28 February 2013

TIADA YANG MUSTAHIL DALAM BUSINESS NI...

   Entry ni sambungan dari entry terdahulu [klik]

    Kalau di ofis, supervisor kita merupakan orang yang bagi kite guidance and tips macam mana nak handle task or project yg kita dapat. So, konsep dalam bisness ni sama je dgn di tempat kerja.

So, dalam business ni pun ada leader yang akan tunjuk jalan kepada kita, yang membimbing kita daripada tak tau buat online marketing ,boleh tahu. Daripada tak berani , jadi berani. daripada selalu berfikiran negative, jadi positive. 

    Elya banyak belajar dari CDM Hanis Haizi, iaitu Mentor elya dalam business ni. Menurut Cdm Hanis, dulu beliau  sangat pendiam,tak ramai kawan, takot2 nak buat business, tak confident, semua la yang negative. But, semua alasan2 tu beliau tolak ke tepi untuk mencapai impiannya. 

     Dalam business ,memang akan ada ups dan down . Itu normal. Nak berjaya..nak senang, jiwa mesti kental. Disebalik kejayaan Hanis Haizi dengan business Premium Beautiful ini, banyak dugaan dan cabaran yang telah beliau tempuhi. Actually before this, Hanis hanyalah seorang suri rumah sepenuh masa .Then sampai satu tahap, beliau  terfikir untuk keluar dari comfort zone , and  decided to join this Premium Beautiful business  to earn extra income eventhough husband beliau pada masa tu tidak bersetuju.... [full story here]

        Dengan hanya menggunakan Social Media such as facebook and blogging, beliau berjaya mempunyai rakan2 kongsi dan dapat mengembangkan business Premium Beautiful ke beberapa buah negara dan  kini telah mencipta fenomenanya tersendiri. 

  So moral of the story, nak buat business tak semestinya kite mesti dengan kawan-kawan yg kita kenal.Dengan orang tak kenal pun boleh jadi. Actually dgn adanya social media seseorang tu boleh kenal ramai kawan dan generate extra income.

            just a plain housewife before

hanis and raz 


Hanis with her first Business partner 

     Dengan hanya menggunakan Social Media sahaja,CDM Hanis telah berjaya generate 6 figure income! And she's the PIONEER  OF ONLINE MARKETING in this wonderful business. 
Hebat kan ? Kita pun boleh jadi macam beliau



Hanis berjaya  membawa rakan-rakan kongsi dalam satu flight. 




Dan juga telah menubuhkan 
GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA 
untuk melahirkan lebih ramai lagi online marketing entrepreneur.
(Ilmu dekat sini FREE ye)




masuk tv lagi!(bella talk show)


      So dekat sini elya nak bagi tahu,Tiada yang mustahil dalabusiness premium beautiful ni.  This business is about helping others and nak ada time freedom satu hari nanti. Yang penting kita ada niat untuk berubah dan berIMPIAN  besar.

        Tips business dengan Green Leader Group ni senang je. Just FOLLOW THE LEADER dan Hati kena bulat dengan Pemimpin.  Kelebihan group kita, kita hanya guna facebook / Instagram / Blog untuk buat business ni.  Product well -known,so  senang je nak jual via social media. Mentor dan leader tidak akan biarkan kita  seorang malah akan sentiasa bersama kita. Because in this business we do it as a TEAM.

       Jom sama2 kita keluar dari comfort zone kita.Setiap kejayaan perlukan pengorbanan. Lakukan pengorbanan sementara kita masih sihat ini.Belom apa-apa lagi , jangan ada perasaan takut, if kita layankan perasaan takut tu, memang tak akan bawak kemana. 

Challenge Youself!
Let's do it together,
Together everyone achieve more.

Nak join green leaders group?
 boleh contact elya :
elyaelmo@gmail.com
019-6343027

No comments: