30 September 2013

Day 1 : FREE TRIP TO SEOUL, KOREA

Selama ni tak pernah terfikir pun dapat menjejak kaki ke bumi Korea secepat ini. Impian elya memang nak ade free time untuk melancong di negara sendiri dan begara luar. Tapi biasa la kan, semua orang tahu. kais pagi makan pagi ni agak menyukarkan kita untuk pergi melancong sesuka hati kita.haha. 

Then alhamdulillah, impian menjadi kenyataan, buat business dengan GLAM ,dibawah pimpinan Hanis Haizi, Elya berpeluang juga akhirnya pergi melancong secara percuma ye dengan GLAMpreneurs yang lain. Bila tahu qualify FREE trip ni, memang melompat katak jugak la kan. Ye la, tak sangka kan, buat business part time je, tapi dapat gi VIP trip ni. Nak gi sendiri mampu? Trip ke Seoul Korea ni, fully sponsored by the company ,termasuk  lah Hotel, Makan dan Transport. Kita tinggal bawak duit shopping je.  Lagi satu, yang mana dah kahwin tu siap boleh bawak husband lagi. Boleh la jadi cameraman saya.hehe. 

So, kat sini, elya nak bagi tahu, business ni bagus, telus dn tak tipu macam segelintir negative people cakap. Company bagi incentive dalam bentuk FREE trip pun korang dah cakap macam macam..tck tck tck tck...hehehe
Lets enjoy the pictures ok~

 my protege datang untuk ambik aura gelombang hijau di airport


 bersama founder of GLAM  , 
Hanis Haizi and her Husband Razali Zain . Thank to both of them kerana buka peluang business ni kepada Elya . Daripada tak tahu buat business ni, Elya jadi tahu. 

The next morning ,dah sampai Inchen Airport. Oh ya, kami naik Korean Air. Selesa juga la. Boleh tgk wayang dalam tu. Tinggal takda popcorn je.hehe


Since FREE WIFI di airport, sorang2 bz betol update dalam instagram ..kata pun pioneer dalam social media kan,
 kene betol2 fully utilised it:)


 Ok dah update ingstaram....its time to smile:)




 dah dapat bag masing masing, jom kita ambik gamba group.. ramai kan? ni la best nye buat business berkumpul, daripada tak kenal ,jadi kenal. Saya suka dikelilingi dengan rakan rakan yang positive :)


 while waiting for the bus. gurau senda dengan mommy :)


transportation kami disana ditaja juga ye.



Kami brunch disini. dalam pukol 9 waktu Malaysia.  Terletak di Itaewon Street. Di sini banyak masakan Halal, tapi pakistani style lah. No malay food here. * Kalau bukak restaurant melayu kat sini, pasti laku ni...heheoh berangan lagi* 












kata pun brunch kan, haruslah makan berat berat ..









lepas ni, we wanna fly high to Gold Coast...  I love GLAM





 Lepas makan, we were heading to Doota Mall, siap siap beli sourvenir. shopping woh!



 samapai2 je terus ingat souvenir untuk business partner, client..family..beli siap2 

 penat shopping, kita bersantai dengan minum coffee. Di sana ,memang banyak cafe ala ala starbauck macam ni. Penduduk kat sana memang suka minum coffee kot? ntah lah.

Sampai je bas, terus check in ke Hotel. Kiterang stay di Best Premier Kukdo Hotel. Lokasi yang sangat-sangat strategic, dekat dengan shopping mall.  Masuk2 je hotel..tak boleh nak rehat sangat. kena get ready untuk Gala dinner pulak....tema tradisional... ala ala salam diperantauan gitu ~

masuk je, memang rasa nak terjun and tido terus..





suami yang banyak membantu aku .





aku tak kenal siapa K-POP singer ni..haha.. main petik je gamba..haha


 disajikan dengan persembahan K-POP 


salam perantauan dari GLAMpreneurs..hehehe




pulang ke bilik masing masing :)

Seronok gi Trip ramai-ramai dengan business partner. lain perasaan bila gi dengan kawan2 biasa:) . Next Free trip ni ke Gold Coast ,Australia pulak, jom siapa nak ikut?  contact elya 019-6343027

to be continued ya:)

2 comments:

Delimasari said...

bestnya - nk ikut g gold coast - kena join business ke?

Noor Aini said...

Beautiful picture.. lets fly to old Coast together.. (^_^)