14 February 2013

KISAH BENAR: Tak sangka cyst ovary ku kecut..

Hi semua pembaca,

Mesti semua nak tau testimoni dari diri saya sendiri kan.
Ok, perubahan yang ketara yang saya tidak sangka ialah Premium beautiful ni, boleh mengecutkan cyst ovary. 
Ok actually elya dah lama ade set Premium beautiful corset ni. Tapi pakai on off .Tak konsisten. Bukan sebab tak selesa, sebab malas.haha. Lepas kawen je lagi jarang pakai. Don't know why.haish. Tapi nasib baik la badan tak naik mendadak. ehem :p

Nak dipendekkan cerita.

Last year, tergerak hati gi pakar saja nak buat papsmear.Check punya check, doctor sahkan elya ada cyst ovary.Time tu mmg tak tau nak cakap ape,tiba-tiba je dah air mata bergenang..huhu.

Doctor suggest buat operation buang cyst tu sebab dah besar.Elya taknak,tak bersedia kata ku. Doctor takleh nak paksa la kan, dia suruh balik fikir2 kan dulu. Bila dah ready call buat appointment. Balik rumah, hati berbelah bagi, teringat member elya pernah cakap Premium beautiful ni boleh kecutkan cyst. Apa lagi, Elya pun pakai balik Premium beautiful consistently 8 jam setiap hari. sebab tahu dalam corset ni ada FIR, tu yang yakin cyst ni boleh kecut.
Elya tawakal je time tu. Berserah.....

Lepas pakai selama sebulan, pergi klinik balik check. Doctor kata size cyst tu dah kecut sikit. Alhamdulillah...dengan izinNya  cyst  ovary ku kecut ,aku pakai Premium beautiful sebagai bantuan tambahan... lega sangat dengar time tu. Tapi doctor still nasihatkan buat operation buang cyst ni secepat mungkin if nak conceive secepat mungkin. Time tu memang berserabut otak, nak or tak nak. Actually kalau elya tak nak buat operation pun takpe, pakai je Premium beautiful tu. Tapi since Insurance elya pun cover, malas nak fikir panjang, hati pun tengah kacau kan,elya agreed untuk operate.

Kalau insurance tak cover aritu, Elya maybe akan konsisten pakai Premium Beautiful since dah nampak kecut sikit walaupun ambik masa.

Huish, bila dah buat operation tu, sakit die macam orang beranak ceaser( orang kata ). Berpantang pun macam orang beranak ceaser. huhu. Nasib baik dapat MC 2 minggu. Lepas 2 minggu, aku sarungkan premium beautiful tu, untuk betolkan balik rahim.
Moga-moga lepas ni ade rezeki baby :) . Aminnn 

So moral of the story,
Prevention better than cure. Wanita sekarang kene berjaga-jaga dari segi pemakanan kita. Ada diantara kita yang jarang ambik tahu dalaman macam mana. If anyone of you yang rasa dalaman tak selesa ke atau yang alami benda yang sama mcm elya ni, elya suggest you cepat-cepat pergi hospital atau konsisten pakai corset Premium Beautiful ni at least 3 bulan, boleh nampak result cyst tu hari demi hari akan mengecut.

As i told you before, corset ni merupakan pelaburan sepanjang hayat kita. Siapa sangka corset yang berwarna hitam ini, terdapat banyakk kebaikkan dengan memakainya :)

Don't judge a book by its cover  :)


Kat sini bukan nak bergantung harap dengan corset ni semata mata.  kita bergantung harap dengan Allah, kita hanya mampu berdoa dan berusaha mencari penawar.

Ok setakat ini saja sharing session kita buat ari ni :)
Saya share berdasarkan pengalaman, if ada yang still tak percaya, terpulang.
Yang mana baik datang dari Allah, yang buruk datang dari diri elya sendiri.

Kalau ada yang nak pakai premium beautiful ni, contact Elya . Elya akan bagi special offer sempena raya cina ni :)

Info yang lain boleh klik sini untuk baca [klik1] , [klik 2] , [klik 3]


anything to ask?
email : elyaelmo@gmail.com
what's app : 019-6343027

1 comment:

m.u.l.a.n said...

alhamdulillah....

ada jgk satu set beli 6 tahun dulu... hhmmm rasa kena guna lagi la ni.. peyot dah boyot...

take care..!!