10 February 2013

Bila tiba Hari Raya....

Bila tiba Hari Raya Cina...
semua orang sibuk2 balik kampung and pergi bercuti,
Tiba-tiba je elya tak sedap badan..kepala pening-pening..
suhu badan tak menentu.Husband suruh pergi klinik.

Being me, memang jenis tak suka or malas nak gi klinik..
kalau tak larat sangat baru lah gagah kan jugak gi klinik.

So, baring je dekat umah dari tengah hari sampai la ke petang.
naik sembab dah muka.huhu

Then, baru terfikir kenapa aku tak minum 
bamboo salt drink ( garam buluh) for my remedy instead of makan ubat doctor..
hmmm....

Why Garam Buluh ?
Ok let me explain.
 Garam  buluh ni garam yang di masak di dalam buluh 
secara berulang kali dan ditutupi dengan tanah liat dan 
di bakar menggunakan pokok pine pada suhu 1000 degree dan 
akan menghasilkan cecair dan ketulan 
bernama garam buluh dan ianya bersifat Alkali.

Banyak kebaikkan if kita consume garam buluh ni.Such as :

-Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya 
- menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
-Membekalkan bahan mineral kepada badan manusia.
-Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
-Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
Meningkatkan daya pemulihan badan.



Ok tengok pada kebaikkan dekat atas, memang sesuai la elya minum garam buluh  ni buat masa tu.
Memang tengah tak larat masa tu dah.....

Kenapa Elya Share pasal Garam Buluh ni?
*Because it works on me. Benda yang bagus why not kita share info sama-sama kan? 
Being me, memang tak akan share benda yang tak bagus dan benda yang tak sedap
(Siapa yg pernah beli kuih raya dengan elya memang tahu la..haha.. * out of topic pulak*)

*Elya campurkan  bamboo salt drink ni dengan sunquick. So,rasa dia masam2 masin sikit.
It's ok. sebab garam buluh ni like i said before this,die bersifat Alkali, good for our health.
*Dah minum bamboo salt premier drink ni kena consume air kosong banyak-banyak. 
Nak cepat baik kan.
*The next day tu, Elya rasa badan sangat ringan, asyik nak sendawa je.
*Lepas dapat good result from garam buluh ni.Elya suggest to my mum . Hopefully it also works on her.
Since my mum memang sakit lutut sejak dulu.

We'll see.
I'll share her testimony ok :)

Oh ya, garam buluh ni satu kotak ada 40sachets.
tahan sebulan lebih.
Harga pun berpatutan.





Anything to ask?
contact me
elyaelmo@gmail.com

or 

what's app 

019-63430274

No comments: