kami dapat.
nnt kiter sambung lg k

ade sedikit perubahan pada endingnya (siapa yg perasan br tahu)


Title : Magic Specs




kenapa magic specs? nnt kiter cite yeh :p

14 April 2011

Alhamdulillah...selesai...







Alhamdulillah...
kini ku telah bergelar isteri kepada suamiku terchenta.

mcm bermimpi

nanti kan update seterusnya k...
tak sempat nak uplod and update bnyk2...
masih dlm mood pengantin baru.
haha..
stay tune k


10 April 2011

Save The Date


jeng jeng jeng...
save the date yo!!
10.04.11
(sorry tulisan tak clear sgt)

Alhamdulillah

nnt jemput dtg pada hari persandingan kami ye

*sila tepek kan alamat di entry bawah ni*

Tinggalkan Alamat Di Kotak Komen


As salam .
Kami ingin menjemput sahabat/kawan/rakan2/
b2b/ex -b2b/ silent reader
semua yang mengenali aku dan si dia,
untuk datang ke Majlis kami .

Tarikh: 10 April 2011
bersamaan 6 Jamadil Awal 1432 H

Lokasi: Di Dewan Komanwel MSN,
Kompleks Sukan Negara,
Bukit Jalil.

Jamuan makan: 11.30 a.m - 4.30 p.m

Ketibaan Pengantin : 12.30 tgh hari

jemput datang ye :)

if korang nak kad(
kad aku sgt simple u'ol!), sila tinggalkan alamat di kotak komen yeh
or email elya elyaelmo@gmail.com :D
kalau nak bg by hand pun boleh!!
jimat duit stem
ahakz:D


08 April 2011

Teaser : Tudung Nikah









sikit2 cukop laaa..eheh

ni scheduled entry yaa
sy sedang bz mengemas2...hihi

1 Hari saja lagiiiiiiii!!!!!!




Satu Hari lagi...
macam2 hal berlaku...
tapi aku enjoyy...hahah

skang ni..tawakal je laa ape yg nak jadi...
aku berusaha buat yg terbaik dan termampu

doakan aku kawan2..
aku nervous sgtt..
selagi belum sampai ikatan 'sah' tu.
selagi tu aku nervous..


ahad ni jemput dtg k..
aku jemputtt semua readers and silent readers
maaf yg mana kad tak sampai lagi or tak sempat nk bg kad....
map di bwh ni..
thanks korang!!




06 April 2011

......................................................

dEbaran mAkin Terasaaaa..
kerja banyak.....
tapi takleh focus...
mahu aku cabut balik je nnt.
haha
.

04 April 2011

OH 5!!!!




5 hari lgi rupanye..
tadi check2 balikkk ticker...
kejap sgt ni!!!!

nak tau tak
contact lense pun aku tak beli lagi..
hahha..
cepat2 suggest mana yg bestt..
and cantikkkk...


lagi satu..
boleh bg link siapa sewa crown tak?
ala ala mcm gambar kt bwh ni.
kakak butik punye crown,
besar sgt. tu yg nk sewa org len nye.

klo takde gak..
terpaksa gak pakai kakak butik nye.uhuhu



Minggu Terakhir

Hi semua....
dah nk dekatt
minggu lepas minggu yang paling bizi sekali.
settle kan mana2 yang patut.
wedding member pn aku tak dapat attend.
engagement member pun tak dapat attend jugak.
kelam kabut aku.
fitting..jumpa Op..cari cincin lelaki.haha.
last2 min aku decide nk si dia beli cincin even die tak mahu.
aku nak moment pakai cincin tu...
nak abadikan dalam gambar.

semalam jugak
aku menangis seharian..
tak tahu kenapa...
risau agaknya.
risau baju tak cantik.
risau makanan tak cukop.
risau makanan berlebih.
risau suasana kelam kabut.
ntah la...
bnyk sgt -ve thinking ni.


doakan aku kawan2..
semoga dpermudahkan urusan aku ni..



02 April 2011

Today is The Day!!



have fun korangg!
tak dapat gi gatheringggg.......
hope dapat jumpa korang on my bigdayyy

01 April 2011

APRIL!!!!!!

oh mannnnn!!
Aprillll dahhh!!!

ape perasan korang?
kejap je kan.
pejam celik pejam celik.
aiyohhhh....

dah start nevess ni..
mggu ni ingat nk settle kan semua benda.
jika diizinkan ,insyaAllah.

activity untuk bulan ni

2/4/2011
gathering BBF - x dapat hadir. sedih
beday anak buah- wajib hadir.
e-day my beloved fren- tak sure dpt hadir ke tak.
cari sampin si dia.
cari baju untuk pengapit.
cari brg2 untuk hantaran sikit.

3/4/2011
wedding dalila
jumpa OP
bagi kad dekat shah alam
FITTINGG baju sanding.
ye saya baru nak fitting.hahahah
relax ja!

so tggu je la.
nnt kiter kasi teaser ehe