04 August 2014

BIO SELEZA FEMININE PAD


Ni elya nak cerita sikit tentang  Pantiliner &  Feminine Pad a.k.a Tuala Wanita yang kita dok pakai tiap bulan. Keratan akhbar recently , 'berhati-hati pilih pantiliner '.  Zaman moden ni, wanita banyak terdedah dengan pelbagai penyakit terutamanya kanser rahim. 

Korang tahu tak, Kanser Rahim ialah pembunuh No. 2 wanita di Malaysia selepas kanser buah dada?

Bukannye elya nak takotkan korang , tapi ni lah realitynya. Selain daripada pemakanan maybe salah satu puncanya tak lain tak bukan daripada Pantiliner and pad yang kita guna setiap hari/ bulan .

So sebagai wanita , sebagai ibu or bakal ibu mesti lah kita takot ,betol tak? kita kena jaga mahkota kita iaitu V kita . 'benda' nak pakai lama kann. zaman dulu dengan zaman sekarang lain. Dulu zaman mak2 kita jarang kita dengar tentang penyakit2 kronik seperti barah pangkal rahim .







sanitary pads a silent health threat

tuala wanita punca barah pangkal rahim



Now,kebanyakan brand pantiliner and pad yang ada dipasaran, menggunakan bermacam-macam proses. Salah satu proses yang bahaya ialah dioxin  iaitu proses pemutihan kertas kitar semula. Tuala wanita /pad menggunakan kertas kitar semula yang diproses, dibersihkan dengan bahan kimia, dan diputihkan/dilunturkan dengan klorin supaya nampak bersih. 
Ya Allah , gila lahh!!!! 


So, apa perlu kita lakukan ?

Sebagai wanita pentingnya buat research , tanya doctor2 pakar or gynae tentang penggunakan feminine pad yang kita selalu guna .

For me, sejak dah didedahkan dengan info ni, terus bertukar ke Bio-Seleza Feminine Pad! Not only because of health, but because of comfort jugak .  My own testimonial , first  two days pakai Bio Seleza, memang segala darah beku keluar ..memang banyak. Pinggang tak lenguh2 pun. Alhamdulillah .


Bio-Seleza ni dirumus oleh Bio-Activated Energy, Nano Silver &  Ion Negatif.  ( * bila period biasanya orang akan berasa letih, pinggang lenguh2 kan? tapi tidak dengan Bio Seleza , kita akan rasa bertenaga* )

Kenapa Bio-Seleza???

1. Sebab Bio-Seleza guna gel - Tahan basah & kering .
2. Ada anti-bacteria strip untuk halang pembiakan kuman
3. Kain berkualiti  bernafas untuk pengudaraan, tak lembap.
    Rasa selesa sepanjang hari
4. Ditambah tenaga untuk pengedaran darah.
5. Slim, tak tebal sangat &  tak besar sangat .Just nice


Ni, gambar test letak tisu perbezaan antara Bio-Seleza vs Brand K  dan  Brand W yang memang famous.
terbukti Bio Seleza tahan serapan berganda-ganda !bila pakai comfirm seleza!



So apa tunggu lagi? Jom dapatkan MIXED gift set ni .
MIXED gift Set 
-2 pack pantiliner  x 30 pcs
-2 pack Night safe (malam) x 8 pcs
-2 pack day safe (siang) x 10 pcs . 
Total 96 pcs, Hanya RM131 sahaja ! berbaloi sangat . KAlau tak cukup bajet ,share dengan family or kawan-kawan .sambil guna sambil berniaga!Jangan berkira sangat dengan kesihatan dalaman kita.Prevention is better than cure ! Nanti bila dah sakit lagi banyak nak guna duit :((

No worries elya ada special offer untuk pembaca blog ni! :) 
Untuk nak jadi pengedar pad Bio Seleza pun boleh pm elya. Bonus besar RM3000 menanti anda! 

019-6343027 or email elyaelmo@gmail.com
















No comments: