25 April 2014

PELUANG PANAS - DUIT RAYA



Yes.. kali ni elya nak share dengan korang .Get ready buat duit Raya dengan berniaga online . Bulan April pun dah nak sampai penghujungnya. Lagi 2 bulan nak dekat puasa..then raya ...!Lagi 3 bulan je kan?! Ape plan korang setakat ni? takde ? haaa mehh elya nak ceritaaaa~

Elya ada project nak share dgn korang ni. Project duit raya aka Peluang Panas!Buatt duit raya start hari ni. Nanti baru enjoy raya..dapat bagi parents lebih..bagi anak lebihh...bagi anak buah lebihhh...baru puas hati kan ,baru happyyyy !Modal pun flexible serendah RM300....tapi untunggg ya ampunnnn ..sangat sangattttt banyakk, puas hati  dan berbaloiiii sgtt. Simpleee jee..  Product memang tip topppp!

1.mineral coffee

Elya dalam sehari boleh setel minimum 10 kotak mineral coffee ni... cuba korang darab dengan seminggu. Kalau sebulan macam mana? Untung boleh dapat RM500 - RM1000 dalam seminggu ok kan? bwh ni  antara testimoniii dr client . Mineral coffee memang betol2 jadi fenomena sekarang ni. Satu satunya coffee kesihatan yang tiada gula. Tapi digantikan dengan Garam Buluh . Tapi tak tawar.. Macam mana nak ckp eh. rasa lemak2 manis masin gitu.. hehehe. 






2. Marine essence 
-
Sabun hijau or Sabun ketiak yang sgt sgt bagus! Laku macam pisang goreng. Pisang goreng pun tak selaku ni. Last year sampai sold out sabun ni. Kena tunggu berbulan bulan stok. Nampak tak? bertapa high demand nye sabun ni. Kandungan dalam sabun ni pun menggunakan garam buluh sebagai main ingredient. Wangiiii ...and kesan memang dapar nampak. Boleh putihkan ketiak, celah2 kangkang..pelipat2 tangan dan kaki, hilangkan stretchmark, eczema, pimples. cubalah sabun ni. Korang boleh google sendiri. Betapa hebatnya sabun marine essence ni. Setiap hari pasti ada orang whats app nak minta sabun ni..Alhamdulillah.. Untung jual sabun ni memang bnyk sgtttt dalam seminggu, kalau buat kecil kecilan, RM500 pasti dalam tangan.. Jom !Berbisness dirumah pun boleh! 






-


Siapa berminat nak jd agent or nak buat side incme boleh email elya elyaelmo@gmail.com /0196343027Kalau sesiapa nak COD sabun marine essence and mineral coffee area Cheras, Jalan Sultan Ismail, KLCC , Wangsa Maju , Midvalley. Roger elya ok ... 

BUKIT BINTANG MENDAP


Assalamualaikum..
Kelmarin dapat message Whats app darii ramai orang..Kata jalan bukit bintang ditutup sebab tanah mendap. tak tahu la kebenarannye. So far elya lalu hari tu memang jem gila. Which part of Bukit bintang pun tak sure jubak.
Harap2 dah ok. Risau jugak, elya pergi kerja and balik kerja memang lalu jalan Bukit Bintang tu. 

Hati-hati ya semua.  cuaca ta menentu sekarang ni...

17 April 2014

DO IT NOW




Assalam..
Hari ni nak share sikit dengan anda ...
Ramai orang tanya elya, senang ke buat business dengan GLAM ni?Product-product yang ko jual ni ada orang nak beli tak? what if kalau orang tak beli? macam-macam bermain difikiran korang kan....hehehe.. belom cuba lagi ..dah fikir negative... 

Ok ni nak cerita...Elya pernah buat bisnes lain macam jual kuih raya, ajar tusyen mandarin and buat unit trust...But, bila Elya jump into this bisnes, memang best sangat .dapat FREE mentor .hehe. Mentor sentiasa ada untuk guide kite. Sebab business  ni merupakan team work project.. buat sama-sama dengan team... Saling bertukar tukar fikiran... Business ni mengajar kita cara2 macam mana nk manage business kita dan business partner juga.. 

Range of Products memang banyak.. Ada Premium Beautiful, Biozone Food Purifier, bio velocity sleep mate, marine essence body care and syampoo, mineral coffee... semua nya memang mendapat permintaan yang tinggi dari customer...google je lah, memang banyak dah positive feedback. 

Kenapa Elya kata Business senang?

-Contoh : Product - product yang dinyatakan diatas ni dah lama ada dipasaran, .Orang ramai  tak akan ragu-ragu nak beli sebab dah tahu kebaikkan dan keberkesannya . Actually kita guna, kita promote and share je..as simple as that

Cuba korang google je, berapa banyak positive feedback tentang penggunaan BVSM, Marine Essence ,Mineral Coffee ni. Marine Essence pula , mudah untuk dijual. Sabun/ body care dan syampoo sangat sesuai diguna untuk orang dewasa dan kanak-kanak yang mempunyai kulit yang sensitif. Mineral Coffee sangat2 memberi tenaga , orang yg perlu stayback memang elok minum coffee ni. Lagi pun tiada colestrol, takde gula....haha

- Selain tu, business ni kita  work as a team .. Kita buat sama-sama. Tak tahu kite ajar macam mana nak market the product. Elya akan bantu  rakan kongsi yang lain kembangkan business mereka ... Because in this business , kami memang memerlukan antara satu sama lain. That's why if you can see, under GLAM ramai orang berjaya dalam business ni disebabkan kite buat team work . Bukan buat seorangan.

Macam mana kami buat business ni? 
Elya follow and duplicate je cara mentor elya Hanis Haizi. Mentor di dalam business ni ibarat Cikgu mengajar anak2 murid di sekolah. Kami diajar  menggunakan social media.Semuanya akan diajar secara percuma bagaimana caranya untuk dapatkan pembeli dengan pantas melalui internet. Tak perlu modal untuk bukak kedai, gaji pekerja etc. Kita jual online je ..
Korang tahu tak, buat business dengan cara menggunakan internet sangat mudah ,pantas dan jimat duit kerana pasaran sangat luass. Kita tidak memerlukan traditional way and sergah rumah orang pun. Sebab customer yang akan cari kita, bukan kita yang cari customer.
Nak cerita lagi pun panjang, apa kata korang contact elya k...kita ngeteh and borak2 ..hehe.

Kesimpulannya, memang mudah sangat bisnes ni if kita betol betol nak berubah and nak cari backup untuk future kita. Kita boleh jadikan iktibar diatas kehilangan MH370 . Kesian sungguh family2 yang telah kehilangan punca rezeki. sebab tu lah elya betol-betol sarankan kamu buat lah business dari sekarang. kita memang tidak akan tahu jalan cerita kita. Sudahkan kita sediakan keperluan untuk anak-anak and family kita?cuba fikir-fikirkan..  

Sebenarnya nak cari side income ni bukan kehendak tapi keperluan. Zaman sekarang ni tak boleh depends on satu kerja je. Cuba korang bayangkan nasib dan kewangan korang dalam masa 10 tahun lagi. orang lain makin senang, tapi korang? Pernah ke kita terpikir, macam mana kadar kesihatan kita yg semakin hari semakin berumur.Pernah tak kita terfikir nak biayai anak kita bila dah masuk skolah nanti? Cuba korang kira-kira cukup ke simpanan korang tiap2 bulan? Jangan pulak loan yang makin bertambah....



Kami di GLAM memang akan berikan trainning kepada usahawan nak mencari side income dgn business ni. Seriouly tak susah. kalau susah .elya pun tak buat...
Relakan diri untuk berubah dan dibimbing je. Produk tak mahal pun , demand sentiasa ada. 

Jum kite sama2 buat business . Dapat bonus up to RM5K to RM10K ... 

Allah sentiasa menyuruh kita berusaha dan jangan harapkan rezeki tu datang bergolek.

Di dalam sebuah hadith lain, Rasulullah s.a.w. bersabda:
9/10 punca rezeki itu adalah di dalam bidang perniagaan. 

Dalam menggalakkan umat Islam berniaga, Allah s.w.t. pula berfirman: 

Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu makan (gunakan) harta-harta kamu sesama kamu dengan jalan yang salah (tipu, judi, dan sebagainya), kecuali dengan jalan perniagaan yang dilakukan secara suka sama suka di antara kamu, dan janganlah kamu berbunuh-bunuhan sesama sendiri. Sesungguhnya Allah sentiasa mengasihani kamu.(An-Nisaa:29). 


 .. 

15 April 2014

WEDDING / ENGAGEMENT / AQIQAH EVENTS DOORGIFT

Holaaaa bride to be / wifey2 sekalian 

Mesti ada yang terfikir2 nak bagi apa untuk wedding / engagement or aqiqah punya dorgift nak bagi tetamu kan?

I ada idea... Apa kata u letak mineral coffee sebagai doorgift seperti gambar dibawah ni. Memang lain dari yang lain kan?  For sure you akan beli banyak kan. if you beli banyak , boleh dapat extra income /bonus lagi .tak rugi pun. untung lagi ade ok!hahah. betol niii!! Lagi pun mineral coffee ni coffee kesihatan, tak mahal pun, satu sachet seringgit lebih je pun.

Tak payah pening pening dah nak letak ape dalam goodies bag , kalau bagi bahulu ke, kek ke, kadang2 orang tak makan kan..siap ade yang terlupa makan, akhirnya berkulat. Tapi, if you bagi 2 in 1 mineral coffee ni, anytime orang boleh bukak untuk bancuh . 
Nanti for sure orang akan order dengan you kannn!and nanti dapat bonus lagi! heehhehe...






1. boleh buat macam ni, beli je bunjut kecik macam dibawah ni. 
Letak mineral coffee mcm dlm gamba ni.
kos pun dalam RM1.30 ke RM1.80 

   2. macam ni pun bolehh..hehe.. letak riben riben sikit. Be creative. 
Actually , sambil  minum  sendiri , kita boleh buat business hehe..

Ok tak ? Get your special price now!

Hopefully dapat membantu bride to be sekalian.
If nak tahu tentang mineral coffee and wedding dorgift ni , 
harga ke apa2 je lah..
feel free to contact me, 
019-6343027 elya


GLAM PHOTOSHOOT

Dah lama nak update pasal GLAMphotoshoot ni , baru berkesempatan.heheheh. Sorry la dear, sibuk sikit bantu business partner ..

Thanks to our mentor CDM Hanis Haizi for the opportunity . Dah lama tak main mekap2 ni. Last sekali mekap beria pun 2 tahun lepas , itu pun sebab wedding kan. Ni bila dapat peluang buat photoshoot dengan Photografer Hafiz Atan ,  Tambahan pula make up artist bukan calang2 orang nya  ok. Chikathedivas and Kelrina . excited sungguh!Uols  boleh google or tengok hasil kerja mereka dekat instagram . Outcome mmg superb!

Korang layan lah gamba2 kat bawah ni,masing masing dah rupa retisss dah.haha. Aku sendiri pun tak sangka aku bleh jadi secantik ni..wahh gituuuuu, ayat tak larattt..hahahhaha~ Padahal, Chika make up sekejap je kot, tapi rasa best la make up die, tak tebal mana pun...memang sgt sgt recommend make up artis ni. 

macam tak caya kan ini muka elya?haha



tudung styling by syaza juha . Pandai tau die  buat hijabstyle ..creaative




tak dapat jadi model, dpt feeling model pun  bersyukurrr..


 Photografer : Hafiz Atan Pictures 
MUA : Chika 
Baju : sponsored by Lima Purnama 


 part of my team yang dapat join photoshoot ni. Cantik kan? ok kami semua dah berpunya..hahaha.



dulu satu U , kini buat business sama-sama. InsyaAllah satuhari nnt sama2 berjaya 

with the MUA , Chika



cantik -cantik tak team elya roza? heehhehe . 

Bertuah sungguh jadi GLAMpreneur. Bila dah buat business ni sikit sikit kita belajar untuk berubah. Cdm hanis bukan sahaja peka terhedap perkembangan business kami,
beliau juga peka terhadap penampilan kami sebagai usahawan berjaya.
Syok tau buat business mcm ni! tak stress punnn kalau nak compare kan dengan kerja kat ofis..hahah


if korang nak tahu tentang GLAMpreneur , feel free to WA me, 019-6343027 or singgah la instagram elya ya.

10 April 2014

HANIS HAIZI JANA PENDAPATAN 6 ANGKA SEBULAN

keratan akhbar 2 tahun lepas....  
kalau nak berjaya, mesti dekat2kan diri dengan orang yang dah berjaya ...
Dah dapat peluang, ambil! usaha and follow jeee cara orang yang dah berjaya.
Tak salah kita mula dari sekarang..pasti ada habuan nye satu hari nanti !


07 April 2014

4 UNIT BVSM DISCOUNT RM1348

haaa!!assaamualaikum... tak sabar nak share good news dengan korang semua! Sebelum tu, siapa dah lupa apa itu  Biovelocity Sleepmate ? korang boleh refer dekat sini [klik] . Elya pasti ramai yang dah tahu tentang keajaiban pelapik tilam ni kan. Sana sini ramai yang berkata tentang keberkesanan sleep mate ni kan. semuanya atas izin Dia.So ,bulan ni kita ada promosi besar besaran!! NORMAL PRICE for 4 units RM5152 . bulan ni, 4 units BVSM RM4164 sahajee!!!





Paham tak yang ni? Untuk bulan April ni, If korang beli 4 units BVSM , korang dapat discount RM988 , hampir RM1000 kan? lebih kurang dapat FREE satu BVSM betol tak? Bukan itu sahaja, dapat pulak rebate  RM360 lagi ,total lebih kurang dapat discount RM1348 +-! plus dapat bonus dari syarikat lagii. fuhhhh berbaloii wehh, berbaloiiiii...company tak lokek untuk berkongsi keuntungan syarikat bersama kita.

Dulu masa elya first join pun tak de mcm ni  promo nye..hahaha.. Ni sekarang dapat return almost RM2000 jugak lah dengan hanya bermodalkan tak sampai RM5000 pun.

Promosi ni valid sampai hujung bulan ni je . Lepas ni, tak tahu la tahun bila lagi kita akan dpt promosi hebat macam ni. BVSM ni satu2nya product yang semua golongan boleh guna, dari baby sampai la atok nenek kita.  korang boleh hadiahkan pada parents korang atau pun boleh share dengan kawan2 yang kesihatan tak berapa nak baik kan. boleh jadikan selimut ataupun bentang pada tilam kita. 

If nak tahu testimoni2 , korang boleh google je or tengok dekat Youtube. If you guys nak elya buat demo pun boleh, memang kita dapat rasa serta merta ! nak rasa sendiri material pelapik tilam ni pun, boleh! Just text me or give me a call 019-6343027 elya roza

If ada yang berminat nak jadi agent BVSM secara kecilan kecilan pun elya sangat mengalu alukan . walaupun bermula dengan modal yang kecil, bonus besar pasti menanti anda.  Student, housewife ke, Doctor ,engineer,lawyer yang mencari time freedom, money freedom silalah buat side income dengan GLAM. kami GLAMpreneur buat online je, semuanya dihujung jari!  Kita pakai product and kita promote/share. Gitu je! 


03 April 2014

PENDAPATAN LUMAYAN DENGAN MINERAL COFFEE



Hi uols...
Haaaa.... Saudagar Kopi diperlukan gituuu kannn!!! hehehe...subjectt takk larattt~

Ni elya nak cerita sikit... jujur elya cakap ramai diantara kalian masih tercari cari side income , but tak tahu business apa nak dibuat kan. Especially student IPTS or IPTA , surirumah or yang bekerja sepenuh masa pun.  Actually, business yang elya buat ni sgt sgt berbaloi if korang nak cuba . Less Capital, high return ! Ramai stranger from FB and instagram elya ,pm jugak nak tahu detail tentang plan distributor ni.

OK. modal depends pada individu itu sendiri. Sekecil-kecil modal hingga lah sebesar-besar modal... Lagi banyak you start, lagi banyak bonus you dapat. If you tanya pendapat elya, elya memang galakkan you  start with modal yang besar lah( kalau you mampu tak salah nye) . Then dapat pulak bonus setiap bulan RM500 -RM2000 .Lumayan sangat dah niiii..Itu tak campur lagi dengan untung runcit coffee tersebut. Tak nak ke? Kacang goreng kan??! Tak perlu bukak kedai pun. Kedai kita ialah Smartphone and Laptop kita. Sebab kita buat online business. 

Yang surirumah sgt sgt beruntung ,anda hanya bekerja dirumah sahaja! Yang bekerja boleh jual dekat kawan2 di ofis. especially yang kerja shift tak tentu masa, yang cepat mengantok , cepat penat, cepat lapar tu...boleh cuba mineral coffee ni. So far dah bnyk sangat positive feedback.  As simple as that .Jangan risau, coaching will be given . 

Mineral coffee ni pun dah merata orang jual. Kedai2 makan ,kedai2 kopi pun dah ade ok~ Rugi sangat2 if tak rebut peluang berniaga. Peratus orang minum kopi ni memang tinggi. Selalunye orang yang suka minum kopi , pasti jatuh cinta dengan MINERAL COFFEE ! Kopi kesihatan yang dah terbukti berkesan...

Kelebihan Mineral Coffe ni : 

1)Kurangkan rasa lapar
2) Kurangkan rasa migrain
3)Kurangkan rasa penat 
4)Lebih bertenaga 
5)Elok untuk orang yang ada sembelit
6)Kurangkan stress (aroma kopi)
7)senang membuang air besar
8)Diabetis boleh minum 
9) Badan jadi ringan
10) Boleh kurus (kalau konsisten minum )

If nak tanya secara detail lagi..boleh whats app elya 019-6343027
If nak COD mineral coffe ke bagi tahu ye. COD area cheras , wangsa maju dan Jln sultan ismail .