15 January 2013

Oh, bila lagi

Oh..
soalan-soalan lepas kahwin sgt mencabar..
Orang sekeliling asyik2 tanya," bila nak dapat anak ni"?
"bila lagi?".."korang bila lagi? jgn lambat2"

bila dengar sangat sentap.. tapi buat diam je.
imune..
Kalau  mood tak bagus,time tu mmg akan maki je kot.
Pernah je.
Yes, memang pernah.haha.

Aku confuse, tahu tak mereka anak tu merupakan rezeki dari Allah.
aku rasa mereka tahu, tapi buat2 tak tahu kot.
Kalau tanya sekadar bertanya kosong tanpa bertanya berjela jela.. aku ok.
Kalau yg tidak rapat tanya lebih2, aku tak boleh terima.
maaf.

manusia ni bermacam ragam.
Ada yg suka share kalau dia dah pregnant..ada yg akan share kalau dia sakit..even ada yg akan share kalau dia  keguguran dengan public.
Itu hak masing-masing. terpulang.
Aku...
aku suka berdiam dulu...
taknak share ape2 lg.. nanti mengundang bnyk spekulasi..
suka simpan dulu.

berita yang tidak best, definitely akan disimpan sendiri.
berita gembira memang akan dikongsi. InsyaAllah
tunggu masa yg sesuai je ..




5 comments:

cik nur said...

hahahaha nur yg bujang plak Tanya nila nak kawin dah mcm nie masyarakat kita nie nk wt mcm mana sabar je la:)

ieza said...

Biasela tu elya, mulut diorg tuh kdg2 bikin panas jek tau lg2 mkcik2 kepochi tuh....rase mcm napela diorg ni xpnah nak paham prasaan kite? Dlu2 i stress gile but then i start buat bodo jek hihi...dont stress out k dear :)

Jan@Afzan said...

elya..

alah, klise kot soalan maut tuh pada semua yg dah kawin. Jan pun kena gak... Senyum jer lah pun, kata belum ada rezeki. hehe.

Mcm Jan, dah 2 tahun kawen..baru dapat anak. Itupun tak rancang, tup2x eh pregnant..huhuhu. Allah kan Maha Mengetahui yang terbaik utk kita. Sabar je, doa dan usaha..selebihnya tawakal dan ENJOY ur single life! (really!!!)

yUmiE AzuRa said...

biasalah tu elya.abaikn je w/pn kekdg kte yg makan ht.
yumie ade sorg kwn yg dh nk msk 3y kawen bru preggy.bygkn perasaan die ble tau kwn2 yg kawen kemudian pd dia preggy dlu.ktorg as a friends mmg jga sgt ht die n jarang nk tnye psl preggy sbb kesian kt die.smpi saat rezki die tbe,die sndri share dgn ktorg.and kte tumpang happy utk die
so elya sabar n trs berusaha k beb:)
insyaallah ade rezki elya nt..aminn

Syaz Mus said...

Assalamualaikum elya...
Lama xbertanya kbr...syaz here...igt lg x? dats normal dear...lumrah masyarakat kita...kalau yg da kawin tnya bila nk dpt anak...kalau yg belum kawin mcm syaz ni berkali2 tnya pulak bila nk kawin...adoiii...bila jwb xda calon, xpercaya pulak...lg pjg berjela la kan org komen, memilih la, itu la ini la...itulah manusia... kalau tgh good mood layankan je la, kalau tgh bad mood mmg nk kena la pulak kan...

Syaz doakan yg terbaik buat elya n hubby...my sis pun lum ada rezeki lg...insyaAllah, bila masa yg sesuai nnt, sure Allah akan beri tnpa kita sngka2 pun...lantak la org nk kata apa...yg penting kita happy! ^_^