22 April 2013

GOOD NEWS FOR STUDENT




19 April 2013

Why GLAM?

How to be in the RIGHT GROUP

repost from my mentor 

There are many groups out there.
You can't deny that some are more successful than others.

So Why GLAM?

Green Leaders Academy Malaysia also known as GLAM 
is the leading pioneer in online marketing in Malaysia.

GLAM is also responsible for the revolution 
in the way network marketing is done today.

GLAM has put the name of Premium Beautiful 
where it is today on GOOGLE. 

We are everywhere, 
from blogs to Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Google+ and the more recent Keek.

We have proven that we are GLAMourous 
but we are also highly RESULT ORIENTED

We are the PIONEER in ONLINE MARKETING 
and is the 1st group to have establish training in online marketing & social media marketing techniques

With over 200 Diamonds under our wings, 
these numbers are growing.
We are proud with the successes of our business partners.
Celebrating over 20 Crown Diamonds in a span of just 3 years.

Our travel track record for the past 3 years :-

Perth & Switzerland
10 Qualifiers 

Hong Kong
60 Qualifiers (2 bus)

Holland & Belgium 
50 Qualfiers (1 bus)

Vietnam 
100 Qualfiers (1 flight)

Guangzhou 
150 Qualifiers (1.5 flight)

Paris & London 
100 Qualifiers

Shanghai? Insya-Allah more!

GLAM were chosen to represent our company 
for Bella Awards and Bella Talk Show:-

Hanis Haizi, Maisarah Ibrahim, Naa Kamaruddin, Sha Khalid, 
Nur Faziha & Shaliza Aziz

Not only are we all over Malaysia, 
but we have expanded into GLAM Qatar, GLAM United Kingdom, GLAM Singapore & GLAM Brunei. 
We have GLOBAL presence

We represented the company during Diamond Night 2012 and Guangzhou Gala Dinner to give speech in front of 7,000 people

We have been featured in numerous publications and national TV
Berita Harian, Utusan, Majalah Nur, Hijabista, Intrend, Nona, Harmoni,  TV9 & NTV7

This is why...
We are GLAMpreneurs!

Leaders who know how to talk the talk 
and know how to walk the walk!

You could be next!
Take the next step and be part of our team today!

Find out more now why you should be a part of GLAM.

To all our clients, friends, families & business partners who made it all possible.

Thank you for making us No. 1 in Malaysia.


wanna be part of GLAMpreneur?
ask me how 019-6343027
elyaelmo@gmail.com

16 April 2013

GLAM's Award

Last week my mentor Hanis Haizi  awal2 dah inform dekat
 GLAMpreneurs datang awal sebab ada celebration untuk some of the GLAMprenuers.

Elya pun ape lagi, cepat2 datang GLAM
Sampai GLAM pun after magrib jugak lah.
Tengok2 GLAM dah nak full house. duduk belakang lah nampaknya...~


Atas meja dah dipenuhi dengan award untuk car fund achiever, 
100g achiever and Crown diamond Manager..


Gamba bawah ni antaranya ialah gamba2 car fund achiever and 
100g achiever(100,000 sales) 





Best tak korang tengok?
Dapat award dari pemimpin. 
Sebagai booster untuk kiter terus berjaya....
Kalau duduk dekat ofis....kita akan diraikan mcm ni tak?
bagi reward dekat diri sendiri ade lah kan...huhuhu~
maybe ada..tapi tak ramai yg akan dapat kan...

So, dengan join GLAMprenuer ni insyaAllah dapat mengubah kehidupan kiter...dapat capai impian kiter....
Yang penting choose the right mentor, choose the right group and follow the leader..

Ini memang tips turun temurun dari kesemua TOP GLAMpreneurs


So siapa yang teringin nak tahu apa itu GLAMpreneur ..
email elya ya elyaelmo@gmail.com
ataupun whats app 019-6343027


15 April 2013

GLAMprenuer? Free trip to Shanghai? Ape tu....

fuh fuh fuhhhhhh...
blog dah berabukk..
sorry sangattt 
Been bz jumpa client sana sinii...

Alhamdulillahhhh ...
rezeki tak pernah putus....
Dipermudahkan segalanyaa....

Tomorrow I will be going to Kuala Kubu Baru for business sharing...
siapa nak tahu tentang GLAMpreneur and 
Free trip to Shanghai..
cepat2 contact elya...

jgn takot ...jgn malu...
orang yang takot,segan, malu...
akan rugi ....


019-6343027 

12 April 2013

Repost From Prof Dr Muhaya

Salam Jumaat And Selamat Pagi semua....:)

Jom audit diri kita



10 April 2013

Nak let go brand new Power Bank 30000 mAh, siapa nak?

 Hai semua..

yesterday received my Power bank (30000mAh),

I bought it from mydeal ari tu...

check check..
rupanye2 tak boleh pakai untuk my ipad mini...
connector untuk ipad mini takde
ermm..membazir jee beli..
huhu

so anyone nak beli ?
Tak pernah guna lagi pun...sebab tak sesuai kan...

If you nak...
I nak let go RM105 with postage fee.(ori price RM119) 

cepat2
email or whats app ok :)

ni link die...
refer sini 

09 April 2013

2 Tahun setelah Dia Terima Nikahnya

Alhamdulillah...

2 tahun setelah dia terima nikahnya...
sekejap jee masa berlalu..
 macam2 dugaan kami tempuhi bersama...

walaupun belom ade rezeki anak ....
tak ape....kami sabar dgn segala dugaan yg diberi..

Allah itu Maha mengetahui..

Rezeki tu datang dari perlbagai sumber.....pelbagai cara..

Alhamdulillah
baru buat business dgn GLAM,
sehari sebelum anniversary ni...
my mentor, HANIS HAIZI announce kat instagram I am one of the qualifier to Shanghai!!!
Happy sangatt..
InsyaAllah...aminnn



So sesiapa nak follow I gi Shanghai For Free???
Company akan bagi Free Trips 3 times a year..best gilee
Cepat email yaa...elyaelmo@gmail.com or 019-6343027
Jangan takot2 yaa...:)



Now, tgk laaa gamba2 I nikah and sanding 2 tahun lepasss...heee










05 April 2013

Salah satu Cara untuk memastikan AYAM anda selamat untuk dimakan.

SILA TONTON VIDEO INI SAMPAI HABIS




Orang selalu kata makan lah makanan yg dimasak di rumah,kalau makan kat luar selalu, senang nak dpt penyakit sebab di kedai  tak bersih dan penggunaan ajinomoto yg banyak.
 Tak kiralah anda makan diluar ataupun masak dirumah.
nowadays banyak penyakit berpunca daripada pemakanan kita.contohnya, canser, obesiti etc

Actually ramai antara kita yg tak tahu, if makan dirumah pun belum tentu makanan selamat untuk dimakan.

Contoh 
1. AYAM. 
Anda tahu tak yg ayam yg kita makan sebenarnya
 telah disuntik dengan
 antibiotik/bahan kimia untuk jadikan ayam tu cepat membesar dan 
tahan penyakit, 
antibiotik/bahan kimia itu akan kekal didalam walaupun ayam itu telah
 dicuci dgn air bnyk kali.
Dan akhirnya antibiotik/bahan kimia
 itu masuk kedalam tubuh kita.

image from google

Jadi ,bagaimana kita nak memastikan makanan yg dimasak dirumah selamat untuk dimakan oleh keluarga dan anak anda?

Presenting
Another killer product of the company

BIOZONE FOOD PURIFIER
satu-satunya product penapisan makanan yang selamat untuk penyikiran toksin dari makanan dan mengurangkan risiko untuk mendapat canser  atau penyakit lain yang berpunca daripada makanan .

Biozone Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3).Ozon merupakan satu element pemusnah kuman dan bakteria semulajadikan .  Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. 


Proses prurifikasi selama 30 min


Buih mula  terbentuk yg merupakan toksin dan bahan chemical.
Biasanya toksin tersembunyi dibahagian lemak





buih semakin banyak terbentuk dan bau pun mulai busuk.



almost 30minute, fatty acid semakin tebal dan busuk.










semakin tebal buih terbentuk


fatty acid diangkat dengan menggunakan chopstik .ia 
melekat pada chopstic itu


Percubaan membakar buih tersebut.
Surprisingly , fatty asid  tersebut tidak dapat dibakar atau cair malah menjadi keras.
refer to this link [klik]



Cuba bayangkan, 
jika kita makan ayam setiap hari selama 10 tahun 
akan datang tanpa membuat purifikasi pada ayam tersebut,
berapa banyak toksin yang terkumpul dan kekal dalam badan kita ?

Sayangi diri dan anak-anak anda.
Pastikn Biozone Food Purifier
ada dirumah anda untuk kepentingan 
kesihatan anak-anak anda

Harga sangat berpatutan
Warranty selama setahun.

If berminat , 
boleh email elyaelmo@gmail.com
or 
019-6343027




03 April 2013

GLAMpreneur Free Trip To London & Paris

Last month, Glampreneur was away to London & Paris for almost 10 days!
This was FOC trip from the company.
Di ulangi FREE .
Glampreneur hanya perlu bawak shopping sebanyak yang mahu.

Best buat business under GLAM ni.
Ramai-ramai dapat pergi melancong
 ke luar negara secara percuma.

Dekat London time Glampreneur pergi hari tu..
memang Cuaca kat sana sejukk sangattt...
memang bestt jalan2 dengan business partner..
ambik gamba...
shoppingg branded goods!
muda-muda ni laa nak merasa semua niii kann...
Dah tua-tua nanti nak pergi mmg boleh,
but tak selincah macam zaman muda la...heehhe

Korang layan jee laa picture kat bawah ni duluuu...























So amacam?
Best kann pergi Free Trip...
Company stabil...kukuh...asset banyak...
thats why company  tak teragak  untuk bg incentive
dalam betol FREE TRIP and bonus besar ...

Lain feeling nya kalau pergi sendirian berhad dengan pergi
dengan GLAMpreneur..

Lain sangat..

Kalau pergi sendirian berhad..
banyak benda kiter kene jimat cermat..
Kalau pergi dgn GLAMpreneur..fuhhhhhh...shopping and enjoy tak ingattt punye laaa..
sebab GLAMpreneur work hard, play hard!


So anyone nak follow elya ???
If you be a part of GLAMpreneur, You will get FREE TRIP 3 Times a Year.
Now tengah on Package to SHANGHAI .
bestt nyeeeeeeee......
Fully sponsored jugakk..boleh bawak ur husband juugakk ok :)

Jom you all!!
Kite buat sama2....kita enjoy kat Shanghai sama-sama....
together we achive more!
J
Tips nak berjaya dengan GLAMpreneur:
Just follow and duplicate je leader buat ape. 
Sebab leader tahu mana yang terbaik untuk business partner die,
 sebab mereka lebih makan garam dari kita kan.

Contact me !!
019-6343027
elyaelmo@gmail.com

02 April 2013

THE COMPANY

Alhamdulillah dipertemukan dengan bussiness ni
Selain product yang hebat, group dan mentor yang hebat...
Salah satu faktor yang membuatkan elya nak ceburkan diri dalam Glampreneur ni ialah kami buat business dengan Company yang sangat2 kukuh dan stabil. 

banyak sangat yang telah dicapai oleh syarikat. Seperti :  

Empat anugerah 'Best Under A Billion' selama empat tahun berturut-turut dari majalah Forbes Asia kepada our company bermula 2007. Satu-satunya syarikat dari Malaysia yang telah mencipta rekod sebegini. Anugerah ini ialah pemilihan 200 syarikat kecil dan sederhana dari Asia yang berprestasi paling cemerlang.  Anugerah  disampaikan oleh Christopher Forbes, Naib Pengerusi Forbes.


Mendapat pengiktirafan melalui Anugerah CSR Perdana Menteri 2009  di bawah kategori Pembangunan Wanita dari Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Anugerah disampaikan sendiri oleh Perdana Menteri, Dato' Sri Najib Tun Razak.





Menerima Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2010/2011 dengan pengiktirafan tertinggi dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan pada 9 Disember 2010.
Menerima Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2010/2011 dengan pengiktirafan tertinggi dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan pada 9 Disember 2010.







and last but n0t least....
Syarikat yang mendapat Syariah Compliance di bawah Suruhanjaya Sekuriti


So, kenapa masih ragu2 dan tak yakin? 
Banyak pengiktirafan telah kiter dapat dr kerajaan.
Bukan calang2 company yang boleh dapat pengiktirafan mcm ni.

call me now
019-6343027


Cara-Cara Untuk Mengukur Size Badan Kita.

Premium Beautiful ni dibuat khas untuk semua orang.
 Setiap orang mempunyai size badan yang berlainan

So dalam entry ni elya nak ajar macam mana nak ukur size badan korang.

kita ader 4 measurements. 
Measurement mesti dalam Inci atau cm .Better bagi in CM

Repost from my mentor....

1. Measure your bust (dada / puncak).








2. Measure your underbust (bawah dada)

3. Measure your waist (pinggang)



 4. Last sekali measure your punggung.
-

Simple je.
Yang mana duduk luar KL ni, 
korang bagi measurement badan korang kat elya and elya will courier it.
Nanti elya akan bagi size corset yang sesuai dan selesa untuk tubuh badan korang.
Kalau korang rasa tak confident korang ukur dengan betol ke tak,
 no worries, Elya and business partner boleh datang tolong ukur kan.

So cepat2 la dapatkan set Premium Beautiful korang.
Harga berpatutan. very affordable.

I so accept cash , Credit card installment and Easy RHB monthly installement.

Hurry up get a special price from me. 
You will be surprised!!! :)
019-6343027
elyaelmo@gmail.com



Rawatan Alternatif untuk Breast Cancer

Semua orang tahu barah Payu dara merupakan pembunuh Utama para wanita. 
Kita tak akan tahu  bila ia akan menyerang.
and ianya menyerang sesiapa sahaja.
Tidak kira tua atau muda

Banyak sebab barah payu dara ini menyerang. Probably faktor keturunan, pemakanan , pemakaian bra yang tidak betol , dan lain lain lagi.

thanks to google


Dengan pemakaian Premium Beautiful sebagai rawatan alternatif  kita,
 insyaAllah dengan izinNya kita dapat menghindari penyakit ini daripada merebak

Di bahagian "Cup" Premium Beautiful  terdapat banyak "chitosan"
 yang boleh menyahtoksinkan semua toksin yang terdapat pada bahagian payudara.



Jadi kepada anda-anda di luar sana, kenapa masih berkira-kira  untuk mendapatkan set Premium Beautiful anda...
 Sesungguhnya mencegah lagi baik dari mengubati.

lagi tentang premium beautiful [klik1] [klik2]

01 April 2013

PERUBAHAN 360 - GLAMPRENUER

Kat entry ni elya nak share bukti-bukti perubahan dan kejayaan beberapa GLAMPRENEUR hasil canai dan didikan Hanis Haizi.
Dalam business ni kita hanya perlu duplicate je orang2 yang dah berjaya.As simple as that. Yang penting diri sendiri nak berubah atau tidak.

1.Hanis Haizi
Hanis ni dulu merupakan suri rumah sepenuh masa dulunya. Lepas beranak anak yg pertama, beliau took  the opportunity to do this business. Dari income RM3,000 ,siapa sangka dengan semangat yang tinggi untuk berubah hidup, now after 4 years income beliau telah menjadi jutawan dengan income mencecah RM200K sebulan . Dan beliau juga telah melahirkan ramai jutawan under academy beliau sendiri, iaitu GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA. (GLAM)



Hanis dengan koleksi designer handbags nye. Chanel, Dior, Prada.and bnyk lagi..
Semuanya beliau dapat dari hasil titik peluhnya selama 4 tahun dalam business ni. 






2. Maisarah Ibrahim
Beliau merupakan salah seorang Top Glamprenuer under Hanis juga. Dulunya merupakan government servant sebagai seorang engineer. Korang tahu je la, anak dua orang masa tu, gaji pula sikit. Macam mana nak survive kan. Memikirkan tentang future anak2 beliau, kak Mai decided to venture into this business. Beliau follow and duplicate je cara Hanis bekerja.  After few months kak mai resign focus untuk buat business. Now after 4 years ,income beliau pun dah lebih dari RM100K sebulan.  

Sangat different kan dulu dengan sekarang? Bila buat business ni, kite akan sentiasa upgrade kan diri.



3. Naa Kamaruddin
Beliau juga merupakan salah seorang Top Glamprenuer under Hanis juga. Dengan hanya pemakaian Premium Beautiful, beliau mengambil langkah untuk ceburkan diri dalam business untuk earn extra income. Beliau follow and duplicate apa yang Hanis Haizi ajar. This business is about duplicate and follow je. Thats why ramai anak didik Hanis ni berjaya macam hanis.


Before buat business naa nampak baisa2 je..
After 1 year + , Naa dah berjaya mendapat pangkat yang tertinggi dalam business ni.
Daripada tak tahu apa, kerana semangat yang tinggi beliau berjaya macam HANIS HAIZI.



4. Sha Khalid
Kak Sha merupakan  Top Glamprenuer under Hanis Haizi juga. Dahulunya seorg engineer di IBM dengan gaji RM5K sebulan. Ibu kepada 2 anak lelaki ini bermula dengan  buat business secara part time sahaja. Kerana ingin berubah hidup yang lebih selesa , 
beliau tekad duplicate and follow Hanis bulat2. 

 Dalam masa setahun, beliau berjaya capai pangkat tertinggi mampu meraih income 30K-40K sebulan . Dan akhirnya beliau resign dari profession beliau di IBM dan focus kepada business.



Ramai lagi Top Glampreneurs under Hanis Haizi ni.  seperti gambar dibawah ni.
Semuanya muda-muda berlaka. Dan dahulunya memang dah ada profession sendiri. 
Dari ingin berubah hidup.....Glamour dan famous akan datang kemudian...



Korang dah nampak kan, bukti-bukti ni. 
Sebab tu mereka pilih GLAM and Hanis as their mentor.
Tiada rahsia , hanya perlu DUPLICATE and FOLLOW the Leader.
Sekejap je dalam masa 2 tahun  kita perlu korbankan. 
2 tahun ni tak lama tau, pejam celik pejam celik je.
Cube korang ingat balik ape perubahan yg korang dah achieve 
for the past 2 years
Memang ada yang masih selesa dengan keadaan yang ala ala kadar sahaja. 
Memang bersederhana itu baik. 
But if you can do more, why you choose to do less?
Think people..think.... :)


Let's be part of GLAMPRENEUR with ME and Hanis Haizi.
I promise...
Together we achive more.


019-6343027
elyaelmo@gmail.com