15 February 2013

Rahsia kecantikkan semulajadi wanita.......

Wah..tajuk...tak tahan..!!hihihi
Dulu tak jaga kulit sangat...
Makin nak masuk 3 series ni..
makin perlu jaga kulit kan...
makin nak masuk 3 series ni
kolagen makin kurang dan seterusnya kulit cepat kusam ...berkedut...dan rosak...

Kalau korang nak tahu,
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia merupakan bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. 
Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Banyak-banyak product kolagen di pasaran luar. Elya lebih gemar dengan BB plus collagen ni sebab senang disediakan dan sedap macam rasa rebina!

Tiap malam before tidur or before breakfast elya  akan campurkan 1 paket(5g) BB Plus ke dalam 150ml air (macam gambar dibawah).Then,Kacau dan minum!Minum satu sekali sehari je, sebelum makan ataupun sebelum tidur.Oh ya! tak boleh  guna air panas ye

Pesakit diabetes dan wanita mengandung boleh minum ye,ianya selamat...dan bagus untuk kesiahatan anda..no worries :)

Ramuan Utama :
Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin   




BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia.

Bagaimana BB Plus Bertindak?
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?

#Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. 
#Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit.
#Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
#Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.



 Agak2 korang nak try tak? Memang sedap...rasa rebina...bila letak ice, sedapp gile! Harga pun berpatutan if nak compare product2 lain di pasaran :)
 1 kotak ni ada 20 sachets
Harga promosi untuk bulan February:
1 kotak RM170
(Free postage untuk semenanjung)
If nak beli lebih dari sekotak, jangan risau, 
discount menanti anda...:)
If nak try 5 Sachets dulu pun boleh...RM50 sahaja


Contact me for more info ok :)
elyaelmo@gmail.com
019-63430274
yours truly ;)

2 comments:

Cinta Misteri said...

skang sana sini org ckp pasal collagen. hurmmm....CiM baru try fellina, yg jenis capsul tue

Elya Roza said...

oowh yg ni fish collagen..sejenis minuman..hehe...lain dgn capsule..CiM nnt leh cuba..bila minum ni membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. :)

klo nak try roger ek..0196343027