30 July 2011

Things happen for a reason

diwaktu ini..disaat ini..
masih tidak dpt lelapkan mata..
air mata mengalir tak berhenti

harap segala yg terjadi tadi..
ada hikmah..
ada hikmah

mungkin inilah yg dikatakan sebagai dugaan
yang akan membuat kita kuat..

dekatkan diri dengan Allah.
sungguh dia bersama dengan kita.
bersabarlah...
muhasabah diri.

insyaAllah ....




27 July 2011

Promo sebelum Ramadhan : 3 balang RM80 , jimat RM5!



atas: Choc chip with oat and raisins
kiri: Choc chip cookies
kanan: dark choc cookies.

400g (60pcs++)
3 balang RM 80 je!!

(market price sebalang RM30-RM32)

order hari ni,
selfpickup weekend ni, subject to availability.
courier monday/ tuesday.

ramai dh repeat order, anda bila lagi?heeheh

019-6343027
email: elyaelmo@gmail.com
or kukiskuskus@gmail.com

p/s ini bukan order untuk puasa punyeee:)

kukiskuskus.blogspot.com

25 July 2011

Baju Kurung Moden Pink untuk disewa

Email dikirim daripd silent reader, Alya nama nya. Mintak tolong advertisekan sesiapa yg berminat nak menyewa baju kurung moden berwarna Pinknya ,tidak termasuk veil ya.

Detail :
material: crepe silk (tak panas)
pearls and diamod : beadmeplease Size : XS- S .Kecil molek je orangnya kan.hehe
exact measurement, korang leh contact miss Alya ,
Email : arlramli@yahoo.com
HP : 019 667 1109
BBM : 26A26000



detail: beading



cantikkan baju dia. Kalau nak sewa, email la alya.Harga boleh dirunding.hehe .Alya pun kerja area KL , senang kalau korang nak tgk baju die tu.hehe.
aku tak mark-up apa2 pun tau. Just tolong je :)


p/s: nak order cookies ala ala famos amos. sila klik link ini ok

21 July 2011

Pre-order Cookies ala ala Famos Amos lagi!!


yeay!!
pre-order cookies ala ala famos amos yo!
pada yang tak sempat nak order last week,
meh order hari ni!
insyaAllah isnin/selasa leh selfpickup di KFC depan HUKM
or elya akan courier via pos laju .

jgn risauuu, insyaAllah sedappp....
meh meh...
email elya k.
elyaelmo@gmail.com / kukiskuskus@gmail.com
hp no: 019-6343027

sila baca T&C disini

19 July 2011

Plain Long Skirt-mana nak carik?

kawan2 mana nak cari plain long skirt mcm bawah ni?
nak yg size besar punye..
model2 dibawah ni pakai..
confirm aku tak muat...
ntah , rasanye la!!hahha

kata pun model kn,
haruslah mereka ni slim2 gitu..

RnR pun dah close order.
terpikir nk cari kat Niche je,
kot2 ade jual online bg tau yeh!
ala ala bwh rm100.
korang ada link best2?
share pls...

klo leh
nak yg plain, nak yg panjang..nak yg flowy2 gitu..
hihi...
yg sesuai untuk ketinggian 170cm keatas la senang cite
!eheh

TQ korang:)


credit to : Pastelina



credit to : Honey pumpkin
(suke yg ni, tapi cepat je sold out..huh)

18 July 2011

Promosi Ulang Tahun ke-2 Koleksi Vispera

pada sesiapa yg email2 elya bertanyakan tentang tudung nikah elya tu...
nanti 20 Julai ni!
mana tahu ada promo untuk tudung mcm tu..eheh..

17 July 2011

all about 16 July 2011

Selamat Pengantin Baru Nurul Syuhadah dan pasangannya Raja Amir.
Tak lupa juga Selamat pengantin baru untuk Farah Breep breep dan Johan!
Cantikkkk sgt merekaaaaa~
Majlis nampak grand gitu
Persalinan putih di hari pernikahan sudah kembali ...
korang perasan tak?eheh....
lg nampak suci murni..bersih kan...eheh

korang layarilah gamba2 mereka yah!


credit to : The photographer


credit to : G.I photoshoot


p/s selamat pengantin baru buat sahabatku myra dan rakan blog ku Dhiya. Semoga berkekalan selamanya k :)

15 July 2011

Salah seorang wanita cantik

credit to : beautifulnara

suke tgk wanita2 cantik..
lebih2 lagi yg berhijab..


p/s itu je buat kali ni.
demam mode mggu ni..

11 July 2011

3 bulan bersamaan Bersih


9 july yg lalu..
genap 3 bulan perkongsian hidup kami...
inai ditangan baru habis..ade tinggal lagi sikit di ibu jari..ehe
doakan kami ,moga berkekalan selamanye2..insyaAllah..

Pada hari tersebut juga "bersih" diadakan..
aku buta pasal politik..
aku tak suka bebankan otak aku dengan masalah negara..
but i still did my own reading what happened recently...

aku tak tau nak cakap siapa salah..siapa benar...
itu bukan bidang aku untuk mengatakannya
aku hanya bersikap lihat dan dengar..
tapi aku agak kesal dgn sikap2 polis di Malaysia ni..
pada aku sangat melampaui batas..

dimanakah nilai kemanusian mereka?
dimanakan belas kasihan mereka?
hanya Allah dapat membalas

sedih gile tgk video ni .
kenapa polis2 dinegara kita mcm ni...
besar sgt ke kesalahan mereka sampai diperlakukan bergini..
serius aku menangis bila nampak 'pakcik' tu meninggal dunia ,tangan diikiat dibelakang..
Tapi pihak polis...hanya berpeluk tubuh.......

semoga rohnya dicucri rahmat dan ditempatkan ditempat org2 yang beriman...insyaAllah


entry ni bukan nak sokong sapa2..
tapi anda semua boleh fikir
Setiap orang ada fahaman masing-masing kn....

08 July 2011

Dian Pelangi lagi menarik dari Hana Tajima?

jgn marah dgn tajuk diatas tu...
dua2 sama menarik..
dua2 sama cantik...
dua2 ada style yg tersendiri...

tajuk diatas tu saja bikin gempak!!heee

Aku suka dgn style Hana tajima..
Tapi aku lebih suka dgn style Dian Pelangi.

A designer from Indonesia
padan la..baju lawa2 semua nya..
dah lama aku skodeng page Dian Pelangi ni..
suke tgk style die..
suka tgk baju2 yang dia pakai...
suka tgk mimik muka dia...

style tudung..
sgt sopan..
tak serabut..
takyah lilit smpai tercekik..haha
sgt menikmati cita rasa aku la senang citer..
try laa usha2..
pasti cair!!gulp
http://dianrainbow.blogspot.com





cool gile!


manis!


comel!

pic taken from Dian Pelangi's blog

07 July 2011

Makcik Hajjah Sitt Al Wuzarra pulak hina Islam

macam2 sekarang ni.
nak cari publisiti tak hengat punye.
Sanggup hina agama Islam..
sial punye org.

Korang try la google
siapa die ni.

Makcik Hajjah Sitt Al Wuzarra

Perhatian: kami Masih Mengambil tempahan Cookies ala ala Famos Amos ya!


Hi All,
saya bukan agent dari famos amos ya.ehe.
Ni nak bg tahu,
kami masih mengambil tempahan untuk sesiapa yang ingin meng-order
cookies ala ala famos amos kami.

ciri-ciri:
*rangup*
*harum*
*tidak terlalu manis*
*brown kaler: banyak coklat chip*

*dark kaler : ada kacang dan tidak pahit sama sekali*

*size: tidak terlalu kecik dan tidak terlalu besar.

Kalau nak size besar boleh request :)*

*berat 400 g*
* harga yg kami offer sangat murahhhh dari pasaran luar,
tak caya sila buat research :D
RM28
satu balang ,
RM55 dua balang

FOC delivery charges di sekitar Bandar Sri permaisuri*


* bila dah rasa sekali, pasti nk order lagi, tak caya order duluuu!! :D*

refer entry2 terdahulu [klik]

kepada bride-to-be diluar sana, jum order untuk wedding favor kamu!!! heee:D




Nak tahu detail /order sila email ke elyaelmo@gmail.com

04 July 2011

Cookies Perisa baru in the House!!



Choc Chip Cookies With Oat and Raisins

Aku berani confirm sgt sedappp ok!!!
aku bukan main jual je, tanpa rasa dulu tau kawan2 :)
InsyaAllah pasti semua org suka.
tak manis sgt pun.
bila rasa sekali..nak lagi..dan nak lagi..dan lagiiiii....ehe

satu balang rm28 2 balang rm55


Yg bawah ni, old-Favor-Cookies.
Dark Choc Cookies and Choc Chip Cookies.
Minggu ni kita buat promo yo!!!
satu balang kami masukkan dua jenis( old-favor-cookies) cookies ni!!!
Best kan??
korang leh rasa 2-2 jenis ni dalam satu balang!
Boleh jimat duit korang
Jimat Rm28!!!!

Promo untuk Pre-order untuk minggu ni sahaja ok :)

berminat or ade soalan, email
elyaelmo@gmail.com