02 September 2014

BERCUTI DI GRAND LEXIS PORT DICKSON

Dah lama nak blog pasal Grand Lexis ni.. baru sekarang sempat ehehe. 
Elya memang dah lama nak datang sini  sebab terpengaruh dgn pool dlm bilik tu, but bila tengok harga yg macam tak masuk akal, terus lupakan je hasrat tu. ..
Then, remebered one day tu, my sister tanya nak celebrate hari ibu mcm mana ? Ape lagi entah tiba-tiba terus suggest pergi Grand Lexis ,PD ni. Apelagi, elya check segala harga dekat booking.com & agoda.com , ok dah dapat harga yg berpatutan.  Memula sister tak berapa nak setuju, lepas elya yakin kan , terpaksa la akur jugak..haha. 

Tiba lah hari yang dinanti-nantikan....
Kami gerak lepas solat jumaat  sebab check in pukol 4 petang, lambat kan ? sebab pihak hotel ambik masa nak bersihkan air swimming pool kata nye...takpe lah..layankan je...
Perjalanan ambik masa dalam 1 jam lebih jugak la.. alhamdulillah sampai ke destinasi ..fuh fuh fuh perasaan bawak mak gi bercuti bestttt sgt sgtt.....

cantikkkkkk

 ni bilik kamii.....


sangattt luasss.. ade 2 katil king ...
laki2 tidor bawah..haha




yeayyyyy!!! ini lah yg dinantikan2. Dia siap ada dapor semua, ade microwave. 
boleh laa bawak makanan 

beautiful scenery


 budak kecik ni tak sabar-sabar


 Petang tu takda activiti sangat. Kiterang evening walk je. jalan2 ronda-ronda sekitar lexis ni. 














bangun2 pagi2 cari mineral coffee 


 sebelum balik , bergambar untuk buat kenangan..gituu



Alhamdulillah, satu family happy.. InsyAllah nak pergi lagi, nak stay lama sikit..haha. Tak puas la tido kat situ..haha. Dinner kat PD tak perlu risau sana banyakkk restaurant2 seafood , pergi je yg mana2 korang suka. korang google je, dah ramai orang buat review restaurant ape yg best di PD.

seriously I suka dengan environment sini. I recommend sangat korang datang sini.  Kalau sesiapa nak honeymoon ke, nak tenangkan fikiran sini best. if you stay dalam bilik je pun, ok je..sebab dalam ade pool :) . Kalau nak rate murah sikit cari dekat booking.com or agoda ok ...kesimpulannye , harga satu malam di Grand Lexis , mmg masuk akal 😍😍
anything nak tanya boleh email : elyaelmo@gmail.com


6 comments:

Chekgu Azrine said...

Grand lexis ni xpnh lg stay..sbb rate dia mhl..hehe..tp teringin nk stay 1 day.kena tggu ada promo giler2 la..

Asha Lya said...

pertama kali lya dgr nama tmpt ni...memang cntik.mesti selesa kan..lya done follow cne..tq sudi lawat blog lya

Elya Roza said...

chekgu azrine: chekgu takyah tggu promo giler2.. tgk kat agoda je:)


asha: best dear..:)

traveller said...

jumaat ni pegi kat sini.

hamizah che mat said...

jemput baca review pasal avani AVANI SEPANG GOLDCOAST

Avani Sepang said...

next time boleh try stay kat sini pulak..ada harga murah pulak tu
Book Avani Sepang Gold Coast Resort at Discount Rates