21 October 2011

..Semoga beliau tenang disana....

Bile beliau ada, jarang sungguh bersua muka....Bila dah takde, kehilangan beliau sangat2 terasa....:(
AlFatihah.....

Jam menunjukkan pukol 1 tgh hari, aku masih berlengah nak pergi lunch. Takpe la, siapkan keje sikit lagi, baru la gi tapao, bisik hati kecilku.
Tiba2, mama call...
"dik, opah meninggal.."
"ape maa??"
"OPAH MENINGGAL,DIK..."
"siapa bagi tau ni maaaa???"
......................................................
dengan serta merta airmata mengalirrr..
Time tu mmg kelam kabutt, tak tau nak buat. Since ada procedures untuk mintak compensionate leave. Aku minta tolong dengan senior aku cara2 nak apply comp. leave.
Nasib baik dorang prihatin. Aku mmg mcm org hilangg arah. Hanya Tuhan je yg tahu....

Aku berlari secepat yg mungkin, naik monorel and lrt.Sampai je kat LRT Ampang, husband aku ambik, kami terus ke Hospital Ampang.
"cene opah meninggal"?
"jatuh kat rumah.."
tiada siapa dirumah ketika tu..opah terjatuhhh :(

Terus aku ke bilik jenazah, nak jumpe opahhhhhh.......
Opah dah takkkde....ya Allah...tak tahan ketika tu aku.... aku menangis...peluk opah..cium opah.
Ye aku tahu! tak elok nangis di depan org yg dah meninggal. Nak buat macam mana, sedey yg amat..
sangat menyesal..bulan ni tak berkesempatan langsung jumpa beliau.
sekarang beliau telah pergi meninggalkan kita.....

" Siapa nak ikut mandikan jenazah?"
" saya. tapi sy tak berapa pandaii"
"takpe nanti kami bg tahu"

pengalamn pertama memandikan jenazah bersama kakak dan papa.
sebak.
Opah nampak tenang, muka suci bersih.
Suami pesan, bila mandikan jenazah jgn sental kuat2 sangat.

Dari mula mandi sampaikan dikapankan ,aku tgk..aku turut serta blajar sikit2

Aku nak arwah tahu, kami sayang dekat dia.
Walaupun kami tiada disisi beliau ketika beliau jatuh ketika itu.:(

lepas asar, jenazah dikebumikan di tanah perkubukan Taman Kosas, Ampang.
Aku rasa macam mimpi. tiba2 arwah dh takde...
bila duduk sorang2,
aku tiba2 akan menangis sendiri...
taktahu kenapa..
lepas kenduri aku, baru arwah rapat dengan kami semua..
tu yg terasa kehilangan beliau

walaupun kami tidak rapat dari kecik, tapi kehilangan beliau sangat2 memberi impak kepada kamii

dah seminggu arwah meeninggal..
Semoga roh beliau ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Amin..

maafkan kami opah.:(

ingat lagi kata2 arwah kepadaku...

" dik, pakai laa tudungg..lawa adik pakai tudunggg tau..pakai laa."

InsyaAllah satu hari nanti yeh pahhhh :(

11 October 2011

Soalan biasa...ala famos amos


halo halo..
hehehe..
soalan biasa....heee
dah lama tak pos iklan kat sini..
ade yg kepingin cookies ala famos amos and kacang tumbuk tak?
meh2 order...

email:elyaelmo@gmail.com
or sms 0196343027 (if nak cepat reply..hehe)
harga cam biasa yeh..:D
http://kukiskuskus.blogspot.com

10 October 2011

REVIEW: Kasut Sanding



Yo peeps!
berabad baru nak update tentang wedding yg lepas kan...!
nak buek cano, gamba pun baru dapat, setelah sesi drama swasta berlaku. huhu..

masih ingat teaser ini [klik] ?
ok baca dulu yg itu k..

nak dijadikan cerita, frust bile memakai kasut tu di hari bahagia aku..
pakai kejap je pun,
kecwa aku bile pakai..kecewa kecewa.......(drama sungguh!)
skanggg ntah kemana ntah heels tu..
agak2 ade org nak sewa tak?haha.
size aku size 9..

kalau takde org nak sewa, nak start pakai balik la,
membazir kalau tak pakai.huhu...

skang ramai yg dah buat biz online jual kasut..
korang try laa servey betol2 before tempah..
ataupun, sewa je butik punye tu,
pakai kejap je pun kan.
heee





03 October 2011

Hampir 3 series..hehe

Alhamdulillah..
dipanjangkan umur lagi...
Thank u Allah..

masih banyak impian yang mahu dikecapi..
before 30...
nak kumpul harta bnyk2..
nak bg family senang sikit..
tak bnyak..sikit jadi laa..
kene struggle..
lagi 3 thn..
insyaAllah jika diizinkan...

Tahun ni..
tak dapat banyak hadiah pun..haha..dah tua kot eh..
Tapi yg paling best..
ramai2 menangis dalam rumah.
hanya kami je yg tahu what had happen..huhu
thank u Allah dengan izin mu kami dapat merasakan kelainan itu...:)

kenapa yeh bila dah meningkat umur, tak berapa nk kisah tentang celebration hari lahir?


p/s ada yang nak order cookies ala ala famos amos tak? boleh tengok link di sebelah ye. email : elyaelmo@gmail.com