25 October 2013

GOLD COAST OH GOLD COAST

Hi semuaa..... Salam jumaa! aneyong haseyoooo???heeeee
dah baca belom FREE TRIP elya ke KOREA before this? haa belom? meh baca dulu ..baca cepat...ehehehe [klik sini] [klik sini] .. hari ke-4 belom draft lagi...mggu ni ek.ehhe.. eh meh layan video ni jugak, confirm teruja! [klik sini]

Ok,Belom habis story pasal Free trip Korea, elya nak bukak cerita baru pulak!!?bolehh??heeeee. Actually, Tak sabar nak ke Gold Coast Australia...fuh fuh fuhhhhh.... Ever since join GLAM ni, memang elya looking forward FREE trip yang company provide kan. Boleh bawak husband sekali yeay!  it's fully sponsored.Semuanye sponsored.Dari makan,hotel, transpostation ..semua lahhh.. tak yah risau dah.  Dulu buat business dengan GLAM, nak rebut income RM3000  je. NAk tahu tak? ELya buat part time je darlings2. Alhamdulillah , I made it with my business partner and of course with the strong support by my business mentor/leader hanis haizi and razali zain. 
Bila sama2 buat dengan business partner, bantu business partner, Alhamdulillah dapat lebih dari RM3000. dapat pulak FREE TRIP. bak kata pepatah, the more you give, the more you'll get.  Memang best business ni, Alhamdulillah i made the right choice, chose the right mentor and group. berjaya ambik peluang. Kalau tak rebut peluang dulu ,mungkin elya berada di tempat yg sama jeee...huhuh....

Lets layan dulu gamba2 di Gold Coast.

Tak sabar nye nak naik ride ni, masa kat Disneyland KOREA tak dapat naik semua ride...orang ramaii yang amat.



Teringin nak pegang kangroo!! wohhhhh

dolphin!

waaaaaaaaaaaa!!!

subhanallah..cantik....






Apa lagi yang best kat Australia ek?
Oh ya...anyone of you nak tahu macam mana nak dpt kan FREE trip ni and nak tahu tentang business GLAM ni ? meh WA elya 019-6343027
jgn risau elya tak makan org :p


KATA KATA DARI IRFAN KHAIRI

SALAM JUMAAT SEMUA
Lets join my journey as a GLAMpreneur ....:)



























24 October 2013

COMING SOON.......GLAM DINNER CYCLE 2

Waaaa...can't wait for this upcoming event -
 GLAM DINNER 2013. 
Bukan calang-calang event ya. This event akan featured dalam 2 buah magazines..ehehe..nantikannn yaaaa!! surpriseeeee:)

Founder GLAM  which is HANIS HAIZI ni always wanna give the best for GLAMpreneurs.
We work hard, and enjoy puas2 lepas tu...hehehhe....

 Alhamdulillah....bertuah sungguh berada dalam group GLAM ni

 throwback last year GLAM Dinner 2012

Top GLAMpreneurs 


Oh yaaa!! some of lucky draw untuk malam tu nantiiiii...
and macam2 lagiiii.... Dari Doorgift, performance. meals..semuanya best bestttt tauuuuu.......


wanna join part of our GLAM Family? 
Contact me now  019-6343027

23 October 2013

MINERAL COFFEE , KOPI KESIHATAN

Mineral Coffee merupakan kopi pertama didunia dan mungkin satu-satunya kopi yang mengandungi garam buluh. Gabungan unik garam dan adunan kopi robusta tanpa gula ini memberikan kopi mineral satu rasa yang lazat serta kebaikan untuk kesihatan seluruh keluarga.


Sebenarnya, menambah garam ke dalam kopi bukanlah sesuatu yang pelik. Ianya merupakan salah satu tradisi orang-orang di negara scandinavia, Turkey dan juga Hungary menambah secubit garam dalam kopi mereka. Hasilnya, kopi yang mereka minum itu mempunyai rasa yang lebih kuat dan banyak buihnya.


Selain dari menambah rasa, garam yang ditambahkan juga dapat mengurangkan rasa pahit kopi tersebut.


Apa itu garam buluh?

Garam buluh ialah garam asli yang dimasak didalam buluh menggunakan cara memasak tradisional tanpa alatan moden. Teknik memasak garam buluh berasal dari Korea beribu-ribu tahun dahulu, dan didapati menyingkirkan sebarang pencemaran laut juga menaikkan kandungan mineral yang sedia ada dalam garam.



Garam buluh mengandungi kandungan mineral magnesium yang tinggi dan mineral-mineral lain yang baik untuk badan kita seperti zat besi, kalsium dan potassium. Mineral-mineral yang ada membantu badan kita menyerap nutrien ke dalam badan.


Anda tahu tak? Sesetengah garam yang ada dipasaran kini adalah garam tiruan disebabkan ianya lebih mudah dan murah untuk dihasilkan.Akibatnya penggunaan garam berlebihan dan tiruan ini boleh menyebabkan banyak penyakit berbahaya untuk jangka masa panjang.

Kalau ada diantara kalian nak cuba sekotak dua? boleh email kepada elya elyaelmo@gmail.com atau WA 019-6343027 
nak COD area Cheras, Bandar Sri Permaisuri , Jln sultan Ismail, KLCC , wangsa maju pun boleh


Our high demand Mineral coffee. Agent from Singapore/ Brunei/ Indonesia are most welcome :)
get your first income RM5000 by 10 Nov 2013

20 October 2013

DAY 3: FREE TRIP TO SEOUL, KOREA

Ya ampunn..lama betol laa nak habiskan cerita pasal Korea ni...hehee.maaf korang , sibuk sikit bantu business partner elya untuk fight ke Gold Coast, kata pun TEAMWORK kan.. hehee. Btw, yang mana baru singgah blog elya ni, entry ni merupakan FREE TRIP elya ke KOREA September lalu. korang dah baca dulu  Day 1 and Day 2 ni dulu ok. Then, baca ni sambungannya la eh..

Seperti biasa pagi-pagi gi ke Itaewon Street untuk breakfast.  Lepas breakfast macam biasa lah ,bergambar sakan. We really had fun kat sana. 













 first timer gi FOC trip dgn GLAM 
masa ni kene bercakap dekat depan . Nervous kot..haha






Then pergi ke LOTTE World Duty FREE

My mentor ! 

ok perasan cute.haha

 ambik aura beg DIOR..fuh fuh fuh....target untuk next year..insyaAllah .kene kerja kuat


Then, kiterang ke Han River pulak untuk Lunch. What a nice view.  Tapi kalau malam2 lagi cantik kot ..



 welcome bebehhhhhh

 ready for lunch

 starter..hihi






then kiterang ke Myeongdong Market. macam-macam ada kat sini. Shawl , skin care, baju-baju.. macam2 lah.. Face Mask , Foot Mask, segala mask lah memang bersepah2 dorang jual dekat sana. Tak tahu mana yang bagus . Banyak sangat brand nye.  Elya tak banyak shopping pun. Time tu rasa macam penat, kaki melecet.huhu.





 air ni sedap. Lemon campur sprite kot. 

  oh first time masuk LUSH. ermm menarikk.....

Thats all for 3rd day. Sorry lah banyak letak gamba je. If you all nak tahu detail boleh je whats app elya or email..elya akan citer ..hehe

Best tau buat business ni...dapat incentive pergi melancong macam ni. Tak payah bayar pun yu ols...
Package GOLD Coast still on ni...
lets coffee! 
elya boleh tunjukkan untuk dapat kan extra income RM5000

019-6343027






18 October 2013

VIDEO BEST ! - GLAM IN KOREA



 sorry elya tak sempat lagi nak update semua cerita di Korea..haha...ya Ampun bz laaa yang.. InsyaAllah nak habiskan jugak dalam bulan ni an.. Korang layan je video ni dulu.. Tak sabar nak berjimba di GOLdDCoast ,Australia lepas ni.... meh laa ramai2 kita gi Gold Coast, semua fully sponsored by company sebagai incentive .

16 October 2013

DYNAMIC ENTREPRENEUR PROGRAM

Alhamdullilah.. ini ialah kali kedua elya attend Dynamic Entrepreneur Program yang bertempat di Setia City mall convention Centre. Seminar ni bukan sebarang seminar. Kalau inginkan kejayaan yang luar biasa, kita perlu juga pengisian yang luar biasa. Seminar kali ni memang lain daripada yang lain. Betol-betol rasa membara hati ni! 
before start, kita breakfast dulu


Speaker tak lain tak bukan, Winston Wong, merupakan Former President of MBF Holdings,  Former President of the Malaysian Rubber Glove Manufacturers' Association etc . Beliau betol-betol berjaya membawa satu 'impact' kepada GLAMpreneur yang hadir pada hari tu. fuhh fuhhh...setiap apa ilmu yang diturunkan tentang Network Marketing sangat2 membuka minda ramai participant pada hari itu. Satu yang kerap ditekan kepada kami semua, kitabuat business ni, untuk jangka masa panjang. Bukannya baru buat 6 bulan, terus expect sudah kaya... Ini bukan skin cepat kaya ..hehe. Jadi ilmu perlu sentiasa upgrade. 






Budaya yang diterapkan di GLAM






Sebelah petang telah disediakan workshop dimana cara-cara hendak buat appoinment,  protokol semasa buat business sharing  diajar.. hebat tak business ni?
Semua benda diajar.. apa yang perlu dirisaukan?



Kini, network Marketing telah memasuki satu fasa dimana ramai telah diceburi oleh ramai golongan2 professional .
Ramai yang salah faham dengan konsep business GLAM ni. memang tak sama dengan network marketing yang lain. Kena dengar dulu ,baru faham

Jumpa kami dipuncak kejayaan . 



  bersama founder of GLAM Hanis Haizi and co Founder Razali Zain











Alhamdulillah..Kami sudah bersedia ke GOLD COAST!!!!

Alhamdulillah..sejak elya join GLAM, memang selalu bersikap positif. For me, business ni mmg senang....Resipinya ialah  hanya perlu Follow je leader kita sebab mereka sudah makan 'garam' dari kita.  ilmu sentiasa diberikan..tinggal kita bertindak aje..
Kena selalu berfikiran positif.,,, kena bersikap terbuka....InsyaAllah kejayaan pasti berpihak pada kita...

Siapa nak ikut elya ke GOLD COAST secara percuma?? angkat tangannnnn??

019-6343027 
elyaelmo@gmail.com