31 May 2011

loving it to the max!!!


Karma -by Faizal Tahir
loving it to the max!!!
his style..
the song...
the lyricS..
enjoy yaa!!~




teringin nak jumpa die...
haish..
dah kawen baru tergedik2 nk jumpa.haha

Kisah Oreo truffle,whopie pie dan popia nestum

err..aku hantu makan2 manis.
how about cake?
err, kureng sikit.tapi kalau teringin sgt, satu slice sudah memadai.eheh.

Last week, aku order Oreo truffle buat kali kedua dgn puan jaja.
1st time hari tu, tak smpat makan semua.
beli untuk bawak ke umah mertua
ngeh ngeh ambik hati yo!!haha

sambil2 tu, order sekali whopie pie.
ntah kebenda nye pun tak tau.
try je la.
tgk testimoni sume kata sedap.

1 hari dh lesap.
semua hantu cokelat.


komen : oreo truffle puan jaja. sedappppppp tak hengat!!!!aku ni mmg hantu oreo tau.
whopie pie pun not bad.boleh improve lagi.
ceh pandai komen. cuba ko buat sendiri kannn..haha
rupa ala ala macaron, tapi bukan macaron ye.
klo nak order or nak cuci mata sila like page ini Invisible sweet tooth


eh, lupe. aku order popia nestum dgn hana sedapsedap belaka .sila like ye
sedapppp wokkk!!aku suke makanan2 yg rangup2.
nnt leh order tuk raya :D




pic :credit to sedapsedap belaka


siapa jual makanan2 pelik yg aku taknah rasa, lemme know. aku leh tlg rasa, and tlg bg komen ikhlas :D

25 May 2011

Pre Wedd Pics By Reza Hassan



Hi peeps.
baru nak uplod pre wedd pic disini.haha.
lembab betol kan.

raw pics from OP.
sekeping dua je yg dh edit

nama OP
boleh search kat FB - Reza Hassan

Pic yg edit kite simpan dulu.haha
motif?
aku pun tak tau ape motif aku ni.

ok la.layannnn~
nak full view di FB aku k [klik]











pic fav!!!heee

lokasi :
sekitar KL and Bagan Lalang


Props:
transparent umbrella

enjoyed our pre wedd!!!heeee

19 May 2011

Rindu mereka.....~

*lala pic ko takde.. ko balik awal time ni :p*

yeay!!dah balik dr bercuti...
nanti aku story k...

aku rindu mereka ni.
dayang2..
pengapit..
senang cerita org2 kuat aku la..

tak sabar nak jumpa mereka..
org2 kuat aku dikala aku kekalutan..
dikala aku kerisauan...
dikala aku kepeningan...
dikala aku kehanginan...
dikala aku kesayuan..

tak terbalas aku dengan pertolongan yg diberikan..
sayang korang sgt sgt sgt !!!
harap sgt before puasa dapat berjimba bersama..



12 May 2011

Flying Off again!

*ni entry berjadual*

wuhhhh cuti lagiiii...
mesti kampeni dh meluat dgn aku asyik cuti je.
boh layan lah!
hahah
Pagi ni terbang ke luar negara lagi....
luar negara la sangat!!hahah
nanti kan update minggu depan yah..
Insya Allah :)

p/s mintak maaf tak dapat hadir ke kenduri kawan2 yg menjemput kami.
semoga kalian berbahagia selamanya..

06 May 2011

REVIEW : B.Tangan Kristal, B.Telur,Corsage

Impian memang nak pegang bunga tangan kristal pada hari pernikahan aku..refer entry ini [klik]
boleh simpan lama. masuk bilik je, nampak . Kenangan tu.eheh.

Mintak tolong cik belle, die bizi pulak dgn persiapan hari bahagia die. Takde rezeki aku. haha. Nak order dengan kak Shaja, mahal sgt pulak. tapi cantik!! Haihhh, nak cantik tapi kedekut.huhu. Nak buat sendiri, malas..moood takde.

so, sessi menacari, menggoogle siapa leh buat.Cari punye cari, aku jumpa blog kakak Latifah. Fikir2 banyak kali, nak tak order dengan die. Lokasi bukan dekat, tapi jauh nun di Kedah. tak fikir panjang, aku terus tempah je. Malas nak fikir negative. Dengan dia la aku order Bunga telur, dengan dia la aku order corsage dan dengan dia jugak la aku order crystal handbouquet aku. .

Tiga benda ni:

1. Bunga tangan kristal
Syukur sangat, dapat order dengan kak Latifah. Aku tak sangka dia boleh ambil tempahan bunga kristal ni. Offer murah RM60 je!!eheh. Rezeki. Aku request warna kuniing, putih, cokelat. Pandai2 kak latifah buat macam mana pun!hik hik hik. Bila dapat parcel. wow!! kagummm!!! (untuk harga rm60 macam ni, kire ok la kan!)
So korang layan je la picture yeh.


closeup

credit to OP : reza hassan

2. Bunga Telur/ Bunga pahar.
kalau korang refer disini [klik] . aku tak jadi order yang itu. Mahal.. tapi dengan kakak bunga telur ni, aku dapat order sesimple begini hanya rm1 saje.Mama kata takyah mahal2 sgt pun.nak order 100 pcs je pun. hehe.So ikut cakap mama.


bunga telur : 50 warna ungu
50 warna pink


lebihan dari bahan2 bunga telur, kakak tu buat kan corsage 25 pcs
14 untuk family aku, 14 lagi untuk family si dia.


3 barang yang aku tempah ni di datangkan khas dari Kedah.eheh. Kakak tu sent by kurier.

Total damage : tak sampai rm300 pun korang.eheh. Offer murah2. eheh.

ni blog kak Latifah [klik] . senang2 call la die untuk dpt kan quotation k!


p/s nnt update tentang hand bouquet masa sanding pulak..
anything email elya k . elyaelmo@gmail.com

05 May 2011

REVIEW: Tudung dan Bantal Nikah

Ramai silent readers and kawan2 yg bertanyakan perihal yg sama.
tentang apa? tentang tudung nikah dan Bantal nikah ku ini.
baru sekarang nak update .
Ampun korang!! Aku paksa diri aku untuk update secepat mungkin.eheh

Syukur sgt sgt....
Aku suka gila dengan tudung and veil nikah aku.
Aku suka pearl. nampak exclusive. Ye! aku perasan.haha
Alhamdulillah...alhamdulillah...
berkat kesabaran , dapat jugak aku tempah veil and tudung impian aku. [sila refer link ini]
kalau korang lihat pada teaser [ini] ,
korang leh nmpak tudung dan veil aku dipenuhi dgn Pearl. memang impian aku nih!

Dengan siapa aku tempah?
Tak lain tak bukan, dengan Koleksi Vispera.
Last minit aku tnya Kak hawe, boleh tak die cater tempahan aku.
Rezeki aku,nasib baik boleh .Cuz, bulan April tak banyak tempahan katanya. (korang kalau nk tempah, pls booking awal2 ya)
Aku bagi tahu, untuk veil, aku tak mahu material chiffon lagi.
Kononnya nak nampak elegant, aku chose kain net lah!
lagi satu, Untuk tudung taknak awning, kang susah nak cium dahi.ekekeke.
Then, dia custome made tudung yg ikut bentuk muka aku.
Jadi la seperti gamba2 di bawah ini.ehe. Warna Cream kot .

HARGA?hehehe...korang tanya sendiri dengan Kak Hawe la. Kang aku disclose kat sini, kang org kata aku berlagak plak.haha. Tapi yang pasti tak mahal sangat pun, harga boleh runding. If korang request tak banyak pearl , and tudung korang tu tak rumit untuk dijahit, harga tak akan mahal . jgn risau k .eheh




gamba tgh tdo.haha

panjang veil: bawah punggung



Cara-Cara nak pakai , boleh lihat gambar dibawah ni k. eheh



Oh ya, Koleksi Vispera jugak ada menyewakan Bantal Nikah. material leather rasanya. Korang leh inbox Puan vispera or email kepada beliau k untuk keterangan lanjut.



nikah time


itu je la kot, kalau ade nak tnye, sila email elya k :
elyaelmo@gmail.com



p/s banner tak tuko lagi...huhu

03 May 2011

Wedding Gown/Dress dalam Mimpi

ok aku lambat update.huhu

nak bg tau ni..
aku teringin sgt sgt nak pakai english gown macam Kate pakai tu..

very the sopan. x sangka...less is more !nampak sweet ..nampah indah~

dulu,ingatkan boleh la nak sewa pakai white gown/dress dengan mana2 butik for outdoor photoshoot dulu.
malangnye, butik2 sume charge mahal kalau design exclusive ni.

so, dalam mimpi je la pakai kan.

kalau sesiapa cari gown or dress lawa2...leh try tgk kat sini My Bridal Gown




p/s desparately need a new job(finance/account/ HR/Admin) and new environment.can anyone help me?haha.