28 June 2014

SALAM RAMADHAN KEPADA PEMBACA SEMUA


Elya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan ramadhan & Selamat menjalani ibadah Puasa kepada semua GLAMpreneurs and pembaca2 sekalian :)


Jom ramai-ramai kita pakai Jubah Bellammara bulan Puasa ni ..cantik-cantik kan hehe

27 June 2014

BUSINESS TRIP TO BRUNEI -DAY 2 & DAY 3

Sambungan dari Day 1

Day 2
Hari yang dinanti nantikannnn. Business sharing dengan orang brunei dari tengah hari sampai la malam . Alhamdulillah, positive feedback daripada mereka semua. Orang2 Brunei sangat teruja nak buat side income dengan GLAM. Rata2 penduduk disana suka dengan product seperti BVSM, Marine essence , Premium Beautiful dan Mineral Coffee 


me and my direct protege yang sgt comitted dalam business ni

Met our client at Kampung Ayer . seeeee, our happy faces! 



 sementara nak tunggu appoinment seterusnya , kami naik boat ronda2 kaampung ayer. weehoooo~
subhanallah! cantik sungguh keindahan alam ni


 jommm gi jalan2 cari souvenir pulak ! esok nak balikkk

 tadaaaaa!!! 


 Malamnya tu , pergi ke rumah client yang merupakan mak kepada business partner noly & anis. Seram sejuk jugak la nak berdepan dengan Parents beliau ni. haha. But Alhamdulillah, we have made it!Surprisingly,aunty ni mmg suka dengan product2 seperti mineral coffee (penggemar coffee) , BVSM and beliau teruja nak sarungkan  Premium Beautiful nanti.

 Sebelum balik, kite selfus duluuuu!! heehehhe


Day 3

Bersedia untuk pulanggggg...InsyaAllah will be coming again. Peluang sangat2 cerah dengan Business ni. Terharu dengan sambutan orang2 di Brunei. Orang disana teruja dengan Business Plan kita, tapi kita ? fikir fikirkan lahhh :)


 Uja and umi . Tqsm umi dengan hospitality yg diberikan. Kami memang sangat2 terhutang budi . 





Tqsm uja yg sangat2 lawak!!! hahha




sampai ketemu lagi orang orang Bruneiiiii!!!!! InsyaAllahhh~ 


If ada diantara kalian yang sedang mencari peluang business, lets do it together. Kita buat Teamwork , InsyaAllah Teamwork leads to success . Siapa yang tak nak extra income lebih dari RM5000 kan? 
ada caranya! contact me now 0196343027 








































































26 June 2014

BUSINESS TRIP TO BRUNEI -DAY 1

Alhamdulillah dengan izinNya sampai juga Elya dan business partners (Noly &Anis ) ke Brunei Darul Salam for business trip. Excitedddd!! Syukur sangat Business GLAM semakin berkembang. Bukan sahaja di Malaysia malah di Brunei .InsyaAllah more to come.. Thanks to our mentor CDM Hanis Haizi & pasangannya CDM Razali Zain yg tak putus2 bg support pada team elya. Daripada penakot jadi berani nak buat business.hehe

Nama pun TEAMWORK kan,  bila buat sama2 dengan pemimpin, insyaAllah kejayaan pasti akan dikecapi bersama sama.


with my committed protege Noly & Anis

ada ready buyer for BVSM di Brunei


yeayyy dah sampai Brunei lebih kurang dalam pukol 4pm


cantik2 masjid di brunei



sempat singgah ke Pasar malam di Brunei , sedap2 makanan di sana. Especially popia tuuuu..nyummyy~


noly and Uja . 
Uja ni student kepada Noly and Anis. 
ya ampunnn ! baikkk sangat uja & family.daripada penginapan, transport dan makanan mereka sediakan. mmg kiterang bnyk terhutang budi dengan family uja. Hanya Allah yg dapat balas budi mereka :)






ronda-ronda di kota Brunei. Berhenti di depan Istana excited nak ambik gambar.haha






To be continued~