17 April 2014

DO IT NOW




Assalam..
Hari ni nak share sikit dengan anda ...
Ramai orang tanya elya, senang ke buat business dengan GLAM ni?Product-product yang ko jual ni ada orang nak beli tak? what if kalau orang tak beli? macam-macam bermain difikiran korang kan....hehehe.. belom cuba lagi ..dah fikir negative... 

Ok ni nak cerita...Elya pernah buat bisnes lain macam jual kuih raya, ajar tusyen mandarin and buat unit trust...But, bila Elya jump into this bisnes, memang best sangat .dapat FREE mentor .hehe. Mentor sentiasa ada untuk guide kite. Sebab business  ni merupakan team work project.. buat sama-sama dengan team... Saling bertukar tukar fikiran... Business ni mengajar kita cara2 macam mana nk manage business kita dan business partner juga.. 

Range of Products memang banyak.. Ada Premium Beautiful, Biozone Food Purifier, bio velocity sleep mate, marine essence body care and syampoo, mineral coffee... semua nya memang mendapat permintaan yang tinggi dari customer...google je lah, memang banyak dah positive feedback. 

Kenapa Elya kata Business senang?

-Contoh : Product - product yang dinyatakan diatas ni dah lama ada dipasaran, .Orang ramai  tak akan ragu-ragu nak beli sebab dah tahu kebaikkan dan keberkesannya . Actually kita guna, kita promote and share je..as simple as that

Cuba korang google je, berapa banyak positive feedback tentang penggunaan BVSM, Marine Essence ,Mineral Coffee ni. Marine Essence pula , mudah untuk dijual. Sabun/ body care dan syampoo sangat sesuai diguna untuk orang dewasa dan kanak-kanak yang mempunyai kulit yang sensitif. Mineral Coffee sangat2 memberi tenaga , orang yg perlu stayback memang elok minum coffee ni. Lagi pun tiada colestrol, takde gula....haha

- Selain tu, business ni kita  work as a team .. Kita buat sama-sama. Tak tahu kite ajar macam mana nak market the product. Elya akan bantu  rakan kongsi yang lain kembangkan business mereka ... Because in this business , kami memang memerlukan antara satu sama lain. That's why if you can see, under GLAM ramai orang berjaya dalam business ni disebabkan kite buat team work . Bukan buat seorangan.

Macam mana kami buat business ni? 
Elya follow and duplicate je cara mentor elya Hanis Haizi. Mentor di dalam business ni ibarat Cikgu mengajar anak2 murid di sekolah. Kami diajar  menggunakan social media.Semuanya akan diajar secara percuma bagaimana caranya untuk dapatkan pembeli dengan pantas melalui internet. Tak perlu modal untuk bukak kedai, gaji pekerja etc. Kita jual online je ..
Korang tahu tak, buat business dengan cara menggunakan internet sangat mudah ,pantas dan jimat duit kerana pasaran sangat luass. Kita tidak memerlukan traditional way and sergah rumah orang pun. Sebab customer yang akan cari kita, bukan kita yang cari customer.
Nak cerita lagi pun panjang, apa kata korang contact elya k...kita ngeteh and borak2 ..hehe.

Kesimpulannya, memang mudah sangat bisnes ni if kita betol betol nak berubah and nak cari backup untuk future kita. Kita boleh jadikan iktibar diatas kehilangan MH370 . Kesian sungguh family2 yang telah kehilangan punca rezeki. sebab tu lah elya betol-betol sarankan kamu buat lah business dari sekarang. kita memang tidak akan tahu jalan cerita kita. Sudahkan kita sediakan keperluan untuk anak-anak and family kita?cuba fikir-fikirkan..  

Sebenarnya nak cari side income ni bukan kehendak tapi keperluan. Zaman sekarang ni tak boleh depends on satu kerja je. Cuba korang bayangkan nasib dan kewangan korang dalam masa 10 tahun lagi. orang lain makin senang, tapi korang? Pernah ke kita terpikir, macam mana kadar kesihatan kita yg semakin hari semakin berumur.Pernah tak kita terfikir nak biayai anak kita bila dah masuk skolah nanti? Cuba korang kira-kira cukup ke simpanan korang tiap2 bulan? Jangan pulak loan yang makin bertambah....



Kami di GLAM memang akan berikan trainning kepada usahawan nak mencari side income dgn business ni. Seriouly tak susah. kalau susah .elya pun tak buat...
Relakan diri untuk berubah dan dibimbing je. Produk tak mahal pun , demand sentiasa ada. 

Jum kite sama2 buat business . Dapat bonus up to RM5K to RM10K ... 

Allah sentiasa menyuruh kita berusaha dan jangan harapkan rezeki tu datang bergolek.

Di dalam sebuah hadith lain, Rasulullah s.a.w. bersabda:
9/10 punca rezeki itu adalah di dalam bidang perniagaan. 

Dalam menggalakkan umat Islam berniaga, Allah s.w.t. pula berfirman: 

Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu makan (gunakan) harta-harta kamu sesama kamu dengan jalan yang salah (tipu, judi, dan sebagainya), kecuali dengan jalan perniagaan yang dilakukan secara suka sama suka di antara kamu, dan janganlah kamu berbunuh-bunuhan sesama sendiri. Sesungguhnya Allah sentiasa mengasihani kamu.(An-Nisaa:29). 


 ..