28 November 2013

INCOME 3O RIBU SEBULAN?



30 ribu sebulan!hamekk ko. Tapi ni dulu, 4 tahun lepas...Ni income mentor elya after setahun++ buat business GLAM  ni. best gila bila buat business sama2 , dapat income gemuk pun sama2! After 5 tahun buat business, RM300 ribu sebulan. 

Ada member tanya, elya..ko buat business dengan GLAM ni ok ke? macam bz jeeee....Yes, bz bz pun, kerja lain tetap jalan...syok bila masa kita diisi dengan mencri extra income macam ni , lagi pun ni business TEAMWORK :) . And dengan business ini juga la elya berpeluang dapat incentive Trip ke KOREA september lalu and coming soon ke Gold Coast. Alhamdulillah. 

Pernah tak korang rasa, dalam 1 hari , RM100 sekejap je boleh habis. kalau 30 hari macam mana? Sampai tengah bulan sangap tunggu gaji next month ,kan?

Cuba anda sendiri bayangkan la, kalau gaji kita combine husband and wife, elya ambik average  RM5000 . Cukup ke ? If anak sorang memang la cukop, itu pun cukop-cukop makan. Dengan susu anak lagi, keperluan2 anak lagi, Insurans anak dan diri sendiri? Cukop ke simpanan kiter tiap2 bulan? Banyak ke kita bagi wang kpd ibu bapa kita? macam2 lagi kalau nak difikirkan if hidup dengan makan gaji ni...itu semua hanya kita sendiri yang mampu jawap. Sebab tu la ramai orang buat side income.

Sampai satu tahap,Elya fikir. Sampai bila aku nak duduk diam macam ni. Sampai bila aku nak tidur jee. Aku  perlukan perubahan dalam hidup ni. Sampai bila nak buat benda yang sama iaitu hidup kais pagi makan pagi ,kais petang makan petang. Macam - macam dalam fikiran Elya. What if suatu hari nanti terjadi sesuatu kepada family? Husband? anak-anak kami? atau pun diri Elya sendiri? bersediakah kami dari segi mental dan fizikal? Mungkin mental fizikal tidak bersedia. Tapi sekurang-kurangnya pada masa itu kami telah menyediakan bekalan wang simpanan jika ditimpa sesuatu bagi meringankan beban keluarga.  Nauzubillah...saya hanya berfikir panjang.Seriously,pernah satu tahap menangis sendirian sebab tak dapat bagi lebih buat Mak Ayah. Kita memang bukan dari keluarga yang senang, we have to do something to make our life even better.

Betol orang cakap, zaman sekarang bukan zaman buat satu kerja. Tengok la rata-rata kenalan yang buat side income dengan berniaga online.  It is a must!
Alhamdulillah , Elya dipertemukan dengan Online business dengan GLAM. group yang hebat, business mentor yang bukan calang calang orangnya. Mula-mula tak yakin nak buat biz ni. Tapi sampai bila nak ada perasaan macam tu? If ada perasaan takot tu sampai bila2 kita tak akan capai impian. Impian kita tidak akan tercapai kalau kita tidak berusaha merealisasikannya.Elya fikir, elya  perlu keluar dari comfort zone. Kenapa perlu takot? Elya nak cari rezeki halal, elya nk business partner sama2 senang jugak. Buat business ni umpama kita beli masa depan kita. Cuba kita korbankan masa tidur petang, masa lepak2  tu, kita fokus sama-sama buat business ni. Insyallah sama-sama kita akan berjaya.

InsyaAllah dengan Business ni, dapat mengubah kehidupan kite  dan dapat merasa : 

1. Financial Freedom




Time and financial freedom. taknak kerja 9 -5pm selama-lamanya...eh bukan 5pm, 8 pm...wuuuu. Teringin nak merasai  kebebasan untuk membeli apa sahaja untuk diri sendiri, mak ayah dan family dengan hasil titik peluh sendiri bila-bila masa dan di mana-mana sahaja!
Nak bantu suami menyediakan yang terbaik untuk kewangan family dan anak- anak. Tak salah kite  sebagai isteri berbuat demikian kalau kita mampu melakukannya. 
Masa kita sihat ni la, kita patut sediakan  back up plan  untuk masa hadapan dan sediakan keperluan untuk keluarga.  Contoh insurance anak,saving anak, education anak, kelengkapan anak etc.


  2.PTPTN

 Oh sy nak bebas hutang di usia yg muda! Saya nak langsaikan hutang PTPTN secepat mungkin!!!Ini pun impian setiap orang,betol tak?Kalau makan gaji, tak tahu la sampai bila boleh habis bayar :( 
What if terjadi sesuatu pada diri ini, macam mana dgn hutang PTPTN ni? ohhh tidakk.....taknak susahkan sesiapa :( . That is why im doing this business...dengan business ni kita boleh earn extra 4-5 figures and moreeeee which is kita boleh  boleh langsaikan hutang2 kita yang lain.



3. House

kalau boleh nak duduk sendiri. nak bina kehidupan sendiri.Susah betol nak cari landed house dekat KL ni. Kalau ada pun mahal ataupun jauh dari KL. So, dengan business ni, insyaAllah mampu untuk beli rumah sendiri satu hari nnt. Tak dapat rumah besar ni dapat rumah dengan hasil titik peluh sendiri pun happy. For me,memiliki rumah merupakan investment yg perlu ada pada setiap orang. Nak memiliki rumah besar memang impian semua orang.Yg memiliki rumah besar semuanya golongan yang mempunyai business sendiri..empayar sendiri... Thats why elya ajak you all buat biz ni..:)

4.Ritire Young Retire Rich 

 Oh ni memang impian setiap wanita yang dah berkahwin . kannn? Target before umur 35 thn, elya dah resign dari profession elya.  Kenapa nak bazirkan masa  20 tahun makan gaji, if anda boleh  dapatkan income yang lebih(4-5 figures)  dengan hanya 2 tahun dengan buat business ni.  Insyallah dengan business ni , tak mustahil kita mampu pencen awal . Lihat sahaja, rakan-rakan kongsi Cdm Hanis Haizi, muda-muda dah resign dari profession mereka sebelum ni setelah dapat genggam income 5-6 figures

5.Shopping
 I teringin nak shoppingggg , bukan window shopping seperti yang selalu dilakukan.Nak shopping like a boss!haha.Teringin nak shopping untuk diri sendiri dan keluarga  tanpa berkira berapa baki duit yang tinggal. Selagi masih bernyawa ni, I really wanna make them happy. 



Teringin nak pakai-pakai designer bag macam mentor elya Hanis Haizi . Korang boleh lihat koleksi2 handbag Cdm hanis, banyak gila! Semua ni beliau dapat beli dengan hanya buat business PB ni.  



6. Designer 


Elya teringin gilaa  nak pakai baju2 designer kat Msia ni. tengok mentor elya menggayakan baju2 dari dari fashion designer di setiap event , meleleh je air liur tgk. InsyaAllah dengan business ni kita akan  dapat merasaii pakai baju designer kat Msia ni. Jangan mudah kata " aku tak mampu la nak pakai..." If kiter rasa kiter x mampu, why not kita work hard to achieve it. Dengan buat business  dengan  GLAM ni lah semua benda tak mustahil akan berlaku.



7. Saving
   
Sediakan saving dari sekarang.....selagi masih sihat ni, elya nak bantu husband buat terbaik untuk mengukuhkan ekonomi keluarga. Nak sediakan payung sebelum hujan. Taknak harapkan husband seorang je. At least kalau  terjadi apa2, elya sudah sediakan bekalan simpanan untuk menampung apa jua keadaan yg menimpa.
Selain tu, nak bagi my parents duit belanja lebihhh....Nak mereka merasaa and nak mereka happyyyy ..

8. Makan Sedap




Nak makan sedap2 setiap hari... Nak merasa makan di tempat-tempat yang mewah. Anda tak teringin ke if dapat peluang merasa keadaan mcm ni?belanja mak ayah kita..family ramai2 makan sama2 di restaurant2 yg sedap2....eheheh


9.Vacation




nak bawak keluarga pergi bercuti dengan hasil titik peluh berbiznes... Nak bawak seramai yang mungkin. Biasa kita berkira-kira nk bawak family gi bercuti kan? So, dengan business ni insyaAllah niat kita tu akan termakbul. Semuanya dengan izninNya.


10. 

Last but not least.....semoga dipermudahkan. InsyaAllah...amin :)



So what are you waiting for? Semuanya terletak dalam diri kita
Jom keluar dari comfort zone anda. Fikirkan kehidupan diri ,ayah ibu dan family anda. Lets be part of GLAM
Dengan buat business Online ni macam-macam boleh dapat!Starting income je dah RM3000 ++. and you will get moreeee and moreee....If you buat partime dulu pun boleh.

Jom jom!
Kita buat sama-sama.Kita buat TEAMWORK.
Lawyer,doctor,lecturer,engineer pun ambik peluang buat business ni. Sebab mereka tahu business ni dapat generate income besar dan sangat senang, just duplicate cara2 orang yang dah berjaya.

If nak cari side income yang betol2 boleh mengubah kehidupan anda, pls consider this business. 
contact elya ok.019-6343027 . nanti elya terangkan dengan lebih detail .  tak perlu ragu2, dengar dulu pun boleh ya:)

No comments: