03 March 2014

DAY 1 : SUMMER IN GOLD COAST

Seminggu dah berlalu..rasa macam baru je semalam check out dari Outrigger suffers paradise hotel.gelak ketawa di Gold coast masih lagi teringat2.  Bila buat kerja je, mesti ada ketikanya tergelak sendirian.haha. ape2 pun Hanis Haizi Protege memang rawk habis! memang happening..  MAcam tak percaya elya dapat jejak kaki ke bumi Australia secepat ini. Alhamdulillah rezeki Allah Taala. Ye lah, sebelum ni nak bercuti pun takat dalam Malaysia dan Indonesia je. Tapi bila buat business dgn GLAM, semuanya tak mustahil.

Pada yang tidak tahu, trip kali ini merupakan Free Trip (ditaja sepenuhnya oleh company)  yg kedua elya bersama GLAM (Green leaders Academy Malaysia) selepas Korea pada bulan September tahun lalu [entry sebelum ini ]. Seramai 300 orang qualifiers untuk free trip kali ini. GLAM merupakan group yang paling ramai qualifiers, iaitu seramai 100 orang. Yeayy.. elya berada dalam group yang hebat. Alhamdulillah..

Let's throwback kisah2 6 hari 4 malam percutian ke Gold Coast Aussie ni..hhee
So..15/2/2014 ... Baju kami bertemakan Hijau. kali ni elya follow ecak naik ERL pulak ke KLIA . Nak rasa relax sikit hihi. Cost ERL ke KLIA dari KL Sentral RM35 untuk one way . Ok lah berbaloi dengan kecepatan servicenya.Kami gerak pukol 2.30pm sampai dalam pukol 3.15pm gitu lah.. Ok la, ngam2 sampai di KLIA sebab berkumpul pun 3.30pm..Pukol 6.30pm kena transit ke Singapore and then dari Singapore terus ke Brisbane Australia, wehoooo.


ni lah ecak, comel kan die. die ade gopro. so kene selalu menempel sebelah die.wakaka.


Baju merah tu Ivan, tour guide kami di Australia nanti . Orang nye ok la,
 bnyk info2 yg die share dengan kami. DIe pun tak lokek free gift haha.


Kami bersama founder and co founder GLAM , CDM Hanis HAizi dan 
 CDM Razali Zain. Gopro satu!


Mentor ku, GLAM founder ,CDM Hanis Haizi. Trip kali ni beliau tak dapat nak follow atas sebab beliau baru sahaja melahirkan baby.
masa ni beliau masih lagi dalam pantang.. but still nak turun padang nak bg sokongan untuk qualifier yang nak berangkat ke Australia. Elya memang salute dengan semangat beliau. 


Ni DDM Azween and Husband. Beliau ditugaskan menjaga kami,anak anak hayem sementara ketiadaan mentor kami disana.hehehe


Time ni dah sampai Changi Airport, SIngapore. Lepak dulu sementara
 menunggu untuk berlepas ke Australia pula. Masing-masing tengah bz nak sedut WIFI...hehe
Transit di Singapore selama 2 jam. Oh ya! kami telah diberi cash voucher sebanyak SGD20 . banyak betol benda free yang tak disangka2 bila pergi free trip ni.  So dengan cash voucher ni boleh lah shopping minuman/makanan/chocs kat dalam airport ni,hehe.

 group photo sebelum berlepasssssss~
dari kiri Elya, Kak deena,Kak azween, Abg rijal, Kak lin, Effa,Alia,ferrie,warni,Farouk,KAk ajue,Ecak,Haikal.
ke semua 14 kami  Hanis Haizi protege merupakan batch yang pertama berlepas ke Australia, 

 
Yeayyyy ...dah boleh tidooooooo~ ada masa 8 jam untuk tido. 
makan dalam flight disediakan. jgn risauu halal yaa:)


Ok nanti kita sambung Day 2:)




1 comment:

Mizz ErMa said...

wah, best nya..>.< sy xpenah lg sampai ke australia tu..korea penah la, hihi