31 March 2013

GLAMPRENEURSHIP... For You To Know

Hi all,

Banyak soalan dari my silent reader and client yang curious tentang Glamprenuership under Green Leaders Academy M'sia. I have few things nak clarify with you all. Hope all of u will understand. :-)


1. Berapa modal nak join Glamprenuer?
    Modal sangat flexible. Serendah RM50 je .

2. Glampreneur ni kena jual barang ke? 
    Yes darling. Nama pun business ,Semua business akan melibatkan transaction Jual dan beli.Kita bukan buat skim cepat kaya. Same goes to Glampreneur.  Kita ada beberapa product yang hebat  yang mendapat demand yang sangat tinggi sehingga hari ini. So far yang hot selling ialah Premium beautiful dan BioZone Food Purifier.

3. Senang tak buat business ni?
    Dengan GLAM senanggggggg sangat darling. Sebab dengan GLAM kiter buat business using social media( FB, Instagram and Blog) . Flexible time. Barang pun ada superbrand and lifetime warranty .Premium Beautiful ni dah 20 tahun dalam pasaran. dari zaman mak mak kite lagi dah ade. Even mak elya pun pemakai tegar Premium beautiful okey!
Sehingga kini, permintaan Premium Beautiful ni makin hari makin tinggi. Sebab semua wanita nak nmpak cantik dan sihat . kalau tak laku, dah discontinued dari market. Biozone Food Purifier bertindak sebagai penapis makanan . permintaan terhadap penapis makanan ni pun makin tinggi. Setiap rumah nowadays memang perlu guna food purifier ni. Fungsi penapis makanan ni sama je fungsi nye dengan penapis air iaitu menapis sisa toksin dan  bendasing dalam makanan .
So tidak ada alasan business ni susah nak buat :)

4. Saya tak pandai bercakap, macam mana nak buat business ni?
    Ye ke tak pandai cakap? selama ni tak bercakap ke...hahaha... Dulu masa kecik , kita pun tak pandai bercakap. Tapi lepas kiter tempuhi satu fasa dimana proses pembesaran dan pembelajaran , kita boleh je bercakap ye tak? So, Jangan risau darling, semua orang bermula dari bawah. Apa gunanya Elya and Hanis Haizi as your business partner kan. Kami memang sentiasa tolong antara satu sama lain.


5. Saya tak ada blog
    If tak ade blog tak ape. Elya boleh ajar awak buat. Senang and sekejap je nak buat. Tak ambik masa satu hari pun nak buat :).  Rugi sgt sgt tak de blog.  Kita tak payah nak bukak kedai pun. Nowadays makcik2 pun ade blog untuk buat extra income. kite yang muda2 ni kena la ade blog juga.  Hanis Haizi dulu, hanya dengan blog sahaja die expand business die.  Dengan adanya blog ni, pasaran sangat luas. . Dengan blog lah sesiapa je boleh jadi customer u darling. Dah ade platform free nak buat duit, akan tak nak?

6. Buat business ni kena cari orang ke? Saya tak pandai nak approach orang and tak suka nak approach orang.
   Kita tak cari orang darling. Elya mana ade keluar cari2 orang . Under GLAM, ramai orang yang berebut2 nak jadi usahawan under GLAM. Terms yang betol ialah kiter buka FRANCHISE dengan mengembangkan business kita. Contoh macam Starbuck, Mc D , KFC. Merata-rata senang kite nak jumpa. Sebab demand sangat tinggi. Imagine kalau Mc Donald hanya di UK je, akan kite nak pergi ke UK semata mata nak makan Mc donald.hehe. Same goes to GLAMPRENUER, now Glampreneur dah ade merata tempat not only di Msia. Now kita dah ada di Singapore, Brunei dan Qatar. Hebatkan penangan Glampreneur. what you have to do,kita share tentang product kite, share tentang peluang business, CONFIRM ramai nak join sebab kita ada product, leader dan company yang hebat!

7. Ada ke orang nak beli corset mahal ni?
    Siapa kata Premium Beautiful mahal? dari dulu sehingga sekarang harga die maintain tak naik-naik. If  you compare dengan corset lain Premium beautiful yang paling murah. Apa sangat la dibandingkan dengan kesihatan kita. Kalau kiter masuk hospital pun  beribu-ribu juga. Premium beautiful ni sebagai rawatan alternatif kite sementara kiter masih sihat ni kan. Banyak sangat benefit yang kiter dapat dengan pemakaian premium beautiful ni. Sumore you tak payah pakai lingerie lain da. Pakai je corset premium beautiful ni. Dari anak dara sampai la mak orang boleh pakai. Long term investment kan. Cuba you buat kira-kira, tak mahal sebenarnya kan. Handphone rm2000++ boleh beli, akan pakaian dalam untuk kesihatan diri berkira kan?

Now ,berbalik pada diri kita. Bila dapat peluang untuk berubah hidup, macam-macam alasan letak dihadapan. Macam2 negative thought di fikiran kita. Dulu bila kita dapat peluang masuk University untuk dapatkan Degree, pernah tak kiter fikir soalan-soalan seperti : "what if aku tak berjaya..what if aku tak lulus exam ..what if aku tak dapat 4 flat ...." tak ade kan? Kita dah tak fikir ape dah. Further je studies kiter kat U tu.  Sebab kite memang tahu dengan ada nya DEGREE lah kiter boleh dapat kan pekerjaan sebagai executive di dalam mana2 company.

So, sama juga dengan business ni. If korang dah dapat peluang , just grab it. Ini namanye rezeki. kenapa perlu fikirkan segala benda2 negative padahal korang belum start lagi pun. Makin lama korang fikir. tanggungjawab makin banyak dihadapan. Tapi hidup ala kadar lagi. Bagi peluang untuk diri you berubah. Nak berubah memang perlukan pengorbanan. Tak lama, sekejap je. Jangan risau, kita buat sama-sama. Together we achive more darling.


Contact me for more info 019-6343027 , elyaelmo@gmail.com

4 comments:

BrightEye said...

Thank u Elya..all the Q&A are all in my mind had answered all and you really gave me high spirit.. Can't wait to see u.. (^_^)

Elya Roza said...

sure bebeh...:)
see you this coming weekend ya :)

Anonymous said...

modal RM50?cmne plk boleh jual premium beautiful kalo xde modal tu?kne buat pinjaman loan ke?

Elya Roza said...

Anonymous: Lets meet up....I will show you the plan...ramai yang dah rebut peluang be a part of GLAMpreneurs :) ... no worries, I tak makan org :p