04 September 2013

DIKALA HARGA MINYAK NAIK..

Oh dikala harga minyak naik....
ramai betol la orang dok bising bising..... for me, nak buat macam mana , kalau kita mengamuk2 kat FB pun, ada datangkan faedah tak? uhuu...

SImple je, daripada kita dok bising2 tentang minyak naik...itu naik..ini naik....apa kata kite fikir macam mana kita nak tingkatkan ekonomi keluarga kita.....  WHo knows, 10 tahun akan datang harga minyak..harga gula..harga itu ini akan mencanak naik lagi, tapi pernahkan kita terfikir...ekonomi keluarga kita naik tak? Ada backup tak untuk future kita....

For me this is the rght time for you to think...try to explore.
Buat la business...cari side income... Tak rugi pun buat business sekarang...I dah jumpa ramai2 pakcik2 yang suggest dekat I , "muda2 ni kuat sikit cari duit..nanti dah tua macam pakcik, baru nak cari business..susah dahh....."
I can bet you, 10 tahun akan datang, nilai wang rinngit kita makin kecik... and adekah gaji yang kita terima dapat menampung perbelanjaan keluarga kita nanti? fikir2 kan laa:)

No comments: