29 August 2011

Raya mana dulu?

dah lama tak up entry baru..
takde mood..huhu...

Last day puasa ni, aku masih bekerja..
takde mood nak bekerja..
tapi memang kene datang jugak..

mood kacau bilau..
nak beraya dimana yeh...
parents balik Bukit Tinggi.
hanya tinggal kakak dan adik dirumah..
Persiapan di Cheras tak settle lagi...
Husband plan mahu beraya di Puchong dulu..

Memang wajib dengar cakap suami..
Suami pun mahu beraya bersama keluarganya dulu...
jarang dapat peluang bersama2 begini..
knowing him , dia mmg jarang dapat spend masa lebih bersama keluarga.
Bz yang amat..
dapat berjumpa pun masa weekend saja..
itu pun sekejap.

tapi entah la..
being me, dah biasa beraya berasama2 dengan adik beradik dulu
Rasa macam janggal pulak tiba2 raya tempat lain dulu
huhuh...

macam mana ni...
hati rasa serba salah dan gundah..

disaat buat entry ni..
serius sedeyy sgttt...

orang hepy buat preps..
aku so so je...huhuh.
biasa la,
1st time beraya sebagai suami isteri,
memang mcm ni kot?
sedapkan hati sendiri yeh?haha
bye


Salam Lebaran dari saya, Elya Elmo..
Maaf Zahir Batin



20 August 2011

Promosi Hebat dari Koleksi Vispera .Jom tempah Tudung Nikah!


yeay!!!
Promosi yang dinantikan oleh semua b2b!!!!


1. Vispera Dulce

(left: ex-b2b, Huda.eheh)


2.Vispera esplendido
(left: exb2b, atiqah adnan)


3.Vispera Arabe


4.Vispera belleza


5. Vispera Magnifico


6. Vispera Estrella


7. Vispera estrella (pearl)
(yours truly..eheh)


klik gamba2 untuk tumbesaran
Jommm!! tempahhhhh....
sebelum tu, baca dulu yg dibawah ni..eheh



add Facebook : Koleksi Vispera
Blog : Koleksi Vispera


Warna and design baju ni cantik, tapi tak muat pulak.Ada berminat nak beli tak?


cantik tak baju kat atas ni?
cinta pandang pertama..
terus beli !
cuz ianya nampak something lain dr yg lain!
credited to thepoplook

bile sampai je parcel ni tadi (jumaat)
excited bukak.
cantikkkkkkk...suke ngn electric blue ni
.
cuba ukur kat badan sendiri...
sedeyyy nyee..singkattt!
tak sesuai untuk badan panjang macam aku ni
.huhuh

ada sesiapa nak beli tak?
baru lagiiii ni.....
dekat website dah tak jual kaler ni.
totally sold out!

baju ni masih dalam keadaan baik ok.
dijamin!
klo berminat or nak tnye2 email yeh.
elyaelmo@gmail.com
nak let go RM57 termasuk postage!!
ok laa kan?eheh

klo nak tgk measurement
leh view disini.
as mentioned, kaler biru dah abeh,
tinggal merah and purple je kat website tu.



18 August 2011

Tart Shell 100 pcs RM40, Kastard RM5 =FRUIT TART


Halo peeps!
tadi nampak puan Kolekso Vispera buat iklan tentang
fruit tart and cheese tart ni.
nampak menarik and tiba2 lapar.haha

rasanye murah and senang je nak hidangkan kalau dah ada benda dah siap ni.
instead of kene uli-uli tepung untuk buat tart shell tu.haha
aku ni malas ni!!heee

RM40 untuk 100pcs
siap disalut dengan cokelat lagi,
kasi tahan rangup tu!
tambah lagi sikit,
+RM5 dapat kastard.
then beli sikit buahan2,
potong-potong
bawak gi rumah mertua!
wah bergaya kan.
(nak buat sendiri rasanye tak sempat..hihi)





sile klik untuk tumbesaran


atau pun boleh order cheesetart jugak.
tapi ni RM40 for 50pcs.
korang klik pada poster diatas k!

22/8- 29/8 boleh self collect ...

sebarang soalan, sila contact Kak HAwa.
contact number ada dekat poster diatas.
happy eating yeeee!!!

p/s sy cume membantu promotekan...
sebab sedapp..and berbaloii...heee

14 August 2011

Berbuka puasa di Puchong jugak akhirnya..ehe

*****dah seminggu lebih tak jumpa pak ngn mak mertua. serius rindu.******

Ahad

Pagi2 dah bgn awal. Siap2 nak gi delivery cookies di Shah Alam .
lepas settle anta cookies..
gi ambik cookies pulakk...

Alhamdulillah dipermudahkan semuanya..
syukur..

then, semalamnya plan dengan bff untuk buka sama. Lama gila dah tak jumpa.
Sampai yg sorang tu dh buyuttt 5 bulan.tak jumpa2.. huhuhu!!
bz beno sorang2 hey!

Tiba-tiba pulak...
dpt sms drpd salah sorang drpd mereka..
perjumpaan terpaksa dikensel secara tiba2.
pasrah..ecehhh!!

so lepas settle perihal semua di Shah Alam.
2-2 taktau nak pegi mana..
" kita ke puchong aje la! buka sana. akan nak patah balik ke Cheras..."
husband angguk.
terus kami vrooommm ke Puchong...

***************
fikir2 balik...
ada hikmah..dengan apa yg terjadi
dapat jugak berbuka dengan papa mama. (PIL)
Rindu wooo!!

itu je..takde cerita menarik ape pun.
ngeee

iklan jap. Nak order cookies minggu ni last yeh!!!heee
Http://kukiskuskus.blogspot.com

12 August 2011

Promo :Kuih2 Gebu lagi lazat.- 5 balang RM120- sampai kol 5 ptg ini!!


Alhamdulillah
since permintaan yg sgt menggalakkan,
Kami lanjutkan Promo ini sehingga jam 5 petang hari ini!
beli 5 balang dari package B,
hanya RM 120 sahaja!!!!
jimat RM5

ni Cookies -Myheart
rasanya mcm kuih bangkit..

korang boleh view kuih2 yg lain yg gebu-gebu disini ya
Klik sini



leh view sini:
http://kukiskuskus.blogspot.com/2011/08/package-c-kuih-yg-gebu-gebu.html


if nak order leh email elyaelmo@gamil.com atau kukiskuskus@gmail.com
019-6343027

09 August 2011

Kacang Tumbuk In the House. Kalau dh try, pasti hendak lagiiiiii!Caya lahhh


Hi korangg!!!
sorry lately update ttg makanan je.
maklumla,
nak raya dah kan.
Bizi sket...bizness kecilan2 .
Syukur alhamdulillah
atas reseki yg di beri oleh Nya.

Ni nak story!
Siapa pernah makan kacang Tumbuk?
sedappp kann!!?

Last week first time makan..
wallahhhhhhh!!
sedapppp gituuu...!!
Hari Raya must have item yo!!




besar tau.



Rugi siapa yg tak try.
Dah try pasti hendak lagi.
Serious!
Kami jual dgn harga yg sgttt murah dan berbaloi.

1 kg RM38 sahaja!
Quantity : lebih 70pcs (75pcs -82pcs )

email : elyaelmo@gmail.com

01 August 2011

Hari pertama Bersahur bersama Suami

zaman anak dara aku..
sahur punye la liat nak bangun.
sebelum tido makan siap2..niat..then tido..
kalau mama bangun sahur,
mintak tolong beliau kejutkan aku untuk minum air.
then tido balik..haha..

pagi tadi
husband kejotkan aku...
" awak bgn sahur...."
husband tgk aku takde respon...
then die cakap..
"sy gi minum air jap yeh...."

Tiba2 aku tersedar....mata terbeliak besar...(over.haha)
dlm hati....
"eh, suami aku nak sahur kot!! boleh aku buat dek jeee..."
dengan bingkassssss aku bangun,
tanya dia nak makan and minum ape...
Then,aku buat kan air milo..
and kiterang minum milo and makan sebijik kurma je
seronokk....

pengalaman yang baru...
takleh malas2 lagi dah aku ni...haha
itu je laa. dulu....

Selamat berpuasa korang !!!! Semoga lebih diberkati pada bulan yang mulia ini:)

siapa nk order cookies..leh email elyaelmo@gmail.com or kukiskuskus@gmail.com


p/s untuk entry terdahulu...terima kasih kepada yg concern...especially BBF..
itu semua kerja DIA...redha je la..walaupun pahit sedikit nak terima. ape2 pun...InsyAllah rezeki itu pasti ada :)