22 December 2012

Annual Dinner 2013 at JW Marriot


Hey ya!
annual dinner last week at JW marriot.  tempat cantik, performance kureng (compared to last year) , MC syok sendiri, makanan boleh lah!!overall ...so so .... nothing  WOW that day.However,
kudos to commitee members , for the effort menjayakan annual dinner ni. oh ya, theme for this year - ENCHANTED
tapi aku tak ikut tema pun.haha. Takda mood nak sewa or beli baju.
pakai apa yg ado je.

Tak banyak gamba , sebab bateri kong. Enjoy la  tgk2 gamba kami yang tak seberapa ni ek :D

gals




macho tak yg ditengah tu?haha
percaya tak yg di tengah tu sebenarnya seorang perempuan yg ayu? 



my teammates



i got this for the doorgift. ok laa :)

Bye2.. c u next entry 

10 December 2012

Nak jual shawl murah2. Inspired by tudung people and Al humairah contemporary

Hi bertemu lagi kita. :)
1.Now Elya ada satu penyakit, suka beli kain2 banyk2, then jahit jadikan shawl.haha
 Elya ada shawl yang dijahit extra  untuk dijual murah.
Shawl ni inspired by Al humairah Contemporary.
Material high quality chiffon sama macam Al humairah Contemporary jual.
Shawl ni dijahit 2 sided. 
Warna turqoise and purple. Nice combination. Elya suka.
Size 1.8 m x 0.5m
agak besar jugak. :)
korang boleh zoom in tgk jahitan nye k ,
 agak kemas tailor elya jahit tepi tu :)

Elya nak jual RM40 (without postage fee) je. market price : RM55 ke atas
fyi, tak pernah pakai. brand new hokeh. 
boleh digayakan mcm hoodie. boleh lihat cara model Al Humairah Contemporary gayakan.






inspired by Al humairah contemporary.


2. Yang bawah ni pulak, Shawl juga.
 Inspired by Tudung People
Material elya tak tau nak ckp mcm mana. Macam chiffon jugak, tapi tak jarang.
Tapi siapa yang pernah beli shawl Numa dari Tudung people
mesti tau .
Material yang elya guna ni pun sama

warna mungkin agak lari sikit dari warna asal.
size: 1.7m x 0.5m
agak besar. macam shawl Numa tu la.

elya nak jual RM20 (without postage ). Ni pun shawl baru2
market price: RM25

If yang selalu tak dapat beli tudung Al Humairah and TudungPeople, boleh laa kalau nak beli elya punya ni. Tiada niat nak caras bisness dierang, ni saja2 jual, kebetulan kain ade lebih :)


dari kiri : Dark purple(purple ni agak striking, tapi cantik) , Purple , And brown(brown ni pun bukan brwon biasa, brown ni nampak lain dr yg lain)
inspired by Tudung People ( Numa)

If nak ambik combo 1 and 2 ,FREE POSTAGE untuk semenanjung msia :)

berminat ? email elya k .macam biasa, sape cepat die punya :)
elyaelmo@gmail.com
019-6343027 

27 November 2012

apehal dengan blogspot aku ?

Tiba2.....
cek blog aku...entry contest CST dulu..tiba2 jadi my new entry today...
bongok betol la!

dah lama x godek2 blog...
tiba2 jadi kalut mcm ni..
harap maaf yee...
sy tak sengaja.... huhuh


18 November 2012

Pre loved items :Al humaira -SOLD

As per subject , thank you :-)

Insya Allah nnt ada pre loved yg berharga RM5 -RM10 ya ....

16 November 2012

Al humaira contemporary- Pre Loved Items. Siapa nak?

Salam Maal hijrah kepada semua pembaca2 blog elya yg tak seberapa ni. :)

Owh yeah! esok nak pi Penang jalan2. My husband nye ofis buat family day. best ni, dah lama tak jalan2.
Sambil2 packing baju untuk esok, sambil2 kemas2 tudung2 yang tak pernah pakai, yang jarang2 pakai, yang selalu pakai, huhu. Semak dah aku tgk.huhu.
Ada few items yang masih elok, aku nak let go. Actually sayang gak nak let go, tapi memandangkan dok terletak je kat almari tu. Sapa nak nanti boleh la email secepat mungkin eh. Aku based on siapa cepat bayar dulu, dia lah yg dapat. huhu.

Tudung-tudung ni semua dari butik Al Humaira Contemporary
All items ni pernah pakai sekali sahaja! So, condition  masih elok dan cantik.

Lanaa (corak paisley)
Original price: RM39
Price to let go : RM28
( not inclusive postage)



 inner neck Ayraa
colour : peach +brown gitu
Original Price: RM34
Price to let go : RM 17
( not inclusive postage)



Rijaa (bukan awning keras ye)
Original Price: RM42
Price to let go : RM28
( not inclusive postage)



TOTAL : RM73 (not inclusive postage fees)

BUT

If u beli ke semua di atas,
 U hanya perlu bayar RM75
( inclusive postage fees ,murah gile ni! :) 
senang nak packing , terus pos.eheh)

Cepat yeh! 
what's app : 019-6343027

or email :elyaelmo@gmail.com

first come first serve.


15 October 2012

Cookies ala famos for Hari Raya aidiladha

Hi semua!! Cepat2 siapa nk order cookies ala famos untuk hari raya aidiladha? Pada yg nak elya post, kami akn pos isnin depan 22/10/12 k.
Harga Masih sama. Mmg berbaloi. Leh refer sini jgk ye
http://elya-cookies.blogspot.com

What's app/sms :0196343027

Cookies ala famos for Hari Raya aidiladha

Hi semua!! Cepat2 siapa nk order cookies ala famos untuk hari raya aidiladha? Pada yg nak elya post, kami akn pos isnin depan 22/10/12 k.
Harga Masih sama. Mmg berbaloi. Leh refer sini jgk ye
http://elya-cookies.blogspot.com

01 October 2012

New month ,New hope

Assalamualaikumm semua.. more updates to come...


30 September 2012

Sakit hati x dapat nk dibendung

Wah! Subject Di atas amat marah bukan!!??

Ye marah yg amat ni. Hahaha. Siap boleh gelak2 lg... Haishh...

Kadang2 , dalm hidup nii,bila kita baik dgn org..Insyaallah kite akn dpt balasan baik bkn...
Tapi bila dpt balasan sebaliknya? X ke menyumpah?? Sumpahseranah semua akn kelua!!

Yg tak best bila ade org ambik kesempatan ats kelemahan kite? Kena berdiam diri or mcm mana......

**...sabar sygku... Hanya Dia yg tahu segalanya.....**

06 September 2012

Nak Order cookies untuk openhouse?

Cookies kat umh da abeh?
Meh order dgn elya. Di jamin sdap!!
0196343027

03 September 2012

Siapa nak item from Al humaira contemporary?

As salam..Masih raya mood bukan?hehe. Ni nk Tanya, siapa nak beli inner neck ayraa from alhumaira contemporary. U may Google it now!!hee.. Tudung, inner neck, model, semua Lawa! Elya aritu tamak haloba pi beli bnyk2 sgt inner neck yg almost sama. Salah satunya seperti dibawah ni. Yang bawah ni la nk let go . Ori price: RM34 without postage. Elya nk let go RM30 with postage!! Rugi sikit takpe lah!! Haha.tak pernah pakai langsung! Still ade bau kedai. Price tag mmg takde ye..so klo berminat cepat2 email eh. elyaelmo@gmail.com


08 August 2012

Penghataraan Percuma untuk Org Cyberjaya

Hi semuaaa...

Strawberry Nougat and Royal Tart dah tak ambik order yeh ...
order closed... sold out pun yee.... Yeay, sonok!! customer happy, kita happy,..

kalau dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki kita jumpa thn depan pulak..hihihi...

maybe hari khames 9/8/2012, siang, maybe husband elya akan ke Cyberjaya. So, sesiapa yg berhajat nak order /rasa cookies ala famos amos kami, boleh laa orderrrr sekaranggggg!! :)

Penghantaraan untuk satu hari tersebut ialah percumaaaaaa :)


01 August 2012

Bergamba ala-ala Tauke Biskut raya masuk majalah..hahahak!

Tiba-Tiba ntah kenapa, buang tebiat nak bergamba ala ala masuk dlm majalah bersama dgn cookies2 kesayangan.haha
Ye la, mana nak tau ada customer nak kenal dengan owner cookies-elya.blogspot.com kan?
huahuahua!!
Salam perkenalan semua, sila sila beli cookies and biskut2 raya sy ye. Dijamin sedap dan halal ye.
Boleh order lagi..cepat2... mggu depan nak arrange untuk pengeposan pula.. nak tahu detail, sila lihat entry sebelumnya k :)




elyaelmo@gmail.com 





Hiiiiiii :)

30 July 2012

JANGAN RAGU2 DENGAN COOKIES RAYA KAMI......


Salam Jumaat Semua!


Alhamdulillah, seperti tahun2 yg sudah, permintaan biskut raya daripada elya dan family amat menggalakkan. Beberapa hari nak puasa ,bz nak buat keputusan biskut mana yg akan dipilih untuk dijual. End up, kami pilih 4 best selling Cookies famos Amos, Royal Tart Gebu, Choc Strawberry Nougat :)


Oh ya!! Since ramai tak dapat bg order secepat mungkin, kami akan  extend date untuk order sehinga 30/7/2012. Yang mana masih dok fikir2 tu, jgn risau and jgn ragu2, insyaAllah sedap :). Kuih ni mmg sedapppp. Macam elya, mmg seorg yang tak suka makan Tart nenas dulu. Tapi ntah macam mana, bila rasa tester Royal tart ni, terus rasa WOW, sedapp nye tart ni! Kulit dia Rapuh and Inti nenas ni secukop rasa.memang lain yg lain. And kuih disusun dalam balang tu mmg penuhhh jee .Sedap laa senang cita! 


Untuk Strawberry Nougat pula, ianya rasa mcm Choc ZIP , tau x?  Sebab tu elya berani promote dengn pembaca2 and kawan2 semua .:D Pujian ni bukan kerana elya nak laku kan biskut elya ni ye. Tapi mmg elya rasa sedapp and  yakin customer yg beli pun akan suka , and sebb tu elya berani promote.InsyaAllah. And syukur alhamdulillah,customer yg dah beli suka. 




For those macam percaya tak percaya sangt tu, kalau nak sample( fyi, sample tak banyak dah) boleh la jumpa kami di :





1) Plaza Mont Kiara, Bandar sri Permaisuri - Widia 011-15003115
2) Midvalley, Pandan Indah, TM - Izmi 011-15317721

3) Bangunan IMC(Jln Sultan Ismaial) , Bdr sri permaisuri-     Elya 019-6343027





If nak tgk Package2 yang ditawarkan . Klik disini 
If nak tgk komen drpd customer. Klik disini
If nak tgk Term and condition / Delivery Charges/ Checkpoint , klik sini

elyaelmo@gmail.com 
019-6343027 (whats app)


SEKIANNNN :)

24 July 2012

COOKIES-ELYA MELETOPP!! BERBALOI SGT!

Cewahhhhh.. tgk tajuk macam gempakkk je kann?hahahah...


Sebelum tuu, SALAM RAMADHAN BUAT SEMUA PEMBACA2 DAN CUSTOMER2 SY YG DISAYANGI ..:)


So, tahun ni seperti tahun2 yang lepas, kami ada menyediakan package2 yg mengikut Bajet anda.:)

1.PACKAGE A :
Cookies Ala Famos Amos.
-1 balang :RM28 , 2 Balang : RM55
-BUY MORE to get special discount.
-Satu balang ada 60++pcs
-Rangup, harum, semakin sedap!!
- #gerentisedap#
-OUR HOT SELLING ITEM

P/S dah 3 thn berturut2 elya jual cookies ni, alhamdulillah sambutan sgt2 menggalakkan. Persis famos amos (org ckpp...hehe). If ade yang nak beli borong atau pun untuk wedding doorgift,

______________________________________________________________________

2. PACKAGE B :
Royal Tart
-Rasa sgttt sedapp!! perfect!
- yang mana tak suka makan tart,
pastiii suka dgn rasa tart nenas ni.
-Inti nenas mmg secukup rasa, inti didalam penuh,
tak ciput pun!
-size: sangat gebu.besar2.
-satu balang ade 50 pcs
#gerentisedap# #gerentipuashati#

ramai ibu2 suka dengan tart elya ni!

ALL TIME FAVOURITE!

-1 balang rm27
buy MORE to get special discount.

p/s elya tertarik dengan salah satu REVIEW dr customer ini :



____________________________________________________________________


3. PACKAGE B
STRAWBERRY NOUGAT
- Biskut Choc berperisa strawberry yang disaluti
Choc + Conflakes + Kacang Badam
-Rasa macam Choc ZIP perisa strawberry tu.
-Sgt Crunchyyyy
-Baunya sangat harum, bau strawberry semerbakkk.
-Size: Sgt Gebu, mmg puas hati bila beli.
-satu balang ade 55+- pcs
ALL TIME FAVOURITE!
#gerentisedap#
-1 balang rm37 (murah kan?)

buy MORE to get special discount.

elya tertarik dengan review yg diberikan oleh seorang customer elya ni :)


google talk
_____________________________________________________________________



Beli 1 Balang Royal Tart + 1 Balang Choc Nougat
=RM62
buy MORE to get special discount

_____________________________________________________________________

4. PACKAGE C
Package A + Package B
(2 cookies ala famos amos + RoyalTart & Strawberry Snougat)
RM55 + RM62 = RM117
After discount =RM115 ONLYYY
berbaloi sgt da ni!


SEMUA HARGA DIATAS TIDAK TERMASUK POSTAGE FEE DAN DELIVERY COST.


Kenapa anda perlu beli dengan kami?

-kerana Cookies2 kami sangat berkualiti tinggi.

-Pemilihan cookies telah dibuat dengan teliti mengikut

CITARASA dan BAJET customer kami.

-Dan yang paling pentinggggg...
kami menawarkan harga yg sgt sgt rendahhhhhh berbanding dgn harga pasaran diluar!!!
(sebab kami tak jual kat kedai :) )


Before order, please refer this LINK

No Last Minute Order ya!!
MEMANG GERENTI SEDAP DAN MURAH.
email :elyaelmo@gmail.com
or
What's App : 019-6343027

11 July 2012

Cookies ala Famos amos dan Biskut Raya 2012 dah update Uoll!!

Hi korangggg!!!!


koranggg boleh KLIK LINK di bawah ni dulu yeh....


 http://cookies-elya.blogspot.com/


esok kita sambunggg :D

03 July 2012

Test


Test
posted from Bloggeroid

02 July 2012

Arnab ni nak dilelong murah.Siapa mahu?


As salam...

5 Arnab di atas ni, nak dilelong RM 150
siapa mahu? member mintak tlg.
comel arnab2 ni.. Elya tak pelihara binatang dirumah, tak reti. lagi pun rumah sempit. Tiada ruang kan.
mana nak dapat arnab yg bulu bersih mcm ni 5 ekor rm150? takde kann...
Siapa mahu contact elya k...

arnab ni jinak. makan sayur je. ke mmg mereka ni makan sayur je yeh? haha.ntoh la .

09 May 2012

Siapa nak berlajar Mandarin? sila contact saya


Hi korang ! dah lama tak update sini kann......
ni sje nak bgtau,ramai yang tak tahu,since sekolah elya  tahu speak and write in mandarin, so now tergerak hati nk bg tuition pada yang berminat, at least i dapat refresh balik. heheh.

1.For those Malay friends yang nak berlajar Chinese language( mandarin)
Preferable female (adults) and kids. Pls contact elya k.

For those with zero knowledge, will learn han yu pin yin, to greet, to ask simple question and bermacam macam lagi.I will provide some notes for you.

Fees? can be negotiated. i tak ambik mahal, but bear in mind if u nak belajar foreign language,market kat luar  mmg mahal tau.
If you come with 2- 4 ppl in a group , the fees will be much more cheaper and nak praktis bercakap pun senang( but the choice is yours)

Language use : Malay/English/ Chinese,
Location: dekat mana2 cafe pun boleh, elya datang rumah pun boleh ( KL area)

2. For Chinese friends, if you guys tgh cari home tutor for your kids- subject bahasa malaysia
   (std:1-6) , feel free to contact me also
    Language use: Chinese/english/ malay
              
Any inquiry feel free to contact me. Thanks


Hp no : 019-6343027
what's app:  019-6343027

09 April 2012

9/4/11-9/4/12 : Happy 1st Anniversary :)

dah lama tak update kan...
tup tup2.....
Alhamdulillah...setahun sudah..
Teringat ketika beliau lafazkan aku terima nikahnya........
syukur...
susah senang bersama..
banyak yg aku belajar...
TQ ya Allah...
moga dimuarahkan rezeki kami ya Allah...

now, we are on the way to celebrate our1st anniversary...
penangan tgk Vanila Cokelat,
kami ke.......(rahsia :p)

nnt kita update yeh!!




Monday blues yo!

Tengah packing2....
esok cuti..gi jalan2
yahooooooo!!!~

01 February 2012

Frens, Please read This :)


Sempena cuti Hari Wilayah ni,
promo untuk cookies ala famos amos,
1: RM25, 2: RM50

normal price
1:RM28, 2:RM55.

murah sangat ni...
market kat luar, satu balang rm30++

cuba la..
pasti hendak lagi:)
satu balang ada 60++pcs

rangup and harum
mcm cookies famos amos..

T&C :
harga tidak termasuk kos penghantaraan.

selfpickup:
area bdr sri permaisuri( berdekatan HUKM)

email: kukiskuskus@gmail.com

feel free to view: http://kukiskuskus.blogspot.com/



29 January 2012

Puas hati sangat2!!

puas hati sgt sgt dgn result AJL.....

faizal tahir menang...
alyah menang....
hafiz menang......

aku tak berapa minat hafiz..
tapi aku minat lagu yg die nyanyikann...
kata pun juara lagu kann......
so minat lagu je la!hehe..

tapi, agak2 kalo sedetik lebih anuar zain yg nyanyi,
mesti die menang kan?kan kan kan..
tak tau la...

ok bye..
boleh tdo dgn tenang...

09 January 2012

Swirly Sno -Frozen Yogurt Yang Enak

Selamat tahun baru yuoll!
sorry tlama tak update..
nanti kiter cerita panjang lebor k..
ni nak cerita sikit,
Korang suka makan frozen yogurt macam tutti fruiti tak?
ape kata try something yang baru.

jum try swirly sno pulak,
2 for rm7.90 je!
elya pernah rasa, mmg sedap rasanye!!

Sambil2 dating leh makan2 kan.
ada 3 lokasi, Pavilion, Gardens, pyramid.
Ayuh beli!
korang leh clik kat link ni ye http://www.milkadeal.com/deals/sno-2
meh cuci mata dgn gamba dibawah k.
meleleh air lioq kan?hee



01 January 2012

Exchange Link Bebeh!~

Hi sy elya...
ini blog sy..

haha..intro ntah ape2..
Link : http://elmoblogspot.blogspot.com/
Sesiapa yang sudi,
sila tepek link korang kat sini...
nanti2 sesenang aku terjah blog korang balik..
yuk! exchange link bebeh~