30 September 2011

Pre- Order LEPAS Raya :Best Selling Cookies Ala Famos Amos woOooo!


Hi korangg!!!!!!
meh sapa2 kepingan nak order...meh order...elya nak open pre order ni..nak order sekali dengan kacang tumbuk bg tau k!! leh tgk2 blog kukiskuskus tu...hehe

bawah ni entry lama :D
__________________________________________________________________________________
Alhamdulillah...
diberi kesempatan lagi untuk tahun ini menjual cookies ala ala famos amos!
tahun ni dah ada satu lagi perisa baru, iaitu Choc chip cookies with oat and raisins.
Sedapppppp!!!

FYI, ni member elya yg buat...
last year, bila first time rasa , terasa sgtt sedappppp and lain dr yg lain...
terus decide nak tolong beliau market kan.
Alhamdulillah, sambutan sgt sgt sgt tak sangka :)


So, sesiapa yg nak cuba, jgn malu2 ye.
Takmahal. Rm 28 sebalang, 2 balang RM55 .
berat 400g. isi dalam lebih 50 biji!!!!!


Kami menggunakan perkhidmatan POS Laju untuk sesiapa yg request untuk pos. (extra charges)
Kepada sesiapa yg request untuk delivery, kami jugak boleh delivery ke tempat anda . (with extra charges also). Boleh refer disin
i http://kukiskuskus.blogspot.com/2011/07/terms-and-conditions.html

Kalau nak tgk komen2 and gamba2 cookies yang lain. Harga2 berbaloi dengan rasa yg sgttttt sedapppp.
Refer disini : http://kukiskuskus.blogspot.com and facebook: Elya Jonnaidy


email : elyaelmo@gmail.com / kukiskuskus@gmail.com

28 September 2011

Antara Aku dan Memey

aku suka gamba memey yang ini..
pic crdit to : Oh bulan
suke gamba je la yeh.eheh..

Aku : syg, tgk la Memey ni..time nikah sebuk nk pandang2 kamera. ( p/s: video nikah)
Si suami : napa la korang tak suke die yeh..
Aku : lo...siapa laa suke die perangai mcm tu..gedik..
bile masa pulak awak suke die yeh?
Si suami : laa...sy mmg suke tgk die la..dah lama dah..die lawa ape..
aku : awk suke die ke saya kalau cenggitu?
si suami : $^**%#@%%^

boleh pulak aku jeles ngn memey yeh!haha
gile2...

16 September 2011

Borak Kosong je

hari ke-4 balik lambat...
stayback sampai kol 8 baru balik.

Hari ke 4 keje bank dah rasa penat nye..even tak buat keje2 lagi..
masa nak beli tic monorel, bukit nenas...
tiber-tiber ade suara sergah aku...

" err twin tower..twin tower " (bunyik pelat2 sikit)

aku tak paham..aku tgk dorang pelik...
tiba2 dorang cakap sesama derang...maybe tak tahu nak cakap macam mana dgn aku kot.
dengan bingkas aku cakap..
" ni men yao qu na li? " (korang nak gi mana?)

" wahhhh..ni hui shuo hua yu ar?" ( wahh..kamu boleh ckp cina ye?)

aku senyum.

rupenye2..derang nak gi , Twin tower da..

aku tnya abg counter,
twin tower nak g dari Bukit nenas ni macam mana,
kebetulan time tu hujan, die suggest naik Putra dang wangi.
Aku pun explain la dekat segerombolan awek2 datang dr China tu.

Bila dah settle, aku call kakak aku,
"Uni, twin Tower tu kat mana yeh, nak gi macam mana?"

"laaa..KLCC laa...hang jalan straight je..dah sampai dah." kata kakak aku.

Aku berdiri kat tepi, sambil termenung, pandang luar dari monorel bukit nenas tu.
bongok gile aku kan?
Twin Tower kat mana and nk gi macam mana pun tak tau nak bg direction.
haha.

bongok ke blur time tu?hahah...layannnn

borak kosong je weh..kan dah bg tauu :p

13 September 2011

RESIGNED!!!!

im no longer with my so called beloved company..huhu
aku dah chow...weehOoo
dah lama nekad nak chow...
tapi rezeki baru datang sebulan lepas..
fikir2 nak ke tak nak..nak ke taknak...

think positive
peluang hanya sekali...orang lain berebut2 nak cari kerja..
bila Tuhan beri aku peluang bekerja di company Berhad..
aku berfikir2 banyak kali..
boleh ke aku buat..
boleh ke aku buat ni..
balik lambat nanti..
husbank nanti sorang2...
kacau bilau jiwa aku...
berkat sokongan husband and family..
.maka aku accept je offer tu...

detik- detik akhir bekerja di company lama..
seperti biasa apa yang aku visionkan...
bosses, especially my superior that i reported to tak bertanyakan tentang perihal aku nak resign secara detail....(suko la tu aku nak blah!!haha,mana taknya, suko sangat menjawab.haha.)
aku pun tak kesah der!
tak pandai jaga perasaan staff dan benefit staff. *emosi ni..haha*

lagi org tak kisah aku nak blah,
lagi membuak2 aku nak blah..
tapi dalam hati sedey..ye tak?? haha
bukan nak kan farewell party,
cuma harapkan kata2 /perjumpaan terakhir dari bosses,
itu je kottt, kann?

if u contributed something to company..then u will be appreciated.

InsyaAllah dengan pekerjaan baru ni.
Aku nak bekerja bersungguh-sungguh.
nk beri yang terbaik untuk career development aku.
nak cri rezeki untuk family....
kerja itu ibadah kan?hehe


p/s dah takleh update Fb/ blog secara rutin. kat ofis bru dah block semua social network..huhu.


08 September 2011

5 bulan bersama kekasih awal dan akhir

sudah 5 bulan aku hidup bersama si dia kekasih awal dan akhir ku...
5 bulan banyak yang aku belajar dari si dia..
semoga rasa sayang terhadap beliau akan berkekalan selamanya...

rindu disaat aku risik...
rindu disaat aku dipinang...
rindu disaat aku dinikahi...
rindu disaat aku dan dia bersanding di atas pelamin..

Happy 5 months anniversary,

boleh? hahaha



Oh ya!!! aku suka angka 5 thats why aku tulis entry berkenaan angka 5.
erkk!!????????? layannnnn

06 September 2011

Hari lahir Suamiku!

Ahad yang lalu beday si ucuk..ucukkk? tak tahann!!haha . Penangan dari cerita Hantu Bonceng la ni.haha..
Since, aku beli ticket murah dari Mydeal,


Semalam(isnin), aku gune voucher tu redeem untuk tgk movie dekat KLCC, nonton cerita Hantu Bonceng. Sebab ada zizan and Juliana Evans nye pasal.haha.

Cerita best! lawak nak mamps. Tapi, bile tibe part agama2... macam tak best pulak.
Pasal agama pun boleh yeh dibuat lawak2. Pada aku tak syok la buat2 lawak bile bab2 agama ni.
Sampai satu tahap, org terkakah kakah gelak, aku mcm ,"laaa....ini pun boleh gelak kee?"

Kalau satu dua scene takpe gak, ni banyak gak la scene yang macam memperlekehkan bab2 agama islam ni. Aku pun tak reti nak cakap macam mana. Korang try la tgk.huhu. Mungkin ada diantara kalian , rasa ok kot. eehe.

Then, lepas tgk wayang, kami pekena Chillis!!hehe. No present this year!haha.
belanja makan and tgk wayang sajo!

mula2 order appetizer-skillet queso. yang ni wajib setiap kali datang Chillis. Dah abeh boleh refill.ehe.




oh ok, beday boy malu!hoho

lamb shoulder wohh!


heppy beday!

licinnnn

~Selamat hari lahir sayangku, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu !!!~

02 September 2011

Bila Syawal Menjelma....

helo!!
masih mood raya yo!!tahun ni beraya dengan in law as mentioned before.
Tema tahun ni, takde tema.haha.
Pakai mana yang dah ade je.
Disebabkan aku ni Suka kaler Merah,
so hari pertama, set kaler merah!!
Plan asal nak pakai baju nikah,tapi macam dah sempit sket
.kene kasi alter nanti lepas raya baru boleh pakai.huhu

1st syawal..
cium tangan in law..cium tangan family2 yang lain mohon maaf dan ucapkan selamat hari raya.
yang paling terharu bile memohon maaf drpd suami!
aduh,touching gila disaat mata bertentangan mata memohon maaf.
Biasala kan..suami isteri tak lari dalam bab2 bergaduh2 ni.
Bila saat nak mintak maaf, mengalir la air mata.
haihhh!! ratu air mata aku ni.huhu..
Then, the best part dapat angpow dari sang suami wouhh!!



Then, hari kedua set tema kaler purple.
aku rasa, hari kedua ni, aku dah mulai nampak tembam.huhu
cepat gile badan naik, muka tembam....huhu
nampak?



aku Enjoyed 2-3 hari ni.
even dalam hati ni..
rindu mama..rindu papa..rindu adik beradik yang lain.
rindu raya yang lepas2...

seronok tgk..
Semua adik beradik sang suami berkumpul.
ramai anak2 sedara.
panggil aku dengan gelaran Mokde..mak uda.haha.
Comel je budak2 ni panggil.huhu

Heppy aku tgk mereka heppy bila berkumpul sama.



p/s rindu parents sgt2, cepat la balik..nak raya sama2...huhu