30 September 2013

Day 1 : FREE TRIP TO SEOUL, KOREA

Selama ni tak pernah terfikir pun dapat menjejak kaki ke bumi Korea secepat ini. Impian elya memang nak ade free time untuk melancong di negara sendiri dan begara luar. Tapi biasa la kan, semua orang tahu. kais pagi makan pagi ni agak menyukarkan kita untuk pergi melancong sesuka hati kita.haha. 

Then alhamdulillah, impian menjadi kenyataan, buat business dengan GLAM ,dibawah pimpinan Hanis Haizi, Elya berpeluang juga akhirnya pergi melancong secara percuma ye dengan GLAMpreneurs yang lain. Bila tahu qualify FREE trip ni, memang melompat katak jugak la kan. Ye la, tak sangka kan, buat business part time je, tapi dapat gi VIP trip ni. Nak gi sendiri mampu? Trip ke Seoul Korea ni, fully sponsored by the company ,termasuk  lah Hotel, Makan dan Transport. Kita tinggal bawak duit shopping je.  Lagi satu, yang mana dah kahwin tu siap boleh bawak husband lagi. Boleh la jadi cameraman saya.hehe. 

So, kat sini, elya nak bagi tahu, business ni bagus, telus dn tak tipu macam segelintir negative people cakap. Company bagi incentive dalam bentuk FREE trip pun korang dah cakap macam macam..tck tck tck tck...hehehe
Lets enjoy the pictures ok~

 my protege datang untuk ambik aura gelombang hijau di airport


 bersama founder of GLAM  , 
Hanis Haizi and her Husband Razali Zain . Thank to both of them kerana buka peluang business ni kepada Elya . Daripada tak tahu buat business ni, Elya jadi tahu. 

The next morning ,dah sampai Inchen Airport. Oh ya, kami naik Korean Air. Selesa juga la. Boleh tgk wayang dalam tu. Tinggal takda popcorn je.hehe


Since FREE WIFI di airport, sorang2 bz betol update dalam instagram ..kata pun pioneer dalam social media kan,
 kene betol2 fully utilised it:)


 Ok dah update ingstaram....its time to smile:)




 dah dapat bag masing masing, jom kita ambik gamba group.. ramai kan? ni la best nye buat business berkumpul, daripada tak kenal ,jadi kenal. Saya suka dikelilingi dengan rakan rakan yang positive :)


 while waiting for the bus. gurau senda dengan mommy :)


transportation kami disana ditaja juga ye.



Kami brunch disini. dalam pukol 9 waktu Malaysia.  Terletak di Itaewon Street. Di sini banyak masakan Halal, tapi pakistani style lah. No malay food here. * Kalau bukak restaurant melayu kat sini, pasti laku ni...heheoh berangan lagi* 












kata pun brunch kan, haruslah makan berat berat ..









lepas ni, we wanna fly high to Gold Coast...  I love GLAM





 Lepas makan, we were heading to Doota Mall, siap siap beli sourvenir. shopping woh!



 samapai2 je terus ingat souvenir untuk business partner, client..family..beli siap2 

 penat shopping, kita bersantai dengan minum coffee. Di sana ,memang banyak cafe ala ala starbauck macam ni. Penduduk kat sana memang suka minum coffee kot? ntah lah.

Sampai je bas, terus check in ke Hotel. Kiterang stay di Best Premier Kukdo Hotel. Lokasi yang sangat-sangat strategic, dekat dengan shopping mall.  Masuk2 je hotel..tak boleh nak rehat sangat. kena get ready untuk Gala dinner pulak....tema tradisional... ala ala salam diperantauan gitu ~

masuk je, memang rasa nak terjun and tido terus..





suami yang banyak membantu aku .





aku tak kenal siapa K-POP singer ni..haha.. main petik je gamba..haha


 disajikan dengan persembahan K-POP 


salam perantauan dari GLAMpreneurs..hehehe




pulang ke bilik masing masing :)

Seronok gi Trip ramai-ramai dengan business partner. lain perasaan bila gi dengan kawan2 biasa:) . Next Free trip ni ke Gold Coast ,Australia pulak, jom siapa nak ikut?  contact elya 019-6343027

to be continued ya:)

23 September 2013

WANG BESAR LAGI


Dikala semua sedang  menunggu gaji yang akan kunjung tiba.... 
nasib baik la ada back up hasil daripada buat business dengan GLAM. Sebelum berangkat pergi Korea agak kalut sikit, tak sempat tgk bonus yang ada dalam account ... Alhamdulillah, peningkat hari demi hari.

Dulu mula mula agak risau kalau business ni tak menjadi. Tapi lama kelamaan rasa syok pulak.. everymonth dapat bonus... Dikala duit gaji tak masuk lagi, dapat laa guna kan duit business untuk cover apa apa yang patut.. Selain itu, buat business ni, kita dapat bantu business partner yang sangat2 committed dengan business ni. 
InsyaAllah if kita betol-betol berusaha , kita akan dapat habuannya.

Siapa yng berminat nak cari sde income? Do pm me and i will present the business proposal. Jangan tunggu lama lama sangat, nanti menyesal .Orang lain dah merasa, bila lagi turn anda ? 

Cepat2 nak bonus RM4500 next month tak? Pm elya laju laju oK.. nak jumpa kat area KLCC after office hour pun boleh.. 

email : elyaelmo@gmail.com
019-6343027



TEASER : FREE TRIP TO KOREA


STAY TUNED ~! Banyak benda nak update ni....... sabar naa

17 September 2013

HELLO KOREA ..

Hi semua...

This is scheduled entry.... Now elya dekat Korea dah.. bersama GLAMpreneur yag lain.. Alhamdulillah bestt sgt dapat pergi FREE trip ni..nnt kiter story mory okk :)

So, Anyone nak tahu tentang GLAMpreneur  atau pun nak dapat kan Hot selling seperti Bio velocity sleep mate, Premeium beautiful, Biozone Food Purifier, Syampoo Marine Essence dan Mineral Coffee...boleh contact my business partners.. 

1. Azura 012-7632317
    http://azurarahamat.blogspot.com/
    Lokasi :  Petaling Jaya , Shah Alam 

2. Shafarina 017-3160001
    http://shafarinashabri.blogspot.com/
    Lokasi : KLCC, Rawang

3. Aini  012-3004324
    http://thebrighteye.blogspot.com/
      Lokasi : Putrajaya , Klang 

4.  Ayu  016-4424210
     http://yuyurashidi.blogspot.com/
     Lokasi : Sungai Petani ,Kedah

5. Nolyanna 017-6276532
    http://nolyanna.blogspot.com/
    Lokasi : Kuala Kubu Baru, Keramat

6. Ana Hassanah  012-2985694
    http://www.anahassanah.com/
      Lokasi : Nilai , Bandar Mahkota

7.  Wan Zarina 013-2060902
       http://rinzaryna.blogspot.com/
       Lokasi : Shah Alam, Klang 

11 September 2013

SYAMPOO MARINE ESSENCE SESUAI UNTUK WANITA BERTUDUNG


Tiba tiba gamba dato' Siti Nurhaliza kan!! hehehe . Ada sebab kenapa elya letak gambar Dato'
masih ingat entry tentang Fenomena Marine Essence[KLIK SINI]

Ada diantara korang yang ada masalah kelemumur? itchy scalp?Ok meh nak cerita ni.... Kulit kepala elya memang sensitif....syampoo selalu bertukar ganti. Asal ada orang promote syampoo2 dekat salon mesti beli...haha..

Then nak dijadikan cerita, company keluarkan product Marine Essence dalam bentuk Syampoo..then apa lagi cuba pakai. Nak dijadikan cerita, hari pertama guna tu....seriously wangiiiii gilaa! And wangi die tu mmg tahan sampai malam tauu! I tak tipu... *tipu dosa* . Setelah sebotol habis, memang nampak perubahan dekat kepala, kelemumur dah  semakin kurang. Husband pun cakap elya dah kurang menggaruk kepala..haha.

Kalau korang baca entry elya  sebelum ni [KLIK SINI ] , tahu kan kandungan dalam syampoo ada Garam Buluh.  serba sedikit tentang Garam Buluh, ianya memang bagus untuk kesihatan..bagus untuk membuang toksin dan kesan pencemaran...*ok sila buat research sekarang hehe* 

Syampoo Marine Essence memang sesuai untuk semua lapisan masyarakat, tak kira dewasa mahupun kanak kanak. Kat sini elya nak tekankan kepada wanita yang bertudung.Elya tahu ade sesetengah nya selalu mengalami masalah kepala yg kerap gatal2 kan, rambut gugur, kelemumur banyak.  Korang cuba lah syampoo dari jenama ini..so far, memang banyk dah positive feedback. .  Lagi satu, senang nak bawak kemana.....! 

Nak Cuba? if nak COD area bandar sri permaisuri ,cheras ke...KLCC ke... Wangsa maju ke....
lemme know ya  0196343027

08 September 2013

FENOMENA MARINE ESSENCE (SABUN KETIAK DAN SHAMPOO KELEMUMUR)

Assalammualaikum semua... WAJIB baca info ini untuk kesihatan family anak2 anda...
ni nak cerita tentang product body care and syampoo jenama Marine Essence yang hangat diperkatakan..

Sebelum elya decide nak share dulu, elya cuba dulu pakai sendiri... lepas habis satu bar.....lepas habis satu botol... nampak sikit perubahan... Elya tak mengharapkan terus nampak perubahan ketara.. Tapi Alhamdulillah memang nampak kesan die selepas guna product ni, kulit kepala dah tak banyak kelemumur...kulit dah tak kering sangat....warna kulit dicelah pelipat semakin sekata.. 
Lain orang lain proses nya..ada cepat ada lambat...but just consisten guna...

Since Elya dan rakan2 yang lain dah rasa kebaikkan Product Marine Essence ni...ni nak share dengan korang kat luar tu..seriously cuba la product ni...Being me memang suka share benda2 yang sedap(macam kuih raya before this) and benda2 yang bagus... 
Sabun Marine Essence ni merupakan Sabun buatan Malaysia dirumuskan khas untuk :
*menyihatkan
*melembabkan
*meremajakan
And Diiktirafkan oleh IFRC 

7 Ramuan didalam product Marine Essence:
1.GLISERIN 
- Tidak mengeringkan kulit malah melembabkan kulit
2.GARAM BULUH 
-Sumber yang kaya dengan mineral antioksidan untuk kulit.
-Anti bakteria, anti alergi
3.EKSTRAK LIQUORICE 
- Mengurangkan perubahan warna, bintik-bintik hitam
- Mencerahkan pigmentasi kulit.
4.VITAMIN E 
-Anti penuaan. Menyembuhkan kulit yang bermasalah
5.MINYAK TEA TREEK OIL 
- Anti kulat, Anti bakteria
6.PHENO-SFE ( ekstrak teh PU-ERH) 
- Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan kulit
- Memperbaiki dan memperbaharui sel mati
- Anti Aging
7.ALOE VERA 
- Menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel sel kulit

SIAPA YANG SESUAI ?
*Dewasa dan Kanak kanak
*Alergi- Ruam ,Ekzema 
*Jerawat Batu, bintik-bintik halus
*Kesan Daki Tebal (Ketiak& Celah-celah pelipat badan)- leher,peha,lutut jari,kaki, perut
*Gigitan Nyamuk/Serangga
*Rekahan di tapak kaki
*Kulit mengelupas-jari, muka
*Kulit Kering -mulut,lutut,siku,kaki
*Bau Badan, bau ketiak,bau kaki


Tanggungjawab Kami sebagai agent untuk berkongsi tentang kebaikkan sesuatu product.... Tak percaya, terpulang pada individu..:) .Kita cuba iktiar guna product ini. Ikhtiar la selagi mampu..

Jangan berkira untuk kesihatan anda... cuba laa fikirkan tentang kesihatan sendiri dan family ya..:). Untuk yang berminat untuk menjadi agent DROPSHIP product marine essence ni.. boleh contact elya juga... Hidup di KL ni memang perlu ada side Income...nak buat side income kecil kecil-an pun boleh, product ni memang senang nak je nak jual:). 
nak tahu detail WA elya ok 019-6343027


Ada orang tanya besar mana size sabun ni....besarrr tapak tangan tau.. cer tengok  :)



04 September 2013

KOREA....*Counting Days*


In less than 14 days...i will be flying off to Korea with other GLAMpreneurs yang qualified for this frea trip .....*tak sabarrrr*

I buat business ni sebab pertama nak cari side income..nak buat backup untuk future... Seriously, siapa yg cakap buat business dgn GLAM ni hanya orang orang kaya sahaja, anda silap... Think before you speak..

But Alhamdulillah, macam Elya cakap in my previous entry, kita tak tahu kita punya potensi diri..Jangan give up..jangan berhenti berharap....Alhamdulillah.. memang tak sangka , dikurniakan kesempatan dan rezeki  qualified pulak first trip dgn GLAM....pergi ke Korea ..memang tak pernah langsung berangan...huhuh

Oh now, tak tahu nak packing ape...being me mmg selalu bawak baju banyak2 end up tak pakai pun.haha....ape nak shopping untuk family ku kat sana...haha....Ada suggestion tak? apa yang boleh di shopping ...kain pasang ada tak sana? pls pls bagi idea sayang sayang sekalian.... tak kesah..cerita je okkk:)

So, anyone of you masih tercari cari peluang side income. Please do consider this business...mula2 mmg kita target untuk cari duit lebih..kalau kita work hard.work with the Team..insyaAllah dgn Kuasa Tuhan kita pasti akan dapat ganjaran and kita akan dapat FREE trip ke GOLD COAST AUSTRALIA.... tak nak ke? Ada cara nya sayang.....

Lets DUIT babyy...

Email me : elyaelmo@gmail.com
0196343027

DIKALA HARGA MINYAK NAIK..

Oh dikala harga minyak naik....
ramai betol la orang dok bising bising..... for me, nak buat macam mana , kalau kita mengamuk2 kat FB pun, ada datangkan faedah tak? uhuu...

SImple je, daripada kita dok bising2 tentang minyak naik...itu naik..ini naik....apa kata kite fikir macam mana kita nak tingkatkan ekonomi keluarga kita.....  WHo knows, 10 tahun akan datang harga minyak..harga gula..harga itu ini akan mencanak naik lagi, tapi pernahkan kita terfikir...ekonomi keluarga kita naik tak? Ada backup tak untuk future kita....

For me this is the rght time for you to think...try to explore.
Buat la business...cari side income... Tak rugi pun buat business sekarang...I dah jumpa ramai2 pakcik2 yang suggest dekat I , "muda2 ni kuat sikit cari duit..nanti dah tua macam pakcik, baru nak cari business..susah dahh....."
I can bet you, 10 tahun akan datang, nilai wang rinngit kita makin kecik... and adekah gaji yang kita terima dapat menampung perbelanjaan keluarga kita nanti? fikir2 kan laa:)

01 September 2013

HARGA MURAH UNTUK BIOZONE FOOD PURIFIER


Ramai yang tidak tahu  atau mungkin buat buat tidak tahu makanan mentah yang kita banyak mengandungi bahan-bahan kimia yang merbahaya. Cuba kita kaji ramai muda mudi diserang penyakit-penyakit seperti high kolestrol, sakit jantung, darah tinggi , kanser dan macam macam lagi. Salah satu sebab ialah daripada pemakanan kita. Contoh nya ayam disuntik hormone, antibiotic disuntik untuk  jadikan ayam2 ni gebu gebu dalam masa yag singkat.

Actually elya tahu ramai yang sedar , Biozone Food purifier ni MEMANG bagus...tapi sorry to say elya agak pelik ada yang kata product ni sangat mahal. nanti dah sakit, bil hospital mahal ke tak ? Padahal beli gadget or benda2 yang lain yang tidak mendatangkan manfaat dengan harga RM2000 keatas mampu. * ok agak pelik disitu*

Biozone ni ada warranty selama setahun, Service maintainance FOC selama 2 tahun.
Kalau nak bayar ansuran,  RM1,750 retail price , Sebulan RM200 .
If ada yang yang beli secara cash atau credit card, harga Biozone RM1500 .

Mahal ke?
For me untuk mendapatkan kesihatan yang baik, kita jangan berkira tentang product yang berkualiti begini . anda perlu buat research tentang biozone ni, fikir tentang pemakanan kita. Elya tahu if product ni advertise di televisyen, pasti ramai yang berpusu pusu membelinya..kan?

Now elya nak offer harga murah  untuk pembaca2 elya ..

NOW u can get RM1500  untuk satu Biozone Food Purifier 
this is the best price i can offer you. Kalau ada yang offer bawah RM1500 itu semua dusta..ehhehe... mungkin second hand siapa tahu?atau pun dia tidak akan tolong anda jika terdapat kerosakkan dengan machine ni...hehe

Dapatkan lah BIOZONE FOOD PURIFIER  untuk elakkan penyakit kronik 10 tahun akan datang...


so jangan lah pandang remeh kualiti makanan yg anda makan.. nanti dah dapat penyakit banyak pulak bil hospital yang perlu bayar...

tak salah sama2 kita beringat  untuk kepentingan bersama :)

Gambar dibawah ni gambar2 sebelum dan selepas menggunakan BIOZONE FOOD PURIFIER.