15 December 2013

A Month of Love


bz sket bulan ni ramai betol kenduri kahwin..maklumla cuti sekolah pun kan.
Bz bz pub pun, Business jalan macam biasa..kata pun guna social media je kan??heheeh


28 November 2013

INCOME 3O RIBU SEBULAN?



30 ribu sebulan!hamekk ko. Tapi ni dulu, 4 tahun lepas...Ni income mentor elya after setahun++ buat business GLAM  ni. best gila bila buat business sama2 , dapat income gemuk pun sama2! After 5 tahun buat business, RM300 ribu sebulan. 

Ada member tanya, elya..ko buat business dengan GLAM ni ok ke? macam bz jeeee....Yes, bz bz pun, kerja lain tetap jalan...syok bila masa kita diisi dengan mencri extra income macam ni , lagi pun ni business TEAMWORK :) . And dengan business ini juga la elya berpeluang dapat incentive Trip ke KOREA september lalu and coming soon ke Gold Coast. Alhamdulillah. 

Pernah tak korang rasa, dalam 1 hari , RM100 sekejap je boleh habis. kalau 30 hari macam mana? Sampai tengah bulan sangap tunggu gaji next month ,kan?

Cuba anda sendiri bayangkan la, kalau gaji kita combine husband and wife, elya ambik average  RM5000 . Cukup ke ? If anak sorang memang la cukop, itu pun cukop-cukop makan. Dengan susu anak lagi, keperluan2 anak lagi, Insurans anak dan diri sendiri? Cukop ke simpanan kiter tiap2 bulan? Banyak ke kita bagi wang kpd ibu bapa kita? macam2 lagi kalau nak difikirkan if hidup dengan makan gaji ni...itu semua hanya kita sendiri yang mampu jawap. Sebab tu la ramai orang buat side income.

Sampai satu tahap,Elya fikir. Sampai bila aku nak duduk diam macam ni. Sampai bila aku nak tidur jee. Aku  perlukan perubahan dalam hidup ni. Sampai bila nak buat benda yang sama iaitu hidup kais pagi makan pagi ,kais petang makan petang. Macam - macam dalam fikiran Elya. What if suatu hari nanti terjadi sesuatu kepada family? Husband? anak-anak kami? atau pun diri Elya sendiri? bersediakah kami dari segi mental dan fizikal? Mungkin mental fizikal tidak bersedia. Tapi sekurang-kurangnya pada masa itu kami telah menyediakan bekalan wang simpanan jika ditimpa sesuatu bagi meringankan beban keluarga.  Nauzubillah...saya hanya berfikir panjang.Seriously,pernah satu tahap menangis sendirian sebab tak dapat bagi lebih buat Mak Ayah. Kita memang bukan dari keluarga yang senang, we have to do something to make our life even better.

Betol orang cakap, zaman sekarang bukan zaman buat satu kerja. Tengok la rata-rata kenalan yang buat side income dengan berniaga online.  It is a must!
Alhamdulillah , Elya dipertemukan dengan Online business dengan GLAM. group yang hebat, business mentor yang bukan calang calang orangnya. Mula-mula tak yakin nak buat biz ni. Tapi sampai bila nak ada perasaan macam tu? If ada perasaan takot tu sampai bila2 kita tak akan capai impian. Impian kita tidak akan tercapai kalau kita tidak berusaha merealisasikannya.Elya fikir, elya  perlu keluar dari comfort zone. Kenapa perlu takot? Elya nak cari rezeki halal, elya nk business partner sama2 senang jugak. Buat business ni umpama kita beli masa depan kita. Cuba kita korbankan masa tidur petang, masa lepak2  tu, kita fokus sama-sama buat business ni. Insyallah sama-sama kita akan berjaya.

InsyaAllah dengan Business ni, dapat mengubah kehidupan kite  dan dapat merasa : 

1. Financial Freedom




Time and financial freedom. taknak kerja 9 -5pm selama-lamanya...eh bukan 5pm, 8 pm...wuuuu. Teringin nak merasai  kebebasan untuk membeli apa sahaja untuk diri sendiri, mak ayah dan family dengan hasil titik peluh sendiri bila-bila masa dan di mana-mana sahaja!
Nak bantu suami menyediakan yang terbaik untuk kewangan family dan anak- anak. Tak salah kite  sebagai isteri berbuat demikian kalau kita mampu melakukannya. 
Masa kita sihat ni la, kita patut sediakan  back up plan  untuk masa hadapan dan sediakan keperluan untuk keluarga.  Contoh insurance anak,saving anak, education anak, kelengkapan anak etc.


  2.PTPTN

 Oh sy nak bebas hutang di usia yg muda! Saya nak langsaikan hutang PTPTN secepat mungkin!!!Ini pun impian setiap orang,betol tak?Kalau makan gaji, tak tahu la sampai bila boleh habis bayar :( 
What if terjadi sesuatu pada diri ini, macam mana dgn hutang PTPTN ni? ohhh tidakk.....taknak susahkan sesiapa :( . That is why im doing this business...dengan business ni kita boleh earn extra 4-5 figures and moreeeee which is kita boleh  boleh langsaikan hutang2 kita yang lain.



3. House

kalau boleh nak duduk sendiri. nak bina kehidupan sendiri.Susah betol nak cari landed house dekat KL ni. Kalau ada pun mahal ataupun jauh dari KL. So, dengan business ni, insyaAllah mampu untuk beli rumah sendiri satu hari nnt. Tak dapat rumah besar ni dapat rumah dengan hasil titik peluh sendiri pun happy. For me,memiliki rumah merupakan investment yg perlu ada pada setiap orang. Nak memiliki rumah besar memang impian semua orang.Yg memiliki rumah besar semuanya golongan yang mempunyai business sendiri..empayar sendiri... Thats why elya ajak you all buat biz ni..:)

4.Ritire Young Retire Rich 

 Oh ni memang impian setiap wanita yang dah berkahwin . kannn? Target before umur 35 thn, elya dah resign dari profession elya.  Kenapa nak bazirkan masa  20 tahun makan gaji, if anda boleh  dapatkan income yang lebih(4-5 figures)  dengan hanya 2 tahun dengan buat business ni.  Insyallah dengan business ni , tak mustahil kita mampu pencen awal . Lihat sahaja, rakan-rakan kongsi Cdm Hanis Haizi, muda-muda dah resign dari profession mereka sebelum ni setelah dapat genggam income 5-6 figures

5.Shopping
 I teringin nak shoppingggg , bukan window shopping seperti yang selalu dilakukan.Nak shopping like a boss!haha.Teringin nak shopping untuk diri sendiri dan keluarga  tanpa berkira berapa baki duit yang tinggal. Selagi masih bernyawa ni, I really wanna make them happy. 



Teringin nak pakai-pakai designer bag macam mentor elya Hanis Haizi . Korang boleh lihat koleksi2 handbag Cdm hanis, banyak gila! Semua ni beliau dapat beli dengan hanya buat business PB ni.  



6. Designer 


Elya teringin gilaa  nak pakai baju2 designer kat Msia ni. tengok mentor elya menggayakan baju2 dari dari fashion designer di setiap event , meleleh je air liur tgk. InsyaAllah dengan business ni kita akan  dapat merasaii pakai baju designer kat Msia ni. Jangan mudah kata " aku tak mampu la nak pakai..." If kiter rasa kiter x mampu, why not kita work hard to achieve it. Dengan buat business  dengan  GLAM ni lah semua benda tak mustahil akan berlaku.



7. Saving
   
Sediakan saving dari sekarang.....selagi masih sihat ni, elya nak bantu husband buat terbaik untuk mengukuhkan ekonomi keluarga. Nak sediakan payung sebelum hujan. Taknak harapkan husband seorang je. At least kalau  terjadi apa2, elya sudah sediakan bekalan simpanan untuk menampung apa jua keadaan yg menimpa.
Selain tu, nak bagi my parents duit belanja lebihhh....Nak mereka merasaa and nak mereka happyyyy ..

8. Makan Sedap




Nak makan sedap2 setiap hari... Nak merasa makan di tempat-tempat yang mewah. Anda tak teringin ke if dapat peluang merasa keadaan mcm ni?belanja mak ayah kita..family ramai2 makan sama2 di restaurant2 yg sedap2....eheheh


9.Vacation




nak bawak keluarga pergi bercuti dengan hasil titik peluh berbiznes... Nak bawak seramai yang mungkin. Biasa kita berkira-kira nk bawak family gi bercuti kan? So, dengan business ni insyaAllah niat kita tu akan termakbul. Semuanya dengan izninNya.


10. 

Last but not least.....semoga dipermudahkan. InsyaAllah...amin :)



So what are you waiting for? Semuanya terletak dalam diri kita
Jom keluar dari comfort zone anda. Fikirkan kehidupan diri ,ayah ibu dan family anda. Lets be part of GLAM
Dengan buat business Online ni macam-macam boleh dapat!Starting income je dah RM3000 ++. and you will get moreeee and moreee....If you buat partime dulu pun boleh.

Jom jom!
Kita buat sama-sama.Kita buat TEAMWORK.
Lawyer,doctor,lecturer,engineer pun ambik peluang buat business ni. Sebab mereka tahu business ni dapat generate income besar dan sangat senang, just duplicate cara2 orang yang dah berjaya.

If nak cari side income yang betol2 boleh mengubah kehidupan anda, pls consider this business. 
contact elya ok.019-6343027 . nanti elya terangkan dengan lebih detail .  tak perlu ragu2, dengar dulu pun boleh ya:)

25 November 2013

ALHAMDULILLAH, KEAJAIBAN BIOVELOCITY SLEEPMATE

Last week , terima good news dari Business Partner elya , Aini  . Happy gila bila dapat tahu Customer bg feedback tentang Bio Velocity Sleepmate. Alhamdulillah, kita cuma ikhtiar kan... Allah yang maha menentukan. Yang penting kita jgn putus harapan dgn Allah.. dan terus berusaha untuk mencari solution.... bapa kepada customer ni menghidap penyakit buah pinggang, stroke...Alhamdulillah semakin pulih.. Bila elya dengar khabar berita ni, happy sungguh..sebak pun ada ..



But, mesti ada yang tertanya tanya, apa itu bio velocity sleepmate kan? Actually Bio velocity sleepmate ni atau dikenali BVSM merupakan pelapik tilam kesihatan yang dapat memenuhi keperluan tidur kita.


Antara kebaikannya ialah: 
*Tenaga otak dipertingkatkan, melindungi otak dan meningkatkan minda
*Melambatkan proses penuaan, memanjangkan umur
*Menggalakkan pembaharuan sel kulit meningkatkan kecantikan kulit
*Menggalakkan pertumbuhan bayi dan kanak-kanak
*Menghilangkan kepenatan, memulihkan keadaan badan, menjana kembali tenaga
*Meningkatkan Daya tumpuan dan keupayaan membuat keputusan yang bijak


Teknologi Biovelocity Sleep Mate

Cara penghasilan Bio Velocity Sleep Mate
-Disuntik/disembur garam Laut Dalam
-Didedahkan pada cahaya matahari selama sebulan pada waktu pagi sahaja sebab masa ni ada unsur istimewa pada cahaya matahari untuk kesihatan.
-Gabungan teknologi dari Kajian selama 20 tahun, hasil kajian saintis Jerman, garam laut dalam dari Korea dan di kilangkan di Malaysia.

KENAPA GARAM ?
Rawatan garam sudah lama di amalkan di blok Soviet dan Eropah timur dan negeri China. Garam juga mainkan peranan penting dalam perubatan Islam dan gangguan makhluk halus serta penawar racun.
Di adun dalam bentuk Bio Velocity dengan kelajuan gelombang yang berupaya menembusi badan manusia, bergetar dan bertindak dengan molekul air dalam badan, ikatan air terputus terbebas tenaga dalam bentuk haba dan menghasilkan oksigen.
Bila haba di bebaskan ia melarutkan kolestrol yg tersumbat di salur darah juga larutkan darah beku di arteri jantung dan otak, darah lancar seluruh badan.
Bila darah lancar semua masalah kesihatan akan kembali dgn izinNya, hormon seimbang, pembaharuan sel berlaku sebab tu kita boleh jadi semakin sihat dan awet muda.

KENAPA TENAGA MATAHARI DAN GARAM NI DIPROSES PADA BVSM ?
● Sebab masa tidurlah renewal sel berlaku, tetapi hanya dengan tidur yang lena.
● BVSM membantu untuk dapatkan 'deep sleep' tanpa gangguan supaya segala proses penyembuhan berlaku dengan maksima yg mungkin
● Otak dapat berehat dari sebarang emosi, interaksi dan membuat keputusan
● Tidur yang lena dengan sleepmate akan pulihkan aura, tenaga dan juga jiwa yang tenang

7 SIFAT UTAMA KUASA TENAGA SEMULA JADI




JOM DAPATKAN BIOVELOCITY SLEEP MATE HATRINI INI!  
PROMOSI HANYA VALID SEHINGGA 3 JANUARY 2014 :)



Seriously , biovelocity sleepmate ni sangat2 bagus untuk kesihatan kita. Dah banyak testimonial BVSM ni. If ada ahli keluarga kalian yang ada penyakit stroke, separa lumpuh, migrain, lenguh2 badan, sakit kaki etc. Cuba ikhtiar dengan BioVelocity Sleepmate pula.Tak mahal pun RM1288 sahaja. Semua orang mampuk milikinya .Nak tahu detail?contact me 019-6343027. 
















































GLAM DINNER 2013

dah baca entry ni? [klik] .Ok ni sambungan nya..heheeh..

Sebelah malamnya pula berlangsungnya GLAM Dinner cycle 2 dengan tema Hollywood Glam di Marriott Putrajaya . First time pergi...bestt gilaa!! Happeningggg!! really enjoyed that night! macam2 ada...lucky draw ada, tapi I tak lucky pun that night..haaha. Its ok, janji besttt... Glampreneurs really rawk the night.



camwhore dulu di toilet 






 candy buffet..cute kan?


photobooth









our top glampreneurs yg sporting



 baju I ni nampak besar kan?haha

 with ecak and farouk.. ehemm

 best dress!




our official photographer- hafiz Atan.

InsyaAllah berjumpa kita Glam Dinner Cycle 3 pada tahun hadapan...
Jom!!!


24 November 2013

MAJLIS ULANGTAHUN SYARIKAT YANG KE 21

Alhamdulillah , pada 9 haribulan November lalu sempat menghadirkan diri di Majlis Ulangtahun syarikat yang ke 21 di MIECC , serdang. Wah , 21 tahun sudah usia syarikat ! Dengan pencapaian syarikat yang sangat kukuh...yang semakin hari semakin meningkat. Sangat-sangat bangga menjadi sebahagian entreprenuer yang bernaung dibawahnya. 

Jom layan gamba2 :)



 ni make up artis yang mekap kan elya pagi tu , kak anna.http://annashahana.blogspot.com/
make up die ok, elya suka.  memang elya request nak tahan sampai malam, so that memang gak tebal jugak la kot foundation die letak. hehe.

me and business partner azura  bergamba dengan our top glampreneurs, cdm naa and bakal cdm kak lin.

 performance by misha omar

 with cdm shaliza aziz

 with our founder razali zain sebelum goyang duyu !!


yeayy goyang duyu dah startt. Wakil dari GLAM berucap di Majlis Ulangtahun syarikat . bangga!

gambar wajib bersama mentor kesayangan .


To be continuedd....GLAM Dinner menyusul di next entry :)

25 October 2013

GOLD COAST OH GOLD COAST

Hi semuaa..... Salam jumaa! aneyong haseyoooo???heeeee
dah baca belom FREE TRIP elya ke KOREA before this? haa belom? meh baca dulu ..baca cepat...ehehehe [klik sini] [klik sini] .. hari ke-4 belom draft lagi...mggu ni ek.ehhe.. eh meh layan video ni jugak, confirm teruja! [klik sini]

Ok,Belom habis story pasal Free trip Korea, elya nak bukak cerita baru pulak!!?bolehh??heeeee. Actually, Tak sabar nak ke Gold Coast Australia...fuh fuh fuhhhhh.... Ever since join GLAM ni, memang elya looking forward FREE trip yang company provide kan. Boleh bawak husband sekali yeay!  it's fully sponsored.Semuanye sponsored.Dari makan,hotel, transpostation ..semua lahhh.. tak yah risau dah.  Dulu buat business dengan GLAM, nak rebut income RM3000  je. NAk tahu tak? ELya buat part time je darlings2. Alhamdulillah , I made it with my business partner and of course with the strong support by my business mentor/leader hanis haizi and razali zain. 
Bila sama2 buat dengan business partner, bantu business partner, Alhamdulillah dapat lebih dari RM3000. dapat pulak FREE TRIP. bak kata pepatah, the more you give, the more you'll get.  Memang best business ni, Alhamdulillah i made the right choice, chose the right mentor and group. berjaya ambik peluang. Kalau tak rebut peluang dulu ,mungkin elya berada di tempat yg sama jeee...huhuh....

Lets layan dulu gamba2 di Gold Coast.

Tak sabar nye nak naik ride ni, masa kat Disneyland KOREA tak dapat naik semua ride...orang ramaii yang amat.



Teringin nak pegang kangroo!! wohhhhh

dolphin!

waaaaaaaaaaaa!!!

subhanallah..cantik....






Apa lagi yang best kat Australia ek?
Oh ya...anyone of you nak tahu macam mana nak dpt kan FREE trip ni and nak tahu tentang business GLAM ni ? meh WA elya 019-6343027
jgn risau elya tak makan org :p